Si britanicii strang bani pentru o capodopera. E putin mai scumpa decat Cumintenia Pamantului

Luni, 23 Mai 2016, ora 15:38
3173 citiri
Si britanicii strang bani pentru o capodopera. E putin mai scumpa decat Cumintenia Pamantului
Foto: Wikipedia

In aceasta perioada, britanicii, la fel ca romanii, strang bani pentru o capodopera nationala. Este vorba despre un portret al reginei Elisabeta I.

Pretul acestuia este de 10 milioane de lire sterline, adica aproape 13 milioane de euro. Va amintim ca e nevoie de 11 milioane de euro pentru achizitia Cuminteniei Pamantului, realizata de Constantin Brancusi.

Tabloul dateaza din perioada renascentista engleza si este unul dintre cele mai cunoscute imagini din istoria britanica, fiind realizat imediat dupa ce Spania a atacat Anglia, in 1588.

Din totalul de aproape 13 milioane de euro, mai e nevoie sa fie stranse circa 11 milioane de euro (8,6 milioane de lire sterline). Daca aceasta suma se va strange, pictura veche de peste 400 de ani va intra, pentru prima oara, in posesia statului, informeaza BBC.

La fel ca in Romania, a fost lansata o campanie la nivel national pentru strangere de fonduri. Muzeul Regal Greenwich a donat deja aproximativ jumatate de milion de euro.

In ...citeste mai departe despre "Si britanicii strang bani pentru o capodopera. E putin mai scumpa decat Cumintenia Pamantului" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#campanie strangere fonduri pictura britanica, #portret regina Elisabeta I strangere fonduri, #tablou renastere regina Elizabeta I , #Stiri Arta