O pozitie de management aduce cu sine numeroase beneficii, dar si schimbari pe care le poti accepta mai usor sau mai dificil, in functie de situatie. Brusc responsabilitatile cresc, relatia cu cei din jur se schimba si, adeseori, schimbarea se simte si dincolo de ziua petrecuta la birou.
Ce e de facut, totusi, in aceste momente?
Denisa Berbec, manager de vanzari in industria IT, iti impartaseste experienta ei, de la prima zi ca manager si pana astazi, cand increderea dobandita in propria persoana ar fi suficient de puternica pentru a porni chiar si pe cont propriu, ca antreprenor.
"Cred ca cel mai greu in preluarea responsabilitatilor de manager a fost sa fac schimbarea dintre nivelul de executie si cel de management si decizie deoarece veneam dintr-o zona de confort, in care aveam experienta si usurinta in munca, si paseam intr-o zona necunoscuta, despre care citisem doar din carti si cu care cochetasem in proiecte anterioare.
Alte schimbari care au survenit au fost legate de faptul ca nu mai eram responsabila doar de munca si rezultatele mele, ci de ale intregii echipe, deci trebuia sa gandesc in ansamblu si sa ma preocup de nevoile fiecarui membru in parte, astfel incat sa ajungem sa functionam impreuna, fara sa afectam starea de bine a fiecaruia, si sa producem si rezultate. Un fel de 'sa muncim distrandu-ne'", explica managerul.
Comunicarea, cea mai mare problema
Desi recunoaste ca in societatea romaneasca femeile se afirma mai greu ca lideri, mai... mai mult
Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 00:00
E nevoie de multa munca si dedicare pentru a-ti transforma pasiunile in afaceri. Este si cazul unui clujean care a reusit sa demareze proiecte de succes in trei domenii care aparent nu au nicio legatura unul cu altul: masini, carti si IT.
Ziare.com a stat de vorba cu Victor Miron, un antreprenor din Cluj-Napoca care este implicat in afacerea familiei (un service auto), in dezvoltarea multor aplicatii IT, dar si intr-o campanie virala ce promoveaza lectura.
Primii pasi
Victor Miron a inceput ucenicia inca din vacanta de vara a anului in care a implinit 14 ani. De atunci, in fiecare sezon estival al adolescentei, a pus umarul la treaba in cadrul service-ului proaspat deschis de tatal sau.
"Am lucrat ca ucenic de tinichigiu auto. Asa am invatat valoarea muncii fizice, am inteles care sunt provocarile activitatii in servicii si cat de importanta este o atentie activa pentru a putea 'fura' o ...citeste mai departe despre "Au reusit in afaceri: Clujeanul care are succes in trei domenii: auto, IT si carti" pe Ziare.com mai mult
Marti, 02 Septembrie 2014, ora 10:56
Inspire Business revine cu a treia editie a Love|Work - pasiune. atitudine. performanta!, o carte menita sa aduca in atentia cititorilor povestile celor mai mari companii de pe piata nationala si internationala, sub un nou nume si un alt format - great|Co.
Noua editie patrunde in interiorul celor mai renumite companii si afla povestile oamenilor din spatele brandurilor.
Accenture, Mercedes, HP, Emag, Cora, Stefanini, Teleperformance, MMM Consulting sau Franke sunt cateva dintre prezentele remarcabile in aceasta editie.
Exista pasiune dincolo de munca? Este performanta influentata de pasiunea cu care facem lucrurile? Pot fi pasionati oamenii angrenatii in mediul organizational? La aceste intrebari, dar si altele, raspunde great|Co.
Cartea este disponibila pe http://greatco.inspirebusiness.ro/comanda-cartea-greatco si in lantul de supermarket-uri Cora. mai mult
Miercuri, 01 Mai 2013, ora 07:46
Succesul este un ideal pe care putin il ating, si vizeaza atat planul profesional, cat si cel personal. Alexandru Massaci, Director Impozit Venitul persoanelor Fizice si coordonator in cadrul PricewaterhouseCoopers este un exemplu graitor pentru modul in care, prin multa munca si vointa, poti atinge acest succes.Alexandru Massaci este absolvent al MBA-ului Romano-Canadian si a trecut, in cariera sa, si prin stadiul de antreprenoriat intr-o perioada tulbure din economie, cand inflatia in Romania era de 30%.
"Am pierdut. Asta a fost prima lectie de business si primul conflict deschis cu sistemul corupt al acelor ani. Devenisem insa ceea ce se cheama 'street wise': stiam ce trebuie facut sa te descurci in hatisurile capitalismului incipient al anilor'90.
Aceasta mi-a folosit foarte mult atunci cand am decis sa accept oferta PwC" a declarat Alexandru Massaci.
Massaci lucreaza in Pricewaterhouse Cooopers de 17 ani si a ocupat, pe rand, functia de director administrativ, apoi director de IT, a lucrat apoi in consultanta manageriala si a studiat managementul schimbarii, a negociat pentru British Petroleum achizitia unei fabrici de GPL cu Fondul Proprietatii de Stat si a acordat consultanta primilor dezvoltatori imobiliari din Bucuresti.
Trecerea la consultanta fiscala a fost o etapa extrem de importanta pentru acesta, moment in care a avut contact cu oameni importanti din lumea afacerilor din afara tarii si in care acesta a invatat sa priveasca lucrurile in ansamblul... mai mult
Vineri, 19 August 2011, ora 16:01