Tenorul Daniel Magdal, invitat in spectacolul "Turandot" de la Opera Nationala Bucuresti

Vineri, 01 Iunie 2018, ora 09:59
1517 citiri
Tenorul Daniel Magdal, invitat in spectacolul "Turandot" de la Opera Nationala Bucuresti

Opera Nationala Bucuresti prezinta sambata, 2 iunie 2018, ora 18:30, opera semi-stage "Turandot" de Giacomo Puccini. Regia poarta semnatura lui Stefan Neagrau, scenografia a fost realizata de Viorica Petrovici, iar conceptul video de catre Andreea Bitulescu. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Pentru aceasta reprezentatie publicul spectactor il va putea urmari pe tenorul Daniel Magdal in rolul Calaf.

"Turandot" este o opera in trei acte compusa de Giacomo Puccini, pe un libret de

Giuseppe Adami si Renato Simoni, dupa o piesa de Friedrich Schiller, bazata pe un basm persan inclus in colectia lui Carlo Gozzi "1001 de zile" (secolul al XVIII-lea) . Partitura, pe care Puccini a lasat-o neterminata, a fost finalizata de Franco Alfano.

Premiera mondiala a avut loc in data de 25 aprilie 1926 la Teatro alla Scala din Milano, sub bagheta lui Arturo Toscanini. In timpul concertului inaugural, la un moment dat, dirijorul a intrerupt spectacolul la momentul din partitura pana unde compusese Puccini si a spus: "in acest moment, maestrul a pus jos pana". Dupa un moment de tacere in sala, de la balcon s-a auzit: "Viva Puccini!" urmat de ovatiile publicului.

Opera lui Puccini a devenit de-a lugul timpului cunoscuta in intreaga lume pentru

"Nessun dorma", aria celebra din actul final intrpretata de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile.

Biletele se gasesc online AICI si la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti (program luni - duminica intre orele 10:00 - 13:00 si 14:00 - 19:00).

Partener oficial: Enel Romania

Sponsori: Aqua Carpatica, Leonidas, Agapitos Cofetarie, Baiatul cu flori

Parteneri: Zarea, Artmark, Hotel Siqua

Parteneri de traditie: RFI Romania

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Romantic FM, Gold FM, Radio Seven, Observator Cultural, Agerpres, Business Review, Ziare.com, Business24, Raftul cu Idei, Teatral.ro

#Turandot Opera Nationala, #Daniel Magdal ONB , #Stiri Arta