Rezultatele concursului de finantare al CNC: Cristian Mungiu primeste aproape 2 milioane de lei

Luni, 09 Martie 2015, ora 22:42
1282 citiri

Cineastul Cristian Mungiu a obtinut cea mai mare finantare, de 1.910.000 lei, la cea mai recenta editie a concursului de proiecte cinematografice organizat de Centrul National al Cinematografiei (CNC), pentru proiectul "Fotografii de familie".

Pe locul al doilea in topul finantarilor la sesiunea a II-a de concurs a CNC pe 2014 s-a clasat proiectul cinematografic "Povestea iubirii", de Radu Mihaileanu, (producator Libra Film Productions), cu un scenariu de Radu Mihaileanu si Marcia Romano, care a primit suma de 1.300.000 de lei.

Cristian Mungiu, alaturi de Nicole Kidman, Christoph Waltz si Ang Lee, in juriul de la Cannes

Locul al treilea i-a revenit lui Florin Serban, cu proiectul "America", acesta primind de la CNC suma de 1.200.000 de lei. Proiectul "America" este produs de Early Bird, iar scenariul este semnat de cineast.

Proiectul "Never Let It Go", al lui Paul Negoescu, produs de Actoriedefilm.ro, a primit suma de 1.000.000 de lei, in timp ce "Pororoca", de Constantin ...citeste mai departe despre "Rezultatele concursului de finantare al CNC: Cristian Mungiu primeste aproape 2 milioane de lei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cristian Mungiu finantare CNC, #Cristian Mungiu filme , #Stiri Arta