Universul SF si benzile desenate in Romania - istorie si evolutie

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 15:29
1500 citiri
Universul SF si benzile desenate in Romania - istorie si evolutie

In comparatie cu alte genuri literare, science fiction-ul, fie el in romane sau in benzi desenate, nu a avut parte de aceeasi popularitate in literatura romaneasca. Desi primele opere de acest tip au aparut pe la sfarsitul anilor 1800, abia spre sfarsitului secolului al XX-lea literatura science fiction a inceput sa castige popularitate in randul romanilor.

In ultimul timp insa, lucrurile s-au schimbat, iar reviste de benzi desenate precum Abatia sau Tinerete fara batranete au reaprins interesul si imaginatia cititorilor din Romania pentru povestile SF, in care universul nu mai este o necunoscuta iar calatoriile in spatiu si navele spatiale reprezinta un lucru firesc.

Inceputuri

Primele lucrari SF romanesti au aparut in anii 1870, fiind influentate de literatura europeana, dar fiind plasate in spatiul romanesc. Astfel, considerata prima lucrare science-fiction romaneasca, povestea Finis Romaniae (Al. N. Dari - 1873), trateaza un subiect istoric, in care moartea lui Carol I ...citeste mai departe despre "Universul SF si benzile desenate in Romania - istorie si evolutie" pe Ziare.com

#benzi desenate romanesti, #benzi desenate Romania, #revista SF Romania , #Stiri Arta