Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O reparatie istorica necesara: reinstaurarea Zilei Nationale de 10 Mai

O reparatie istorica necesara: reinstaurarea Zilei Nationale de 10 Mai
In aceste zile de emotie nationala, romanii isi recupereaza pe neasteptate si cu entuziasm istoria adevarata. Propaganda comunista, care a demonizat Casa Regala, se prabuseste in bucati, asistata de catre cei care au prelungit-o dupa Revolutie. O ironie teribila a istoriei.

Un gest simbolic de mare valoare ar fi restaurarea Zilei nationale a Romaniei la data fireasca, 10 Mai. Data de nastere a Romaniei. Ziua de 10 Mai, prin cele trei semnificatii ale sale, (1866 - Carol I devine principele Romaniei, 1877 - Romania devine independenta si 1881 - Romania devine regat), se refera la totalitatea natiunii romane, sunt etape ale formarii statului romanesc.

Proiectul inceput la 10 Mai 1866 se bazeaza pe Mica Unire de la 1859 si este definitivat prin unirile succesive care i-au urmat, in 1878 si 1918.

Comunismul impus de sovietici ne-a adus Republica si o Zi nationala mincinoasa, 23 August. Minciuna colosala ca intoarcerea armelor ar fi apartinut comunistilor a fost bubuita in urechile noastre impreuna cu trenurile pline de bogatii cu care ar fi plecat tanarul rege in exil.

Dupa Revolutie, trei nume rosii, Ion Iliescu, Alexandru Barladeanu si Dan Martian, au semnat pe genunchi Legea nr. 10 din 31 iulie 1990 prin care stabileau Ziua Nationala la 1 Decembrie.

Nu pentru ca le-ar fi fost draga, dar aveau de evitat doua date de care le era frica: 10 Mai si 22 decembrie.

La Revolutie ar fi fost firesc sa revenim la starea legala anterioara ocupatiei sovietice. Adica la Constitutia din 1923, ultima adoptata legal. Republica a fost instaurata ilegal, merita sa ne amintim acest lucru. La fel si faptul ca Ceausescu a fost primul presedinte al Romaniei, functie creata abia in 1974.

Liderii dinaintea lui, de la Mihail Sadoveanu la Gheorghe Gheorghiu Dej, au avut niste functii de conducere improvizate, tocmai pentru ca nu a existat niciun fel de instaurare corecta a republicii.

De exemplu, vecinii bulgari au mimat un referendum popular, cu rezultate masluite de partid, prin care s-a votat trecerea de la monarhie la republica. Comunistii nostri nu s-au sinchisit nici macar de asa ceva.

De aici frica teribila de dupa '89 de regele Mihai I. Era conducatorul legitim al Romaniei. Banda de impostori care au profitat de Revolutie s-a temut teribil de partidele istorice si de Casa Regala. De adevarata istorie a tarii. Ei voiau sa o continue, in alte forme, pe cea comunista.

Ce se intampla in aceste zile este dovada esecului lor.

Este deci firesc sa repu ...citeste mai departe despre "O reparatie istorica necesara: reinstaurarea Zilei Nationale de 10 Mai" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1335 ori