Cultura lui "merge si asa" (neperformanta acceptata) este principalul semn al unei companii nesanatoase, sunt de parere peste 33% dintre participantii la un sondaj Myjob.
O treime (30,3%) dintre respondenti considera ca rolurile si responsabilitatile neclare ale angajatilor sunt un semnal important de "boala" in organizatie.
Deciziile cheie luate fara consultarea celor direct afectati reprezinta un semn clar al unei organizatii nesanatoase pentru 20% dintre persoanele participante la sondaj, in timp ce 14,5% se plang de lipsa de feedback din partea conducerii. Aproape 2% vad o problema importanta in implicarea angajatilor in training-uri fara o analiza anterioara a nevoilor.
Domeniile cel mai bine reprezentate in care respondentii activeaza sunt vanzari, productie, banci/finante, inginerie si alimentatie/comert.
In ceea ce priveste experienta, cei mai multi dintre participanti au 10-20 de ani in campul muncii (24%), urmati indeaproape de cei cu 5-10 ani de experienta (21%) si de cei cu un nivel de cariera de 3-5 ani (16%).
Si reprezentantii companiilor au aceeasi viziune cu privire la semnele unei organizatii nesanatoase. Acestia considera, printr-o voce majoritara, ca responsabilitatile si rolurile neclare afecteaza cel mai mult sanatatea unei organizatii (31,5%). 27,5% vad cultura lui "merge si asa" ca principal semn al unei companii nesanatoase.
Stelian Panescu, director Smart Sigma, declara pentru Business24 ca orice organizatie din Romania... mai mult
Miercuri, 09 Mai 2012, ora 19:27
Fostul sef al diviziei Microsoft Romania, Silviu Hotaran, este de parere ca intr-o organizatie primii 20% dintre angajati reprezinta starurile firmei, care fac 80% din munca, afirmatie care coincide cu principiul lui Pareto. Urmatorii 30% sunt oamenii cu o motivatie foarte puternica, dar care nu au inca competentele necesare. "Mai sunt inca 30% dintre angajati cu competente importante, dar care si-au pierdut motivatia si ultimii 20% care nu sunt nici motivati, nici competenti. Cu cei din urma, ori ii convingi repede, ori te desparti de ei", a mai precizat acesta.
Unul din cei mai apreciati manageri din business-ul romanesc de it, Silviu Hotaran si-a urmat pasiunea. Dupa plecarea de la sefia Microsoft Romania, Silviu Hotaran a pornit pe un nou drum, cel al educatiei managerilor de varf din organizatiile romanesti. Acesta este de parere ca daca in IT, soft-ul lucreaza pe hardware, in leadership, hard-ul, care reprezinta competentele profesionale, lucreaza pe soft-ul intern al omului.
In ceea ce priveste actuala criza economica, fostul CEO este de parere ca la origine a stat decaderea valorilor morale si lacomia.Dupa aceasta criza, vom vorbi mai mult despre spiritualitatea de business, despre valori. Inainte se spunea business-ul este profit, acum se spune business-ul este profit & people, dar nu-i usor. Cand ne uitam in jur vedem ca aceasta criza a scos la suprafata lucrurile rele, care nu se schimba peste noapte", a mai adaugat Silviu Hotaran intr-un interviu acordat... mai mult
Sambata, 03 Decembrie 2011, ora 00:00
„Printre managerii straini pe care ii admir se numara Robert Rekkers de la Banca Transilvania fiindca e o persoana care are pasiunea de a cunoaste foarte multe despre Romania, Bob Claff si Bill Gates. Acestia sunt exemple de sefi care mi-au influentat viata. Am invatat de la ei cum sa-ti infrangi frica de a esua, ei mi-au insuflat dorinta de a experimenta si pasiunea pentru ceea ce fac”, a declarat fostul CEO Microsoft Romania Silviu Hotaran, actual managing partner GKTI Semper Human, in cadrul emisiunii Business Adviser.
Bloombiz va recomanda:
Ce ne asteapta in 2011?Hotaran considera ca echipa reprezinta cel mai bun observator al unui manager care doreste sa-si imbunatateasca stilul de management.
“Sunt adeptul unui leadership colectiv, “from behind”, acel tip de leadership care creeaza lideri”, a declarat fostul CEO.
In opinia acestuia managerii romani refuza sa delege fiindca sistemul traditional in care au fost crescuti i-a invatat performanta individuala, iar delegarea inseamna in primul rand incredere in ceilalti.
Potrivit acestuia, un manager nu poate avea incredere in sine fara a avea incredere in echipa sa.
“Succesul in viata nu se obtine de unul singur, ci impreuna cu ceilalti”, a adaugat Hotaran.
Hotaran spune ca lipsa increderii genereaza un management autocrat, ceea ce reprezinta o bariera in dezvoltarea companiei.
Fostul CEO considera ca alta tara a managerului roman este iresponsabilitatea de care... mai mult
Vineri, 31 Decembrie 2010, ora 01:03
Potrivit unui studiu, angajatii romani sunt vazuti de catre managerii expati ca fiind inteligenti, insa neloiali si ineficienti. “Managerii trebuie sa-si faca curaj sa se uite in oglinda pentru a vedea daca nu cumva ei sunt acei factori care afecteaza negativ loialitatea angajatilor. Avem multe pacate in managementul romanesc”, a declarat fostul CEO Microsoft Romania, Silviu Hotaran, actual managing partner GKTI Semper Human in cadrul emisiunii Business Adviser.
Bloombiz va recomanda:
Ce ne asteapta in anul 2011?Angajatul roman, inteligent dar nu eficient
“Romanii sunt creativi, inteligenta noastra este recunoscuta, insa eficienta depinde foarte mult de echipa cu care lucram”, este de parere Silviu Hotaran.
In opinia acestuia, eficacitatea este mult mai importanta.
Fostul CEO Microsoft Romania spune ca managerii sunt cei care trebuie sa aiba grija de eficienta angajatilor, prin felul in care isi motiveaza echipa, prin increderea pe care o au, prin respect si comunicare.
Angajatul roman, stabilitate emotionala si incredere scazute
Hotaran este de parere ca angajatii romani nu stiu sa acorde atentie persoanelor din jur.
Ei trebuie sa invete sa-si cultive increderea unii in altii.
“Nu trebuie sa fim geniali, ci “smart enough”, dupa care trebuie sa ne educam inteligenta emotionala. Din pacate, noi ne-am antrenat mereu pentru inteligenta individuala”, a mai adaugat acesta.
Fostul CEO este de parere ca inteligenta emotionala... mai mult
Duminica, 26 Decembrie 2010, ora 21:36