O noua piramida a fost descoperita in sudul Egiptului

Joi, 21 Februarie 2013, ora 16:55
1524 citiri
O noua piramida a fost descoperita in sudul Egiptului

Resturile unei piramide vechi de aproxmativ 3.000 de ani au fost descoperite in orasul Luxor, cunoscut deja pentru comorile sale arheologice. Piramida a fost construita pentru un vizir al faraonului Ramses al II-lea si masura initial 15 metri in inaltime si 12 metri in latime.

Descoperirea apartine unei misiuni comune a Universitatii libere din Bruxelles si a Universitatii din Liege, transmite Agerpres.

Piramida "apartine unui vizir din Egiptul de Sus si de Jos, numit Khay, care a avut timp ce circa 15 ani in perioada domniei faraonului Ramses II atributii similare cu cele ale unui prim-ministru", se precizeaza intr-un comunicat al misiunii.

"Monumentul a fost distrus semnificativ in secolele VII si VIII din era noastra, atunci cand mormantul a fost transformat in schit copt", mai mentioneaza comunicatul, considerand ca "descoperirea are o importanta remarcabila, intrucat vizirul Khay este binecunoscut de egiptologi pe baza a numeroase documente".

Luxorul este plin de comori arheologice, cum ar fi templele Karnak si Luxor. De obicei este foarte frecventat de turisti, dar instabilitatea politica de dupa caderea regimului condus de Hosni Mubarak in luna februarie 2011 i-a indepartat pe turisti.

#descoperire piramida Egipt, #descoperiri arheologice Egipt, #piramida vizir Ramses, #piramida Luxor , #Stiri Arta