"Pozitia copilului", elogiat in Le Monde: Il inscrie pe Netzer in seria wonder boys romani

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 18:30
1400 citiri
"Pozitia copilului", elogiat in Le Monde: Il inscrie pe Netzer in seria wonder boys romani

Pelicula "Pozitia copilului", a regizorului Calin Peter Netzer, incepe sa ruleze miercuri in salile din Franta, motiv pentru care presa franceza ii dedica lungi cronici favorabile.

In Le Monde, "Pozitia copilului" este filmul premiat la Berlin, ce il inscrie pe Netzer in seria "wonder boys" romani (Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu, Cristian Mungiu...).

Pe cat de similar cu aceasta companie, pe atat de diferit este filmul sau, continua cronica, ce gaseste drept motive principale ale acestei situatii in generatia diferita, scenaristul talentat si experienta dictaturii.

Textul continua detaliind intriga si personajele filmului, "farmecul indiscert al burgheziei romane" conflictul moral, scenariul echilibrat (ce porneste de la un motiv favorit al cinematografiei, uciderea accidentala) si actorii excelenti. Finalul peliculei este indeosebi apreciat, intrucat este pe cat de surprinzator pe atat de firesc.

Mama Cornelia, un personaj ...citeste mai departe despre ""Pozitia copilului", elogiat in Le Monde: Il inscrie pe Netzer in seria wonder boys romani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Pozitia copilului Le Monde, #Pozitia copilului presa franceza , #Stiri Arta