Presedintele american Donald Trump si-a publicat vineri declaratia de avere, in care apar venituri de sute de milioane de dolari si care face mai multa lumina in privinta imperiului sau de afaceri, relateaza CNN.
Numai terenurile de golf i-au adus lui Trump venituri de 288 de milioane de dolari in ultimul an. Dintre acestia, 19,8 milioane au venit de la clubul sau din Bedminster, New Jersey, unde si-a petrecut mai multe weekenduri ca presedinte.
Declaratia de 98 de pagini, semnata de Trump saptamana aceasta si publicata de Biroul de Etica Guvernamentala, acopera perioada ianuarie 2016 - 15 aprilie 2017.
Trump a raportat venituri de 37,2 milioane de dolari anul trecut de la resort-ul Mar-a-Lago, din Florida, unde Trump l-a primit pe presedintele Chinei si a ordonat atacuri cu rachete impotriva Siriei. Clubul a dublat taxa de membru in ultimul an.
Veniturile de la Mar-a-Lago a fost cu 7,4 milioane de dolari mai mare decat in declaratia precedenta, din mai 2016.
Hotelul de lux de la Washington i-a adus, pana la mijlocul lunii aprilie, venituri de 19,7 milioane de dolari. Acest hotel, deschis in septembrie, se afla in centrul acuzatiilor de conflicte de interese, pentru ca guverne straine ar putea sa il foloseasca pentru a incerca sa obtina favoruri din partea presedintelui.
De asemenea, Trump a obtinut 7 milioane de dolari din carti si 11 milioane de dolari de la concursul Miss Universe. Liderul de la Casa Alba mai primeste 84.000 de dolari ca pensie de la... mai mult
Sambata, 17 Iunie 2017, ora 09:11
Anul care se incheie a fost unul imbelsugat pentru bogatii lumii, iar marele castigator din 2016 este multimiliardarul american Warren Buffett.
In medie, averea lui Buffett, presedintele Berkshire Hathaway, a crescut cu peste 32 de milioane de dolari in fiecare zi a acestui an, despre care analistii spun ca a marcat triumful populismului in politica globala, scrie Independent.
"Vrajitorul din Omaha", in varsta de 86 de ani, a revenit pe locul al doilea in topul celor mai bogati oameni din lume, dupa Bill Gates, la doua zile dupa ce americanii si-au ales noul presedinte, desi in timpul campaniei s-a exprimat deschis impotriva lui Donald Trump.
Potrivit lui Brian Klaas, specialist in politici comparative la London School of Economics, miliardari precum Buffett vor avea cel mai probabil de castigat in timpul mandatului lui Trump, in contradictie cu promisiunile din timpul campaniei ale presedintelui ales privind "secarea mlastinei".
Citeste mai departe despre "Cum a facut Warren Buffett 32 de milioane de dolari pe zi in 2016" pe Ziare.com. mai mult
Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 16:50
In viitoarea era Trump, marile averi din SUA ar putea cunoaste un moment propice consolidarii lor, daca presedintele ales isi va pune in practica politica fiscala anuntata.
Lucrul este privit cu ingrijorare de miliardarul Warren Buffet, care vede in cresterea inegalitatii sociale un pericol care ameninta visul american, relateaza CNN Money.
O lume pentru bogati
"In 1982, topul Forbes 400 cumula doar 93 miliarde dolari, acum avem averi care insumeaza 2.400 miliarde, de 25 de ori mai mult.
Daca esti un tip obisnuit, care lucreaza 40 de ore pe saptamana, eventual mai ai si o a doua slujba, si te zbati sa ai grija de copiii tai incepi sa te intrebi: Ce este in neregula cu viata mea? Pe acest fond a reusit Trump sa atraga votantii", considera al doilea cel mai bogat om din lume.
In ciuda entuziamului manifestat de oficialii amercani, Buffet crede ca economia se misca inca anemic.
"PIB-ul anuntat pentru ce de-al treilea trimestru a fost de 2,9%. In opinia mea, acel trimestru nu a fost unul in care economia americana sa avanseze cu 2,9 procente.
Daca este sa pun pariu, cred ca vor revizui in scadere datele anuntate. Nu este o economie slaba, ci doar mai putin performanta decat crede lumea in mod obisnuit", a precizat Warren Buffet.
Gasca cu oua de aur
Cea mai mare problema sesizata de Buffet ramane redistribuirea inechitabila a veniturilor. "Din economie castiga cei bogati, ca mine", a punctat acesta.
"Capitalismul, sistemul de piata functioneaza. Am... mai mult
Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 09:38
1Turbulentele economice din diferite zone ale globului nu ii opresc pe bogati sa isi consolideze averile.
Cel mai recent studiu Knight Frank arata o crestere constanta a numarului de noi indivizi ultra-bogati (UHNWI), din intreaga lume cu 3 procente in ultimul an.
Europa ramane in continuare casa celor mai multi posesori de averi estimate la peste 30 de milioane de dolari, dar in urmatorul deceniu alte zone de pe harta lumii vor reprezenta polii bogatiei in continua crestere, mentioneaza reprezentantii The Advisers, birou asociat Knight Frank din Romania.
Un trio clasic al bogatiei
Europa, America de Nord si Asia reprezinta in continuare pietele din care izvorasc constant marile averi.
Batranul continent inca se claseaza pe primul loc in top, cu 60.565 de persoane cu averi de peste 30 de milioane de dolari, locul secund fiind ocupat de nord-americani in numar de 44.922 de indivizi ultra-bogati, la mica distanta venind milionarii si miliardarii Asiei, in numar de 42.272.
Pana in 2024 insa, numarul persoanelor ultra-bogate din Asia il va depasi pe cel al nord-americanilor, anticipeaza analistii Knight Frank.
Deja activele nete detinute de asiaticii cu averi de peste 30 de milioane de dolari cumuleaza 5900 de miliarde de dolari, fata de 5500 miliarde detinute de americani.
In Europa, totalul averilor cumulate de cei peste 60 de mii de indivizi ultra-bogati se ridica la aproximativ 6400 miliarde de dolari. SUA, Japonia, Germania, Marea Britanie si China... mai mult
Miercuri, 18 Martie 2015, ora 10:20
Averea neta a populatiei si organizatiilor nonprofit din SUA a crescut anul trecut cu 14%, sau 10.000 miliarde de dolari, la 80.700 miliarde de dolari, un nou record, insa de aceasta evolutie, sustinuta de avansul burselor si pietei imobiliare, au profitat in mod disproportionat americanii bogati.
Americanii au inregistrat progrese semnificative in privinta recuperarii pierderilor cauzate de declinul pietei imobiliare si de recesiunea din decembrie 2007-iunie 2009, care au decimat activele unei mari parti a populatiei, potrivit unui raport publicat de Rezerva Federala a SUA (Fed) si citat de Wall Street Journal.
Recuperarea, desi de amploare, are un impact pozitiv redus asupra economiei, intrucat exclude tot mai mult americanii din calsa de mijloc si pe cei cu venituri reduse.
"Inegalitatea in privinta veniturilor a crescut de-a lungul timpului. Cresterile de avere sunt mari, dar nu sunt urmate si de cheltuielile de consum", a declarat William Emmons, economist-sef la Rezerva Federala din St. Louis.
Mare parte din cresterea averii populatiei a fost sustinuta anul trecut de evolutia bursei americane, cu un avans de 30% al indicelui S&P 500.
De preturile mai mari ale actiunilor au profitat, insa, in mod disproportionat americanii bogati. Valoarea actiunilor si fondurilor mutuale detinute de gospodariile SUA a crescut cu 5.600 de miliarde de dolari anul trecut, in timp ce valoarea locuintelor - cel mai important activ al multor americani din clasa de mijloc - a... mai mult
Vineri, 07 Martie 2014, ora 15:42
Bill Clinton se claseaza pe pozitia a zecea intr-un clasament al celor mai bogati 34 de sefi de stat ai Statelor Unite si este singurul fost presedinte in viata din "Topul 10" realizat de blogul 24/7 Wall St., citat Huffington Post.
Topul a fost intocmit pe baza activelor detinute de catre cei 43 de presedinti, ca de exemplu terenuri, economii stranse in timpul vietii, estimate in functie de castigurile obtinute la locurile de munca, mosteniri si bunuri imobile, conform Mediafax.
El a obtinut venituri de milioane de dolari in urma lansarii unor carti si de peste 100 de milioane de dolari prin sustinerea unor conferinte. Sotia sa, fostul secretar de Stat Hillary Clinton, prezentata de analisti ca viitorul candidat democrat in alegerile prezidentiale din 2016, a inceput sa castige, la randul ei, la fel de bine.
Hillary Clinton ar fi primit in avans, pe o carte scrisa anul trecut, suma de 14 milioane de dolari, si a castigat sute de mii de dolari la fiecare conferinta sustinuta, o suma care rivalizeaza cu cea incasata de catre sotul ei, potrivit portalului. 24/7 Wall St. estimeaza averea neta a celor doi soti Clinton la suma de 55 de milioane de dolari.
Barack Obama nu se afla printre cei mai bogati presedinti
In schimb, presedintele Barack Obama nu se afla printre cei mai bogati presedinti. E primeste un salariu lunar de 400.000 de dolari pe an care, desi generos, nu este nici macar pe aproape de salariile pe care le incaseaza unii directori executivi,... mai mult
Luni, 17 Februarie 2014, ora 16:49
Statele Unite dispun de o avere mai putin cunoscuta, de nu mai putin de 128.000 de miliarde de dolari, reprezentata de resursele minerale ale tarii si concesiuni in sectorul energetic, valoarea acestora fiind de circa opt ori mai mare fata de datoria nationala.
Datoria SUA se situeaza in prezent la peste 16.000 de miliarde de dolari.
"In subsol, autoritatile federale detin drepturile pentru concesionarea resurselor minerale si a celor energetice, de pe urma carora incaseaza redevente, chirii si bonusuri", potrivit Institute for Energy Research, o organizatie a industriei energetice din SUA, citata de Business Insider.
Potrivit estimarilor acestora, activele sunt evaluate la 128.000 de miliarde de dolari.
O parte din resurse ar putea fi concesionate "in cadrul unor politici adecvate ale statului" pentru a aduce autoritatilor statale si federale venituri estimate la 150 de miliarde de dolari in 10 ani doar pentru gaze naturale si petrol de catre Congressional Budget Office, agentie federala care furnizeaza date economice Congresului.
Cifra nu include taxele si alte beneficii generate de explotarea acestor resurse. mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 17:11