Record pentru un pictor roman: 1,42 de mil. de lire sterline, pentru un tablou licitat la Londra

Miercuri, 02 Iulie 2014, ora 14:22
1843 citiri
Record pentru un pictor roman: 1,42 de mil. de lire sterline, pentru un tablou licitat la Londra

Rezultatul cel mai frapant al licitatiei de arta contemporana organizate luni de casa de licitatii Sotheby's, la Londra, i-a apartinut pictorului roman Adrian Ghenie, al carui tablou "The Fake Rothko" (2010) s-a vandut pentru suma de 1.426.500 de lire sterline, scrie portalul artnet.com.

Pictorul, originar din Cluj, era deja un hit la nivel mondial, scrie Coline Milliard, semnatara unui articol despre aceasta licitatie, publicat pe portalul citat, dedicat artei.

Zvonurile - scrie artnet.com - sustin ca numerosi consultanti in domeniul artei au cersit la usile Galerie Judin (dealerul sau din Berlin) la ultima expozitie a acestuia, in speranta de a obtine o lucrare care pentru multi a ramas dincolo de posibilitati.

Desi lucrarile sale sunt expuse la Centrul "Georges Pompidou", iar magnatul si colectionarul francez François Pinault se numara printre fani, vanzarea tabloului pentru suma de 1,42 de milioane de lire sterline - fata de o estimare maxima de 350.000 de lire - il plaseaza pe Ghenie intr-o liga total diferita, crede artnet.com.

Licitatiile de seara de arta contemporana sunt dedicate doar unui grup restrans de artisti foarte rentabili, insa evenimentul de luni a dovedit ca Ghenie ar putea foarte bine deveni unul dintre acestia, noteaza portalul.

La aceeasi licitatie, un triptic rar, semnat de Francis Bacon, alcatuit din portrete ale iubitului acestuia, George Dyer, a fost vandut pentru suma de 26,7 milioane de lire sterline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pictor roman, #pictor Adrian Ghenie, #licitatie tablou , #Stiri Arta