Obiceiuri de Anul Nou, in lume, acum si in urma cu mii de ani

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 18:56
3005 citiri
Obiceiuri de Anul Nou, in lume, acum si in urma cu mii de ani

Anul Nou era sarbatorit de babilonieni inca de acum 6000 de ani, la prima luna noua de dupa solstitiu. Festivalul dura 11 zile, in fiecare zi desfasurandu-se diverse activitati. Apoi oamenii, ca si acum, isi stabileau scopuri pentru noul an.

Un obicei des intalnit la babilonieni era inapoierea echipamentelor agricole imprumutate. Cu aceasta ocazie, regele trecea printr-un ritual de pocainta si era deposedat de putere pentru a petrece trei zile izolat si in rugaciune. Cand revenea, in lume se organizau ceremonii de restauratie pentru a-i asigura acestuia suportul din partea naturii, potrivit volumului "Cartea de Craciun" de Sorin Lavric, Editura Humanitas, 1997.

In Danemarca, se sparg farfurii in usa vecinilor

De Anul Nou, in Danemarca, oamenii obisnuiesc sa sparga farfurii in usa vecinilor. Se considera ca familia care are cele mai multe cioburi in fata usii va avea parte si de cel mai mult noroc.

In Mexic se intalnesc mai multe superstitii: scoaterea bagajelor afara pentru ...citeste mai departe despre "Obiceiuri de Anul Nou, in lume, acum si in urma cu mii de ani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obiceiuri Revelion, #obiceiuri An Nou , #Stiri Arta