Teatrul Excelsior aniverseaza 22 de ani printr-un omagiu adus lui Ion Lucian

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 15:32
3246 citiri
Teatrul Excelsior aniverseaza 22 de ani printr-un omagiu adus lui Ion Lucian

Teatrul Excelsior se pregateste de aniversarea a 22 de ani de la infiintarea institutiei de cultura, evenimentul urmand sa aiba loc pe 22 aprilie, in aceeasi zi in care s-a nascut si fondatorul teatrului, actorul Ion Lucian.

"Duminica, 22 aprilie, este o zi cu totul speciala in viata Teatrului Excelsior. Este chiar momentul de intemeiere a acestui lacas de cultura. Pe 22 aprilie s-a nascut maestrul Ion Lucian, care in urma cu 22 de ani, a adus pe lume cel mai drag copil al sau: Teatrul Excelsior. Disparitia tragica a fondatorului acestui teatru este doar pamanteana, caci fiinta lui spirituala respira prin fiecare por al acestui teatru", se arata intr-un comunicat al Teatrului Excelsior transmis marti.

Printre cei care s-au aflat la originile noii "aventuri teatrale" s-au aflat actorii Paula Sorescu Lucian, Genoveva Preda, Daniela Anencov, Victor Radovici, Vasile Menzel si managerul Aurel Mitran.

Celebrarea Zilei Teatrului Excelsior va incepe la ora 11.00, cu spectacolul "Maria Sa... Magarul!", scris si regizat de maestrul Ion Lucian, avandu-i in distributie pe Paula Sorescu Lucian, Annemary Ziegler, Mihaela Coveseanu, Silvana Ionescu, Cosmina Dobrota, Ciprian Cojenel, Robert Robert Emanuel si Alexandru Mike Gheorghiu.

Manifestarea, "o intalnire de suflet", va continua de la ora 18.30, cu un Te Deum.

La sarbatoarea Zilei Teatrului Excelsior vor fi prezente personalitati ale lumii culturale si artistice care vor vorbi despre maestrul Ion Lucian si despre "aceasta Citadela a Artelor - cum ii placea maestrului sa spuna" - profesorii universitari Adrian Titieni, Gelu Colceag, Laurentiu Damian, Ion Tobosaru.

In cadrul acelorasi manifestari va fi proiectat un film dedicat intemeietorului Teatrului Excelsior, realizat de Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (filmul trebuia sa fie proiectat, cu ocazia decernarii titlului de Doctor Honoris Causa, vineri 16 martie, numai ca in acea zi, maestrul se afla deja in spital).

De la eveniment nu vor lipsi prietenii cei mai dragi ai maestrului, cei care i-au stat aproape tot timpul - Genoveva Preda, Vasile Menzel, Aurel Mitran, Annemary Ziegler.

Momentul final al acestei celebrari ii va apartinei sotiei maestrului Ion Lucian, actrita Paula Sorescu Lucian

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aniversare teatrul Excelsior, #eveniment teatrul Excelsior, #omagiu Ion Lucian teatru Excelsior , #Teatru