Premiile Galei Comediei Romanesti 2012

Luni, 18 Iunie 2012, ora 10:01
1435 citiri
Premiile Galei Comediei Romanesti 2012

Spectacolul "D'ale carnavalului", de I.L. Caragiale, in regia lui Silviu Purcarete, a fost marele castigator al serii la Gala Comediei Romanesti festCo 2012, desfasurata duminica seara la Sala Beligan a Teatrului de Comedie, fiind recompensat cu patru premii.

"D'ale carnavalului" a castigat Premiul pentru cel mai bun spectacol, Premiul pentru cea mai buna regie, Premiul pentru cea mai buna scenografie si Premiul pentru cel mai bun actor secundar.

Premiile pentru regie si scenografie, respectiv cel mai bun spectacol, au fost inmanate directorului Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac.

Directorul teatrului sibian i-a scuzat pe castigarii premiilor pentru regie - Silviu Purcarete si pentru scenografie - Dragos Buhagiar, spunand ca acestia nu au putut ajunge deoarece nu au cum sa lipseasca de la Sibiu, dar a promis ca le va duce chiar el premiile.

Singurul premiat din spectacolul "D'ale carnavalului" prezent la gala a fost Adrian Matioc care a primit premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar pentru rolul Mache-Razachescu Cracanel, distinctie de care s-a bucurat si Florin Dobrovici, care a interpretat rolul Farfuridi in spectacolul "O scrisoare pierduta", de I.L Caragiale, regia Alexandru Dabija, Teatrul de Comedie.

Premiul pentru cel mai bun actor in rol principal a revenit la editia 2012 a festCO actorului Marcel Iures pentru rolul Catavencu din spectacolul "O scrisoare pierduta" de I.L Caragiale, regia Alexandru Dabija, Teatrul de Comedie si pentru one-man show-ul din spectacolul "Absolut!" dupa Ivan Turbinca de Ion Creanga, regia Alexandru Dabija, Teatrul Act.

Cerasela Iosifescu a fost declarata de juriul competitiei castigatoarea premiului pentru cea mai buna actrita in rol principal pentru rolul Veta din spectacolul "O noapte furtunoasa" de I.L. Caragiale, regia Mircea Cornisteanu, Teatrul National "Marin Sorescu" din Craiova.

Premiul pentru cel mai bun spectacol al unei companii independente a fost acordat Teatrului Act pentru spectacolul "Absolut!" dupa Ivan Turbinca, de Ion Creanga, in regia lui Alexandru Dabija.

Actorului Marin Moraru i-a fost acordat Premiul de excelenta.

#premii Gala Comediei Romanesti, #Gala Comediei Romanesti 2012 , #Teatru