Surpriza la Nobelul pentru Pace: Presedintele Columbiei a castigat, desi acordul de pace a fost respins de popor

Vineri, 07 Octombrie 2016, ora 12:14
2129 citiri
Surpriza la Nobelul pentru Pace: Presedintele Columbiei a castigat, desi acordul de pace a fost respins de popor
Foto: Arhiva Facebook/Juan Manuel Santos

Presedintele columbian Juan Manuel Santos este laureatul din 2016 al Premiului Nobel pentru Pace.

Santos a fost votat de membrii comitetului Nobel pentru munca depusa de el pentru a aduce pacea in tara sa, asta cu toate ca un acord in acest sens tocmai a fost respins in cadrul unui referendum popular organizat saptamana trecuta, informeaza The Guardian.

"Comitetul spera ca acest premiu sa-i dea puterea sa continue eforturile si sa obtina pacea in tara sa. Comitetul mai spera ca in anii care vin columbienii sa se bucure de roadele procesului pentru pace", a explicat un purtator de cuvant.

Oficialul a adaugat ca, desi acordul pentru pace a fost respins la referendum, negocierile "au adus conflictul sangeros mult mai aproape de a fi solutionat".

Se pare ca, la peste 40 de minute de la anuntul facut de Comitetul Nobel, Santos inca nu a aflat ca a castigat premiul pentru Pace.

Jurnalistii de la televiziunea norvegiana NRK au incercat sa il contacteze, insa nu au reusit si ...citeste mai departe despre "Surpriza la Nobelul pentru Pace: Presedintele Columbiei a castigat, desi acordul de pace a fost respins de popor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Premiul Nobel Pace presedinte Columbia, #Juan Manuel Santos Nobel Pace , #Stiri Arta