Muzeul de Arta Contemporana din Viena lanseaza un concurs de idei dedicat artistilor romani

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 13:58
1316 citiri
Muzeul de Arta Contemporana din Viena lanseaza un concurs de idei dedicat artistilor romani

Muzeul de Arta Contemporana din Viena lanseaza in premiera pentru Romania, un concurs de idei dedicat in exclusivitate artistilor romani din tara sau din strainatate.

"Create Your Bucharest" se adreseaza artistilor, designerilor si arhitectilor, inclusiv celor organizati in echipe, precum si studentilor din domeniul artei, designului si arhitecturii.

Lucrarile vor fi depuse in cadrul unei intalniri care va avea loc in februarie 2015, la Bucuresti si vor fi selectate luand in considerare criterii ca relatia acestora cu practica artistica a candidatului, inovatia, relevanta artistica si sociala, sustenabilitatea si fezabilitatea.

Castigatorul va fi desemnat in martie 2015, iar premiul cel mare se ridica la 10.000 de euro, in timp ce urmatorii noua clasati vor fi recompensati cu premii speciale in valoare de 3000 de euro fiecare. De asemenea, castigatorii concursului de idei vor avea ocazia sa expuna intr-o expozitie dedicata artistilor romani, Mapping Bucharest: Art, Memory and Revolution 1916-2016 realizata de Muzeul de Arta Contemporana din Viena - MAK in incinta muzeului, in cadrul Vienna Bienale 2015: Ideas for Change.

Din juriu fac parte Peter Weibel (presedintele juriului si Director al ZKM), Barbara Baum (OMV ART PROJECTS, Viena), Andreiana Mihail (consultant in domeniul artei, Bucuresti), Alice Rawsthorn (critic de design, International New York Times, Londra), si Christoph Thun-Hohenstein (Director, MAK, Viena).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Create Your Bucharest, #concurs de idei artisti romani, #Muzeul de Arta Contemporana din Viena , #Stiri Arta