"Biomass, Biogas & Cogeneration 2015", conferinta nationala consacrata energiei produse din biomasa, biogaz sau in centrale de cogenerare, va avea loc joi, 11 Iunie 2015, incepand cu ora 9:00, la Hotelul InterContinental Bucuresti.
Dezbaterea interactiva aflata la a doua editie va reuni in sala reprezentanti la nivel decizional din: Ministerul Energiei, ANRE, Ministerul Agriculturii, Turismului si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, reprezentanti ai comunitatii locale - primarii, sefi de consilii locale, companii de termoficare locale, producatori si traderi de biomasa - nationali si internationali, dezvoltatori de centrale si operatori, companii producatoare de echipament si tehnologie din industrie, traderi de energie, experti financiari si juridici din energia regenerabila, mari proprietari de ferme agricole din Romania, hoteluri sau cladiri de birouri, companii de procesare a deseurilor din lemn si peleti, companii ce detin silozuri de depozitare si procesare pentru cereale etc.
Se vor prezenta proiecte de succes dezvoltate in tara si in strainatate, solutii concrete in vederea eficientizarii anumitor business-uri care si-ar putea dezvolta capacitati de biomasa sau biogaz in business-ul pe care il desfasoara, dar si ce ar putea fi imbunatatit in partea de sustinere a sectorului de catre autoritati.
Conferinta ofera o platforma interactiva de discutii, intalniri, networking direct si dezbateri interactive intre furnizori si... mai mult
Marti, 26 Mai 2015, ora 12:11
In luna ianuarie 2015, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa), in termeni nominali, a scazut fata de luna precedenta cu 1,0%, insa fata de luna corespunzatoare din anul precedent a crescut cu 5,6%, potrivit unui raport prezentat marti de INS.
"Cifra de afaceri din industrie, in luna ianuarie 2015, fata de luna ianuarie 2014, a crescut pe ansamblu cu 5,6%, datorita cresterilor din industria extractiva (+6,9%) si industria prelucratoare (+5,6%) ", se arata in raportul INS.
Pe marile grupe industriale, in aceeasi perioada, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in sectoarele: industria bunurilor intermediare (+12,3%), industria bunurilor de capital (+10,9%), industria bunurilor de uz curent (+3,5%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+3,0%). Industria energetica a scazut cu 24,4%.
Ce a generat o scadere de la o luna la alta
Institutul National de Statistica explica existenta scaderilor din prima luna a lui 2015 comparativ cu decembrie 2014 datorita marilor grupe industiale precum industria bunurilor de uz curent si industria energetica.
"Cifra de afaceri din industrie, in luna ianuarie 2015 comparativ cu luna precedenta, a scazut pe total cu 1,0% ca urmare a scaderii industriei extractive (-1,5%) si industriei prelucratoare (-1,0%) ", anunta oficialii INS intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei.
In schimb, cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor intermediare (+5,9%),... mai mult
Marti, 10 Martie 2015, ora 10:51
Marius Pandel este unul din cei doi frati care conduc unul dintre cei mai mari touroperatori de vacante din Romania, Christian Tour.
Compania a luat nastere dintr-o pasiune a fratelui sau, Cristian Pandel, in urma cu 18 ani. De 10 ani s-a alaturat si Marius Pandel acestui proiect, adaugandu-i nota sa proprie: un brand pentru excursii de lux.
"Povestea frumoasa a Christian Tour este ca atunci cand toti ceilalti s-au dus in industrii care aduceau poate mai multi bani decat turismul, atunci cand era boomul imobiliar, noi am ramas in turism si am reusit sa crestem si sa ne mentinem in aceasta pozitie", puncteaza Marius Pandel.
Din 2014 a devenit CEO al grupului Christian Tour, iar sub indrumarea sa afacerile au inceput sa infloreasca. "Se vinde mai mult decat inainte de criza", spune acesta.
Compania sa a inregistrat o cifra de afaceri de 52 de milioane de euro in 2014, in crestere fata de 45 de milioane de euro in 2013. Tot 2014 a fost si anul trecerii pe segmentul online cu un site care reuneste intr-un singur loc oferte pentru bilete de avion in toata lumea.
Cea mai mare parte a castigurilor de anul trecut a venit din pachete pentru familii cu copii la 4-5 stele. In plus, "60% din vanzari sunt pe Grecia", puncteaza antreprenorul.
De fapt, Grecia si Turcia sunt cele mai cerute destinatii, unde pachetul mediu pentru doi adulti si un copil variaza usor intre 1.300 si 1.500 de euro.
Daca in 2014 a trimis 180.000 de turisti in vacanta, in 2015 estimeaza ca... mai mult
Sambata, 07 Martie 2015, ora 00:00
Aproape toate domeniile de activitate din Romania pot deveni profitabile pentru investitori, daca acestia vin cu ceva nou. Mentalitatea lui "merge si asa" nu va da rezultate, ultimii veniti urmand sa fie si primii care pleaca daca inovatia lipseste din reteta folosita.
Stefan Vuza, om de afaceri roman cu o avere impresionanta, estimata de Forbes la 140 milioane de euro in 2011, considera ca Romania duce lipsa de manageri competenti, dovada stand in faptul ca nu gaseste oameni pentru a inlocui managerii pe care i-a concediat.
Despre starea mediului de afaceri romanesc, industria locala si secretul succesului, a vorbit pentru Business 24, Stefan Vuza, seful grupului Serviciile Comerciale Romane, care administreaza companii precum Contactoare, Sinterom, Uzuc, Caromet, Iasitex, Somes si Chimcomplex.
Business24: Daca ar fi sa o luati de la capat astazi, in ce domenii ati investi?
Stefan Vuza: Parerea mea care e destul de aproape de realitatea cruda, directa si nu fatada a ce se intampla, e ca toate domeniile dupa criza sunt foarte slabite. In orice domeniu, daca vine un investitor, si este serios, si nu are comportamentul celor din trecut, reuseste.
Chiar si in industrie, din cauza crizei e loc sa iti faci propriul tau business, dar cu o conditie, sa nu faci ce s-a facut pana acum. Adica "merge si asa". "Merge si asa", nu o sa mearga.
Daca noii investitori au aceeasi mentalitate cu cei care se afla acum pe piata vor da faliment repede pentru ca sunt... mai mult
Vineri, 25 Mai 2012, ora 14:32