Orice cariera aflata la inceput de drum te va face sa intampini unele dificultati, iar managementul nu face nici el exceptie de la regula. Pregateste-te sa ai mai putini prieteni printre colegi, sa acorzi atentia cuvenita angajarilor si concedierilor sau sa inveti ce inseamna un feedback corect pentru echipa ta, daca vrei sa ai succes ca manager, te sfatuiesc specialistii in HR."Cei care vor sa faca o cariera in management trebuie sa se gandeasca mai mult la raspunderea pe care si-o asuma pentru ca, dupa cum evolueaza lucrurile, este foarte probabil ca managementul nu va fi o cariera in sine, ci va fi rezultatul unui sir mai mare de interactiuni in plan profesional si in plan uman", a declarat Stelian Panescu, Director General Smart Sigma pentru Bloombiz.Potrivit specialistului, o cariera in management poate sa fie si o cariera de indrumator si formator de oameni pe un nivel mai mic al organizatiei si nu trebuie neaparat sa tintesti sa ajungi in fruntea ei.Stelian Panescu este de parere ca oamenii care aleg aceasta cale sunt persoane ambitioase, interesate in primul rand de scara ierarhica."Probabil ca ar trebui sa isi puna problema ce anume ii motiveaza, ce anume ii atrage: exercitiul puterii sau dorinta de a conduce si de a-i ajuta pe altii", sustine acesta.Pentru tineri, banii si puterea reprezinta cea mai mare tentatie, insa chiar daca puterea e o "chestie placuta", ea este si periculoasa, cu doua taisuri."Daca nu stii sa o stapanesti, te stapaneste ea pe tine pana la... mai mult
Joi, 24 Martie 2011, ora 13:16
Ce este managementul? Ce fac managerii? Eu ce trebuie sa fac?Acestea sunt intrebari standard pe care multi dintre profesionistii din management le-au auzit de-a lungul vremii. Si intrebari pe care si noi le-am pus la randul nostru. Iata o privire de baza asupra managementului.
Arta si stiinta
Managementul este atat arta, cat si stiinta. Este arta de a construi oameni mai eficienti decat ar fi fost fara tine. Stiinta este modul in care faci acest lucru. Exista patru piloni de baza: planul, organizarea, directionarea si monitorizarea, scrie F. John Reh pentru about.com.
Fa-i mai eficienti
Patru muncitori pot face 6 unitati de munca intr-o tura de 8 ore, fara un manager. Daca te angajez ca manager si angajati vor face tot 6 unitati pe zi, care este beneficiul pe care il castig din angajarea ta? Pe de alta parte, daca angajatii fac acum 8 unitati pe zi, tu, managerul, esti valoros.
Aceeasi analogie se aplica in serviciile cu clientii, retail, invatamant sau orice alt tip de munca. Poate grupul tau sa gestioneze mai multe telefoane de la clienti cu tine la conducere decat o facea fara tine? Poate vinde marfa de valoare crescuta? Poate sa-si impartaseasca mai eficient cunoasterea? Aceasta este valoarea managementului – sa reusesti sa faci un grup de indivizi mai eficient.
Planul
Managementul incepe cu planning-ul. Managementul eficient incepe cu un planning eficient. Iar planurile puse la punct din timp previn marile dezastre ale managementului.Fara un plan, nu vei avea... mai mult
Marti, 12 Mai 2009, ora 22:22