Melinda Gates, sotia faimosului co-fondator al Microsoft, pledeaza pentru ca femeile sa fie incurajate sa urmeze o cariera in tehnologie.
"Cand ma gandesc la oamenii care au avut cel mai mare impact pozitiv asupra mea, Susan Bauer se afla in fruntea listei. A predat matematica fetelor in scoala in care am invatat, la finalul anilor '70 si inceputul anilor '80, in Dallas, fiind cea care mi-a deschis calea catre o cariera in tehnologie", povesteste Melinda Gates intr-un editorial publicat de Quartz.
Ea isi aminteste ca profesoara ei a vazut, la acea vreme, un demo al Apple II, unul dintre primele PC-uri din lume, in cadrul unei conferinte. "A fost pur si simplu fascinata de ce stia masinaria aceea sa faca", isi aminteste sotia co-fondatorului Microsoft.
Prin urmare, Susan Bauer a decis ca si elevii trebuie sa invete sa foloseasca acea tehnologie. Asa ca a vorbit cu calugaritele care conduceau scoala respectiva pentru a face aceasta investitie. Si le-a convins. Apoi, pentru ca nimeni nu stia cum sa le foloseasca, profesoara a mers la facultatea de profil si apoi a creat un departament de Stiinta Calculatoarelor.
"In copilarie nu am vazut foarte multe femei mergand la munca, asa ca doamna Bauer reprezinta unul dintre motivele pentru care am indraznit sa visez la o cariera in tehnologie si ulterior sa imi vad visul implinit", explica Melinda Gates.
Ea marturiseste ca nu si-a dat seama cat de speciala era aceasta femeie, care a razbit intr-un domeniu dominat de... mai mult
Marti, 04 Decembrie 2018, ora 09:17
Inceputurile au fost dificile chiar si pentru Bill Gates. Prima sa companie s-a dovedit a fi un esec, iar ca sef al Microsoft a luat si decizii mai putin inspirate, care i-au lipsit imperiul de cateva cuceriri importante.
Insa, in cuvintele miliardarului filantrop, "este in regula sa sarbatoresti succesul, dar este mai important sa tii cont de lectiile esecului".
Acestea sunt cinci dintre greselile din care Gates, ani la rand ocupantul locului fruntas in topul miliardarilor lumii, a avut de invatat de-a lungul carierei sale, dupa cum noteaza Entrepreneur:
1. Si-a numit prima companie Traf-O-Data, dar nu a fost asta principala problema
Partenerul de afaceri al lui Gates si cofondatorul Microsoft, Paul Allen, spune despre prima lor companie, Traf-O-Data, ca a fost "o idee buna cu un model de afacere defectuos".
"Nu ne-a trecut prin minte sa facem o cercetare de piata, nu aveam nicio idee cu privire la cat de greu ne va fi sa obtinem angajamente de capital din partea municipalitatilor", a explicat Allen intr-un interviu, tinand sa precizeze ca numele companiei, care avea ca obiectiv analizarea informatiilor de trafic, a fost ideea lui Gates.
Intre 1974 si 1980, Traf-O-Data a inregistrat pierderi nete de aproape 3.500 de dolari si a iesit din afaceri la scurt timp.
Poate trebuie mentionat si faptul ca Gates era totusi un adolescent la acea vreme.
2. Ar fi putut sa creeze cel mai mare motor de cautare din lume, dar Google i-a luat-o inainte.
Microsoft... mai mult
Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 13:34
Bill Gates, fondatorul Microsoft, dar si Tim Cook, seful Apple, s-ar fi numarat printre numele vehiculate de echipa de campanie a lui Hillary Clinton pentru postul de vicepresedinte, in cazul in care candidatul democrat castiga alegerile prezidentiale, potrivit unor documente obtinute de WikiLeaks.
Numele apar intr-un mail care ar fi fost dat pe 12 martie de seful de campanie al lui Clinton, John Podesta, transmite Tech Crunch.
Potrivit WikiLeaks, pe aceasta lista se mai numara sefa General Motors, Mary Barra, dar si sotia lui Bill Gates, Melinda, respectiv Ursula Burns de la Xerox.
In plus, au fost luati in considerare si politicieni. De exemplu, Bernie Sanders, democratul care a pierdut cursa ...citeste mai departe despre "WikiLeaks: Bill Gates si Tim Cook, luati in considerare de Hillary Clinton pentru postul de vicepresedinte" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 19 Octombrie 2016, ora 12:48
Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a declarat ca nu vrea sa devina presedintele SUA si a explicat ce ar face daca ar gasi pe strada o geanta cu 40.000 de dolari.
Omul de afaceri a tinut o sesiune de intrebari-raspunsuri pe reteaua sociala Reddit, transmite Business Insider.
Un utilizator a fost curios sa afle daca Bill Gates vrea sa candideze la presedintie.
Apple, in razboi cu FBI: Pozitia surprinzatoare a lui Bill Gates
"Imi place ce fac acum la fundatie mai mult decat mi-ar placea sa fiu sef de stat. De asemenea, nu as fi in stare sa fac ce e de facut pentru a fi ales. Cred ca Michael Bloomberg (om de afaceri si fost primar al New York-ului, care s-a retras in acest an din cursa pentru presedintia SUA - n.red.) s-a gandit bine si si-a dat ...citeste mai departe despre "Bill Gates nu vrea sa fie presedinte. Ce ar face cu 40.000 de dolari gasiti pe strada" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 09 Martie 2016, ora 11:37
Multi jucatori din industria IT americana au precizat ca sunt de partea Apple in "razboiul" cu FBI, care doreste decriptarea unui telefon folosit de unul dintre cei care au pus la cale atacul de la San Bernardino, soldat cu 14 morti, insa Bill Gates, fondatorul Microsoft, e de alta parere.
El nu crede ca se va crea un precedent periculos si este sigur ca e vorba de o solicitare unica, transmite The Verge.
"E vorba de ceva specific, de un caz unic, unde Guvernul cere accesul la o informatie. Nu solicita ceva la modul general", a transmis Bill Gates.
Fondatorul Microsoft considera ca ar trebui sa existe reguli clare pentru cazurile in care Guvernul poate accesa astfel de informatii.
De partea Apple se afla Facebook, WhatsApp, dar si Twitter, printre altele.
Apple versus FBI: Gigantii IT care il sustin pe Tim Cook in "razboiul" cu autoritatile americane
La 16 februarie, un judecator federal a ordonat Apple sa ajute FBI sa capete acces la telefon. Compania poate sa ...citeste mai departe despre "Apple, in razboi cu FBI: Pozitia surprinzatoare a lui Bill Gates" pe Ziare.com mai mult
Marti, 23 Februarie 2016, ora 19:47
In timp ce Hollywood-ul incearca sa spuna poveste rivalitatii dintre vizionarul Apple, Steve Jobs, si deschizatorul de drumuri de la Microsoft, Bill Gates, Steve Wozniak are un loc in primele randuri la povestea adevarata, nu la cea transpusa in film.
Wozniak este cofondator si geniul tehnic din spatele Apple. Din aceasta postura, el a fost omul care a adus la viata ideile lui Jobs, scrie Business Insider.
De-a lungul anilor, a ajuns sa ii cunoasca foarte bine pe Jobs si Gates, mai ales ca Apple si Microsoft au o istorie intortocheata, cu suisuri si coborasuri, in care au oscilat in a fi ...citeste mai departe despre "Vizionarul vs. deschizatorul de drumuri: Principala diferenta intre Steve Jobs si Bill Gates" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 31 Mai 2015, ora 16:54
Internetul este in acest moment plin de stiri cu demisia lui Steve Jobs din fruntea Apple. Jobs a parasit scaunul de CEO, dar nu si compania in sine, pastrandu-si un rol strategic in consiliul director. Iata cativa lideri carismatici care au predat stafeta, inaintea lui Steve Jobs, si ce s-a ales de companiile lor dupa ce s-a intamplat acest lucru, potrivit Ars Technica.
Microsoft, de la Bill Gates la Steve Ballmer
Poate cea mai apropiata analogie cu situatia Apple se poate regasi in cazul rivalului Microsoft.
Bill Gates a transformat Microsoft in cea mai valoroasa companie din lume, inainte sa se retraga din varful ei.
Capitalizarea de piata a Apple, de 349 miliarde de dolari, nu se compara cu cele 600 de miliarde de dolari, la cat a fost evaluata capitalizarea Microsoft, in 1999.
La doua saptamani dupa evaluare, Bill Gates isi anunta demisia din postul de CEO, lasandu-l in locul lui pe credinciosul "general" Steve Ballmer.
Gates ramane totusi activ in calitate de Chief Software Architect si Presedinte al Boardului, pana in 2009 cand isi pastreaza numai pozitia din board.
Ce a reusit sa faca Ballmer? De la "inscaunarea" lui Ballmer, valoarea companiei a scazut cu 60 de procente.
Microsoft este in continuare un gigant, numai ca nu la fel de mare ca inainte: ocupa locul 5 in topul celor mai mari companii din lume si are o capitalizare de piata cu 150 de miliarde de dolari sub cea a Apple.
Sub conducerea lui Ballmer, Microsoft a ratat oportunitatile Internetului si... mai mult
Vineri, 26 August 2011, ora 14:10
Microsoft se afla in "razboi" cu Apple, Google si altii, iar smartphone-urile si strategiile de cloud computing se afla sub atac. Actionarii sai se tem ca Microsoft va pierde teren. Cine ar fi in masura sa intoarca roata in favoarea acestui gigant?Administratorul de fonduri speculative David Einhorn a pornit o furtuna in momentul in care a deshis subiectul eliminarii lui Steve Ballmer, de la conducerea Microsoft.
Cu toate ca board-ul Microsoft si-a exprimat public sprijinul pentru Ballmer, acest lucru nu a impiedicat analistii din industria de la speculatii cu privire la un posibil inlocuitor al acestuia. Iata pe cine pariaza PCWorld ca ar putea ajunge pe scaunul de CEO al lui Steve Ballmer:
John Sculley
Cea mai mare amenintare la adresa Microsoft ar putea fi Apple, iar unul din vechii CEO ai gigantului Apple, Sculley, a demonstrat o data ca poate ajunge sus.
Poate cineva ar trebui sa-i dea sansa de a termina ceea ce a inceput in anii '80.
Scully a fost concediat pentru ca a investit foarte mult pentru inovativul gadget Newton, primul PDA, iar in locul sau a fost plasata o echipa de management care sa scape de noul produs si sa isi reorienteze intreaga atentie asupra Macintosh.
Acesta este vazut ca o varianta extrem de buna, in conditiile in care cunoaste modul de operare al principalului rival.
Arnold Schwarzenegger
Cine ar putea sa puna la pamant un Android mai bine decat insusi Terminatorul?
Cu toate ca nu s-ar agita atat de mult ca Ballmer, Schwarzenegger... mai mult
Sambata, 28 Mai 2011, ora 23:23
Directorul diviziei de software al Microsoft, Ray Ozzie, care a preluat postul dupa retragerea lui Bill Gates, a anuntat ca isi va da demisia, dupa un mandat in care compania a pierdut teren in fata companiilor rivale Google si Apple.Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, a declarat ca Ray Ozzie nu va fi inlocuit, lasand, astfel, fara conducere cea mai importanta divizie a companiei, relateaza Reuters. "Plecarea lui Ozzie demonstreaza ca Microsoft nu prea are directie de cand a plecat Bill Gates. I-a lasat pe cei de la Google sa rezolve problema cautarii online, pe cei de la Apple sa faca smartphone-uri, iar Apple este pe cale ca cuceareasca piata cu tablete care nu folosesc Windows", a explicat Toan Tran, analist la Morningstar. Ozzie este ultimul dintr-o serie de directori care au parasit Microsoft dupa retragerea lui Gates, in 2008, dupa directorul diviziei de platforme si servicii, Kevin Johnson, directorul financiar, Chris Liddell, directorul diviziei de telefoane si jocuri, Robbie Bach si directorul diviziei Office, Stephen Elop. In schimb, Steve Ballmer insista ca nu are nevoie sa-l inlocuiasca pe Ozzie.
"Avem o planificare puternica, tehnicieni puternici in fiecare divizie de business si o puternica divizie de inovatii", a spus Ballmer, intr-un memo adresat angajatilor, pe care Microsoft l-a publicat pe site-ul sau. Ozzie, in varsta de 54 de ani, a jucat un rol esential in dezvoltarea pietei de cloud computing (retea de servere interconectate, unde sunt... mai mult
Marti, 19 Octombrie 2010, ora 14:15