Un castel din Franta a fost salvat cu 600.000 de euro, stransi printr-o colecta online

Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 13:56
1659 citiri
Un castel din Franta a fost salvat cu 600.000 de euro, stransi printr-o colecta online
Foto: captura video Youtube/Drone Cast.com

Nu mai putin de 600.000 de euro s-au strans in cadrul unei campanii online demarate pentru salvarea unui castel de secol XIII lasat in paragina, din sud-vestul Frantei.

Suma provine din donatiile a 7.400 de persoane, dintre care unele vor deveni coproprietare ale constructiei

Proprietarul castelului, octogenarul francez Claude-Alain Demeyer, nu avea grija de constructie. Nu voia, insa, nici sa renunte la ea pentru mai putin de 500.000 de euro. In consecinta, Asociatia "Adopte un chateau" (Adopta un castel) si platforma digitala "Dartagnans" au lansat o campania de strangere de fonduri pentru salvarea castelului de la Mothe-Chandeniers.

Banii stransi pana acum ajung pentru plata proprietarului si indeplinirea procedurilor legale derivate din transferul de proprietate.

Donatorii provin din 45 de state. Dintre ei, 6.500 au dat cate 51 euro - cu un euro in plus fata de donatia standard - si au castigat astfel statutul de coproprietari ai castelului de la Mothe-Chandeniers.

Cu totii spera ca, pana la Craciun, sa intre de drept in posesia cladirii.

Asociatiile care au initiat proiectul si-au anuntat deja intentia de a da startul unei noi colecte. Se doreste strangerea unui milion de euro pana in 2020, bani ce urmeaza sa fie folositi la reabilitarea castelului cu inalta valoare arhitecturala. ...citeste mai departe despre "Un castel din Franta a fost salvat cu 600.000 de euro, stransi printr-o colecta online" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#castel Franta paragina salvat, #colecta online castel Franta, #castel Franta colecta reabilitare , #Stiri Arta