Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primul ghid virtual de vizitare a unui muzeu din Romania a fost lansat la Brasov

Primul ghid virtual de vizitare a unui muzeu din Romania a fost lansat la Brasov
Primul ghid virtual de vizitare a unui muzeu din Romania a fost lansat, vineri, la Muzeul Casa Muresenilor din Brasov. Odata ce isi pun ochelarii virtuali, vizitatorii intra in alta realitate, in care intalnesc personaje istorice.

Expozitia temporara capata dimensiuni virtuale cu ajutorul unei aplicatii de realitate virtuala si augmentata, instalata pe doua telefoane. Turistii care isi pun ochelarii virtuali (VR) se intalnesc cu personaje istorice, vad un film despre dansul de societate Romana si documentarul "Brasovul interbelic si junii".

Alte trei ferestre virtuale in trecut sunt disponibile cu ajutorul ochelarilor VR: strada Muresenilor, Zeppelinul care a tranzitat orasul in 1929 si Piata Sfatului.

"Este un pas in viitor, deja viitorul devine prezent sub ochii nostri.

Oferim posibilitatea vizitatorilor sa plonjeze intr-o lume de altadata. Este o vizita alternativa a aceleiasi expozitii, deci o poti vedea in mod clasic - obiecte de mobilier, tablouri, documente, obiecte vechi. In acelasi timp, cu acesti ochelari de realitate virtuala poti sa vezi alte lucruri: personaje din alta epoca, filme cu Brasovul interbelic, dansuri de societate, Brasovul vazut de sus, vazut de jos in sus", a declarat Valer Rus, directorul Muzeului "Casa Muresenilor".

Proiectul "Realitatea virtuala - solutie inovatoare de protejare si promovare a patrimoniului" nu impune costuri suplimentare vizitatorilor.

"Pentru o luna, intrarea este libera in cadrul muzeului, la aceasta expozitie. Ulterior, aceste integrari vor ramane permanent in muzeu si nu se percep costuri suplimentare.

Ne-am dorit doar o diversificare a gamei de solutii de prezentare a patrimoniului, pe langa modalitatea clasica, si sa venim oarecum in intampinarea tinerei generatii care foloseste astfel de device-uri", a declarat Cristina Seitz, manager de proiect.

Proiectul cultural a fost finanatat de Autoritatea Fondului Cultural National si este realizat in colaborare cu Facultatea de Sociologie si Comunicare din cadrul Universitatii Transilvania si Inspectoratul Scolar Judetean, iar aplicatia a fost dezvoltata de o firma privata.... citeste mai departe despre "Primul ghid virtual de vizitare a unui muzeu din Romania a fost lansat la Brasov" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1855 ori