Un diamant albastru, vandut cu aproape 24 de milioane de dolari

Joi, 15 Mai 2014, ora 10:31
1701 citiri
Un diamant albastru, vandut cu aproape 24 de milioane de dolari

Un spectaculos diamant albastru, considerat cel mai mare din lume la categoria lui, s-a vandut miercuri seara, la Geneva, la o licitatie organizata de casa Christie's, cu 23,79 milioane de dolari. Cumparatorul este firma americana de bijuterii Harry Winston, relateaza AFP.

Diamantul, lucrat in forma de para si numit 'The Blue', are 13,22 carate, fiind clasat in categoria 'albastru viu fara defect'. Casa Christie's l-a estimat intre 21 si 25 milioane de dolari, diamantul fiind adjudecat cu 23,79 milioane de dolari.

Vanzatorul a vrut sa ramana anonim, iar cumparatorul, casa Harry Winston, apartine grupului elvetian Swatch, a spus Henri Curiel, director international al departamentului pentru bijuterii al Christie's.

Firma Harry Winston a fost achizitionata de Swatch Group in ianuarie 2013. Grupul a anuntat in acest an ca vrea sa consolideze portofoliul de diamante de care dispune, pentru a raspunde mai eficient cererii internationale.

Christie's a vandut acum sase luni, la Geneva, un diamant portocaliu 'viu', de 14,82 carate, considerat cel mai mare in categoria lui, cu pretul record de 35 milioane de dolari.

Diamantul albastru vandut la Geneva a fost cea mai valoroasa piesa a traditionalei licitatii organizate in mai de casa Christie's. O alta piesa de mare valoare dintre cele 250 propuse la licitatie a fost un diamant 'belle epoque' in forma de para, de 23,5 carate, al bijutierului francez Cartier, adjudecat cu 11,47 milioane de euro fara comision, cu aproape 40% mai mult decat cea mai mare estimare.

#diamant albastru, #licitatie diamant, #licitatie Geneva, #licitatie pietre pretioase , #Stiri Arta