Festivalul de teatru IDEO IDEIS reinventeaza universul artistic din Alexandria

Luni, 30 Iulie 2007, ora 14:56
1017 citiri

Cea de-a doua editie a Festivalului National de Teatru Tanar IDEO IDEIS se va desfasura intre 2-9 august la Alexandria, oferind oportunitatea tinerelor trupe din intreaga tara de a interactiona cu mediul artistic, de a-si modela personalitatea si de a-si deschide sufletul prin intermediul artei.

Poster_ideo_ideis_2007.jpg6.jpgOrganizat de liceenii din Asociatia Culturala T.E.T.A., IDEO IDEIS vizeaza promovarea activitatilor culturale (teatru, cinematografie) in comunitatile din Alexandria, urmarind renasterea orasului inactiv din punct de vedere artistic. In cadrula acestui eveniment piesele de teatru vor fi jucate exclusiv in limba romana.

Editia aceasta s-au inscris 11 trupe, care cumuleaza 151 de participanti din toatecolturile tarii. Fiecare trupa participanta va sustine, incepand cu 3 august, o reprezentatie a piesei de teatru, in fata juriului. Acesta isi va expune impresiile pentru fiecare reprezentatie in parte.

Pe langa competitie, in cadrul evenimentului vor avea loc alte trei tipuri de activitati: ateliere de teatru, proiectii de filme si cateva evenimente speciale.

Atelierele de Teatru vor avea loc intre 6 si 8 august si vor fi sustinute de studenti de la Universitatile de Teatru din toata tara. Prin acestea, organizatorii si-au propus sa educe tinerii participanti, oferindu-le oportunitatea de a fi partasi la experientele celor care fac parte din domeniul artistic si o privire "din interior" asupra a ceea ce inseamna teatrul.

Liceul Pedagogic "Mircea Scarlat" din Alexandria va gazdui, in fiecare seara, "Cinemateca tarzie", in cadrul careia vor fi proiectate filme interesante prin perspectiva culturala pe care o ofera. Filmele rulate sunt productii europene ce nu pot fi vizionate in cinematografe.

IDEO IDEISeste un eveniment realizat cu sprijinul Fundatiei Anonimul.

Bloombiz