Sfidand trecerea timpului, o scrisoare de pe Titanic va fi scoasa la licitatie

Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 10:26
1520 citiri
Sfidand trecerea timpului, o scrisoare de pe Titanic va fi scoasa la licitatie
Foto: Business Insider

O scrisoare scrisa in aprilie 1912 de catre Esther Hart, o pasagera de pe Titanic, va fi scoasa la licitatie la Londra. Ea scrisese acasa povestind despre fascinanta calatorie catre o viata noua pe cea mai cunoscuta nava a timpului respectiv - Titanic.

"Marinarii spun ca am avut un parcurs minunat pana acum", a scris Hart. Cateva ore mai tarziu, nava s-a lovit de un aisberg in Atlanticul de Nord si s-a scufundat, omorand mai mult de 1.500 de oameni.

Hart a supravietuit ca si scrisoarea, care este de asteptat sa se vanda la o suma de 100.000 de lire sterline (168.010 dolari) la licitatia de la Londra.

Scrisoarea, avand antetul White Star Line, a fost pusa in buzunarul hainei de piele de oaie care apartinea lui Hart Benjamin, sotul lui Esther, care calatorea din Anglia in Canada unde dorea sa se stabileasca impreuna cu familia.

Dupa ce si-a pus sotia si fiica in barca de salvare, el le-a dat si haina pentru a le apara de ...citeste mai departe despre "Sfidand trecerea timpului, o scrisoare de pe Titanic va fi scoasa la licitatie" pe Ziare.com

#scrisoare veche Titanic, #scrisoare Titanic licitatie, #licitatie suveniruri Titanic , #Stiri Arta