Pentru premiile Oscar, zarurile au fost aruncate

Miercuri, 21 Februarie 2007, ora 16:36
713 citiri

Operatiunile de votare pentru desemnarea laureatilor premiilor Oscar au luat sfarsit miercuri la ora 01.00 GMT, cu patru zile inainte de prestigioasa ceremonie hollywoodiana, potrivit regulilor organizatorilor, relateaza AFP.

Cei 5.830 de membri ai colegiului electoral al Academiei americane de film au avut aproape trei saptamani, de la 31 ianuarie, pentru a alege intre finalisti si pentru a trimite buletinul de vot la societatea de consultanta insarcinata cu numararea lor.

Dupa stabilirea invingatorilor, numelor lor vor fi scrise pe foi plasate in plicuri sigilate, deschise in fata a sute de milioane de telespectatori in timpul ceremoniei de duminica seara, dupa traditionalul "iar castigatorul este...".

Pentru cea de-a 79-a editie a premiilor Oscar, favorite sunt filmele "Babel" si "The Departed", cu sapte si respectiv cinci nominalizari. Comedia "Dreamgirls" a obtinut opt nominalizari, insa nu a fost retinuta pentru premiile principale, cele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor si cei mai buni actori.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)