Teatru de vara la tara: Doctor fara voie, de Moliere, se joaca in satele Romaniei

Marti, 18 Iunie 2019, ora 10:30
1708 citiri
Teatru de vara la tara: Doctor fara voie, de Moliere, se joaca in satele Romaniei

Cultura'n Sura aduce teatrul de la oras la sat. Surile si curtile satenilor, gradinile si parcurile de vara devin sali de spectacol. In cadrul acestui proiect, mii de spectatori din satele si comunele tarii au vazut pana acum in mijlocul comunitatii lor piese de teatru clasice sau contemporane.

In fiecare vara, o trupa formata din actori profesionisti traverseaza tara in lung si-n lat aducand magia teatrului in cele mai neasteptate locuri.

Din iunie pana in septembrie se desfasoara programul "Teatru de vara la tara". In timpul zilei au loc ateliere de teatru pentru copiii, iar seara este asteptata la spectacol intreaga familie.

Spectacolul "Doctor fara voie" de Moliere, in regia lui Victor Olahut, isi incepe turneul in judetul Dambovita. Actorii Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Glita, Bogdan Costea, Lavinia Cosma si Florentina Nastase dau viata personajelor din celebra satira comica.

Spectacolul este o reinterpretare moderna a piesei clasice, in care se cauta raspunsul la intrebarea: "In ce masura haina il face pe om? (sau, in cazul nostru - halatul pe medic?) ". Spectacolul a fost premiat in cadrul Festivalului International de Teatru "Atelier", editia 2018.

Programul caravanei in perioada imediat urmatoare este detaliat mai jos, urmand ca pe masura ce apar noi date acestea sa fie publicate pe site-ul www.culturansura.ro si pe pagina de facebook/culturansura.

  • Joi, 20 iunie ora 21:30 - la Marin al Popii, comuna Raciu
  • Vineri, 21 iunie ora 21:30 - in curtea scolii din Cucuteni, comuna Motaieni
  • Sambata, 22 iunie ora 21:30 - Parcul Mateias, comuna Doicesti

Proiect cultural co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Parteneri: Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, Teatrul Podul, EduCab Romania, Tur Cento Trans, S.C. Prutul S.A., ArkMedia Advertising, Primariile comunelor Raciu, Doicesti, Motaieni

Partener media: Radio Romania Cultural

"Proiectul nu reprezinta in mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de continutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in intregime responsabilitatea beneficiarului finantarii."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cultura Sura, #teatru independent, #caravana teatru , #Teatru