Sibiu-Capitala Culturala, vizitat de un milion de europeni

Luni, 22 Octombrie 2007, ora 10:46
904 citiri
Sibiu-Capitala Culturala, vizitat de un milion de europeni

Peste 60 de milioane de europeni au aflat in acest an ca Sibiul este primul oras din Romania care a devenit Capitala Culturala Europeana, a spus ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ministrul culturii si cultelor (MCC), Adrian Iorgulescu.

Ministrul sustine ca, dintre cei peste 60 de milioane de europeni, circa un milion au si vizitat Sibiul.

Iorgulescu a precizat ca aceasta crestere a vizibilitatii orasului Capitala Culturala vine in urma investitiei efectuate pentru sustinerea unei campanii de promovare internationala care s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, fonduri din bugetul Ministerului Culturii si Cultelor. "Sibiul a intrat in constiinta europeana. Sibiul este un loc de pelerinaj cultural", a declarat Adrian Iorgulescu.

Potrivit datelor prezentate de ministru, MCC a mai cheltuit, pe langa campania internationala, 6 milioane de euro pentru restaurari, 5 milioane de euro pentru proiecte culturale, 1 milion de euro pentru dotari, 300.000 de euro pentru restaurari de biserici si 800.000 pentru Biblioteca Astra.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=327627>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.