Un film despre criza refugiatilor, marele castigator al Festivalului de la Berlin (Video)

Sambata, 20 Februarie 2016, ora 22:32
902 citiri
Un film despre criza refugiatilor, marele castigator al Festivalului de la Berlin (Video)
Foto: Facebook/Berlinale - Berlin International Film Festival

"Fire at Sea/Fuocoammare", in regia lui Gianfranco Rosi, a primit premiul Ursul de Aur la cea de-a 66-a editie a galei Festivalului de Film de la Berlin (11-21 februarie), care a avut loc sambata seara, la Berlinale Palast, potrivit imaginilor difuzate pe site-ul oficial al evenimentului.

Cea de-a 66-a editie a galei Festivalului de Film de la Berlin s-a incheiat prin decernarea marelui premiu, Ursul de Aur, cineastului Gianfranco Rosi, pentru "Fire at Sea/ Fuocoammare", o coproductie Italia - Franta, care prezinta drama refugiatilor ce ajung pe insula Lampedusa, din sudul Italiei, acesta fiind primul loc in drumul lor spre Europa.

"Este inacceptabil ca oamenii sa moara in timp ce traverseaza marea, incearcand sa se salveze (de ceea ce se intampla in tarile lor, n.r.) ", a declarat Gianfranco Rosi, pe scena galei Berlinalei 2016.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0]; if (d.getElementById(id) ) return; js = d.createElement (s) ; js.id = id; js.src ...citeste mai departe despre "Un film despre criza refugiatilor, marele castigator al Festivalului de la Berlin (Video)" pe Ziare.com

#Ursul Aur Berlinale 2016 film refugiati , #Stiri Arta