Marius Manole, Razvan Vasilescu si Horatiu Malaele, vedetele noii stagiuni a Teatrului National

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 09:05
1753 citiri

Spectacole cu Marius Manole, Razvan Vasilescu si Horatiu Malaele in distributie se vor regasi in noua stagiune a Teatrului National Bucuresti (TNB), informeaza un comunicat al institutiei de spectacole transmis Agerpres.

In noua stagiune sunt anuntate noi premiere, se reiau, la noile sali, titluri din vechiul repertoriu si este preconizata incheierea lucrarilor de reconstructie a cladirii.

Prima premiera a stagiunii (21 septembrie, la Sala Pictura) va fi "Butoiul cu pulbere" a dramaturgului macedonean Dejan Dukovski, unul dintre cei mai jucati autori contemporani, o comedie neagra despre Balcani montata in nenumarate tari si ecranizata cu succes."Butoiul cu pulbere" este numele pe care Churchill l-a dat Balcanilor dupa cel de-al doilea razboi mondial, la momentul constituirii Iugoslaviei. Piesa lui Dukovski, departe de a da o explicatie politico-istorica a faptelor, se concentreaza pe relatiile dintre oameni.

Regizorul Felix Alexa propune un spectacol modern, in care scenele se succed alert, ca intr-un carusel al violentei si unde accentele hiper-realiste alterneaza cu un umor negru extrem. In distributie, publicul ii va regasi pe Razvan Vasilescu, Marius Manole, Mihai Calin, Marius Bodochi, Andrei Finti, Istvan Teglas, Marcelo S. Cobzariu, Crina Semciuc, Florentina Tilea, Victoria Dicu, Alexandra Poiana.

Primul dintre spectacolele din cadrul proiectului "9G" - dedicat tinerei generatii de creatori la TNB - inclus in repertoriul teatrului, este "ActOrchestra" al artistilor Petre Ancuta, Florin Calbajos si Emilian Marnea, al caror har actoricesc se imbina cu talentul uluitor cu care manuiesc instrumente muzicale dintre cele mai diferite, de la cele clasice la cele surprinzator-neconventionale. Regia e semnata de colegul lor de generatie, Horia Suru. Premiera este programata pe 17 septembrie, la Sala Mica.

La final de noiembrie, pe scena Salii Studio, spectacolul "Dumnezeu se imbraca de la second hand" va fi prezentat in premiera absoluta, cu un text semnat de un autor roman, Iulian Margu, sub conducerea regizorala a lui Ion Caramitru, cu Lari Giorgescu - cel mai tanar actor cooptat in trupa Nationalului bucurestean - si Dorin Andone in rolurile principale.

Pentru cei mai mici spectatori ai teatrului, din 28 septembrie, Teatrul National pentru Copii, proiect initiat de actorul Marian Ralea si Fundatia Abracadabra la Teatrul National din Bucuresti, revine la Sala Media, duminica, de la ora 11,00, cu o tema pe placul tuturor, "Eroi din povesti".

Tot din 28 septembrie, Conferintele Teatrului National se intorc in Sala Atelier, acolo unde programul a debutat in urma cu opt ani. In aceasta noua stagiune vor fi reluate spectacole care nu s-au mai jucat de mult timp, din repertoriul teatrului: "Omul cu martoaga" de George Ciprian (regia: Anca Bradu) la Sala Atelier si "Lectia" de Eugen Ionesco, in regia lui si cu Horatiu Malaele in rolul principal, la Sala Pictura.

Luna septembrie se incheie cu seria reprezentatiilor cu spectacolele "Dineu cu prosti", "Sinucigasul" si "Micul infern", prezentate de Teatrul National din Bucuresti in turneu la Chisinau, intre 23 si 28 septembrie, in cadrul schimbului cultural cu Teatrul National "Mihai Eminescu" din capitala Republicii Moldova.

In cadrul altui schimb cultural cu Teatrul Radnoti din Budapesta, Nationalul bucurestean va prezenta in luna octombrie pe scena ungara un spectacol conceput de Lia Bugnar, "Fata din curcubeu", cu Tania Popa in rol principal.

#spectacole Teatrul National Bucuresti, #Horatiu Malaele spectacol , #Teatru