Managementul Bancii Transilvania (BT) a anuntat ca a fuzionat cu Bancpost pe 31 decembrie 2018.
"Suntem bucurosi sa anuntam ca Banca Transilvania si Bancpost au devenit o singura banca.
Este un pas inainte in povestea bancii noastre, in care achizitiile Bancpost, Victoriabank si Volksbank Romania au un loc aparte.
Prima reinventare BT a avut loc in anul 2001, odata cu inceperea extinderii la nivel national a retelei de unitati", au scris, intr-o declaratie comuna, reprezentantii managementului Grupului Bancii Transilvania, adica Horia Ciorcila (presedintele Consiliului de Administratie) si Omer Tetik (directorul general al BT).
Prin fuziunea cu Bancpost, Banca Transilvania ajunge la 3 milioane de clienti, iar Grupul Financiar Banca Transilvania la 10.000 de angajati.
Infiintata acum aproximativ 25 de ani, BT a creditat, in ultimii zece ani, aproape 75.000 de companii, a platit taxe la bugetul de stat de peste 3,7 miliarde lei si a investit peste 1,1 miliarde lei in dezvoltarea activitatii.
Integrarea Bancpost in BT a inceput in aprilie, dupa ce Consiliului Concurentiei si a Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si-au dat acordul pentru realizarea fuziunii.
La finele lunii noiembrie 2017, BT a semnat un acord pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al actiunilor detinute la ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN.
Valoarea totala a tranzactiei se ridica la 226 de milioane de euro din... mai mult
Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 20:31
Banca Transilvania a anuntat, vineri, cand intentioneaza sa finalizeze fuziunea cu Bancpost, 31 decembrie 2018, si conditiile acestui proces. Ca urmare a tranzactiei, BT va deveni cea mai mare banca din Romania, in functie de active, iar Bancpost dispare.
"Avand in vedere dispozitiile art. 249 lit. b) din Legea Societatilor, Societatea Absorbanta si Societatea Absorbita si-au exprimat acordul comun ca data la care fuziunea va deveni efectiva din punct de vedere juridic (Data Efectiva) sa fie 31 decembrie 2018, sub conditia obtinerii aprobarii BNR.
La aceasta data, Bancpost S.A. isi inceteaza existenta, fuziunea avand ca efect dizolvarea fara lichidare si transmiterea universala a intregului sau patrimoniu catre Banca Transilvania S.A., care astfel dobandeste drepturile si este tinuta de obligatiile Bancpost S.A..
Pentru a evita orice dubiu, in cazul in care orice activ al Societatii Absorbite nu este mentionat in Proiectul de fuziune, ca urmare a unei erori sau omisiuni sau orice alt motiv, indiferent de culpa sau intentie, activul respectiv va fi considerat proprietatea Societatii Absorbante si va fi transferat automat catre Societatea Absorbanta si, drept urmare, nu se va plati nicio compensatie", se subliniaza in proiectul de fuziune a celor doua banci.
Integrarea Bancpost in BT a inceput in aprilie, dupa ce a fost obtinut acordul din partea Consiliului Concurentiei si Bancii Nationale a Romaniei (BNR).
De asemenea, BT va prelua unitatile teritoriale... mai mult
Vineri, 14 Septembrie 2018, ora 14:08