Tablouri ieftine de azi cu care ti-ai putea cumpara o casa peste 10 ani

Luni, 28 Iulie 2014, ora 10:40
1550 citiri
Tablouri ieftine de azi cu care ti-ai putea cumpara o casa peste 10 ani
Foto: romantolici.ro

Banuia cineva ca, frecventand pictorii noului val de arta contemporana si cumparand de la ei, te-ai putea imbogati? Adrian Ghenie, tanar pictor din grupul de artisti de la Cluj, a vandut cu aproape 2 milioane de euro tabloul Falsul Rothko, la o licitatie la Sotheby's. Intreaga situatie se poate rezuma sub intrebarea exclamatie "Ah, de-as fi stiut!?".

E acelasi sentiment pe care il ai dupa ce vezi numerele castigatoare de la Loto, exact altele decat cele pe care le-ai pus tu pe bilet. Pentru ca, daca ar fi stiut, orice roman cu ceva bani ar putea miza pe arta romaneasca, achizitionand tablouri sau alte obiecte de arta, de la artisti tineri care picteaza in acest moment.

Am discutat cu criticul de arta Pavel Susara si cu Gabriela Massaci, directorul Galeriei Annart, despre avantajul de a investi in arta contemporana romaneasca.

"E important pentru un artist ca lucrarea sa ajunga la X, personaj faimos. Dar e la fel de important ca cineva, oricine, sa vrea sa o cumpere. Snobismul ...citeste mai departe despre "Tablouri ieftine de azi cu care ti-ai putea cumpara o casa peste 10 ani Interviu" pe Ziare.com

#Pictura romaneasca contemporana Tolici, #tablouri romani ieftine pret, #pictori romani ieftin acum , #Stiri Arta