Tudor Giurgiu acuza MTR ca a interzis proiectia unui film care prezinta povestea unor lesbiene

Miercuri, 20 Iunie 2018, ora 12:40
1814 citiri
Tudor Giurgiu acuza MTR ca a interzis proiectia unui film care prezinta povestea unor lesbiene
Foto: Facebook / Câteva conversații despre o fată foarte înaltă

Tudor Giurgiu acuza Muzeul Taranului Roman din Capitala ca a refuzat proiectia unui film din cauza tematicii LGBT, in timp ce conducerea institutiei vorbeste despre probleme administrative ce tin de activitatea muzeala, care este prioritara in acest moment salii de cinema, sustinand ca "MTR are nevoie de liniste".

Intr-o scrisoare deschisa, Tudor Giurgiu, administrator al societatii de distributie Transilvania Film, spune ca pelicula regizorului Bogdan Theodor Olteanu "Cateva conversatii despre o fata foarte inalta" nu va fi proiectata la cinematograful MTR, "desi este un cinema care primeste subventii atat de la CNC, cat si din programul Europa Cinemas, tocmai pentru a programa filme romanesti si europene de calitate".

Regizorul Tudor Giurgiu este de parere ca motivul pentru refuzul proiectiei nu este "eventuala temere ca filmul ar fi un rebut, ci ca e un 'film cu lesbiene', iar asta ar putea regenera scandalul din luna februarie".

"A transforma cinematograful intr-un loc unde filmele de un anumit gen nu sunt binevenite, in pofida valorii lor, doar pentru ca se considera a fi straine de discursul si mesajul MTR, e o interpretare fortata si nepotrivita valorilor europene ale lumii in care traim", acuza regizorul si producatorul Tudor Giurgiu.

"Asa cum i-am transmis si personal doamnei director al muzeului, Liliana Passima, incerc sa ii inteleg decizia si, da, poate ca are dreptate. Conduce un muzeu extraordinar, care a trecut prin vremuri complicate si are de dus multe batalii in intern, nu doreste sa-si alieneze o parte a publicului, care considera ca programarea unor filme cu tematica LGBT este straina de substanta institutiei. Raman, totusi, cu indoiala sincera ca protestatarii din februarie au vizitat muzeul cu adevarat in ultimii 5 ani sau au macar habar despre programele sale curente".

Citeste mai departe despre "Tudor Giurgiu acuza MTR ca refuza proiectia unui "film cu lesbiene". Directorul: Muzeul are nevoie de liniste" pe Ziare.com.

#MTR film lesbiene, #MTR Tudor Giurgiu proiectie film , #Stiri Arta