Prima comedie germana despre Adolf Hitler

Miercuri, 10 Ianuarie 2007, ora 15:44
854 citiri

Germanilor nu le este usor sa se uite in urma si sa rada de era nazista, insa un film ce urmeaza a fi lansat in cinematografele din Germania face haz pe seama celui care i-a condus in cel de-al doilea razboi mondial si a ordonat exterminarea tuturor evreilor, relateaza Reuters.

Filmul Mein Fuehrer: The Truly Truest Truth About Adolf Hitler, regizat de Dani Levy, este prima comedie germana despre dictatorul nascut in Austria.

Primul film german despre Adolf Hitler, Der Untergang, lansat in 2004, a starnit dezbateri aprinse, multi criticand dorinta regizorului de a-l portretiza pe liderul nazist ca pe o fiinta umana, in ultimele zile ale razboiului.
Levy - un evreu nascut in Elvetia - spera ca filmul sau il va minimaliza pe Hitler, intr-o tara unde glumele pe seama dictatorului sunt vazute ca imorale.

'Pentru mine este important ca Hitler sa nu mai fie vazut ca un monstru de proportii superumane. Acest lucru se poate realiza prin comedie', a declarat Levy.

Levy incearca in film sa depaseasca tabuuri pregnante in societatea germana, portretizandu-l pe Hitler ca pe un 'fricos', care a indurat traume in copilarie si care a suferit de impotenta, nereusind sa o satisfaca sexual pe Eva Braun.
Rolul principal in film este jucat de cunoscutul actor si cantaret german Helge Schneider.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)