Editia aniversara a Targului National Imobiliar TNI, 15 ani incepe vineri, 4 octombrie, ora 10:00 la Palatul Parlamentului, Sala Unirii.
Expozitia are loc pana duminica, 6 octombrie si reuneste reprezentantii a 107 de companii ce scot la vanzare peste 30.000 de oferte imobiliare: locuinte noi, case de vacanta, terenuri, spatii de birouri din Bucuresti, Ilfov, Constanta, Valea Prahovei, Cluj-Napoca, Bulgaria, Spania si SUA.
Brandul autohton TNI a devenit international, Presedintele mondial FIABCI, domnul Walid Moussa deschide editie aniversara a Targului National Imobiliar!
TNI 15 ani se bucura de increderea si sprijinul celor mai importante organizatii imobiliare din lume: FIABCI- Federatia Internationala Imobiliara si NAR - National Association of REALTORS®, in calitate de Parteneri Internationali.
Prin aceste colaborari ne dorim promovarea oportunitatilor de investitii in afara tarii si ridicarea standardelor pietei imobiliare din Romania la nivel international.
FIABCI este o organizatie multidisciplinara fondata in 1951, care include 40 de profesii din sfera imobiliara si are prezenta in peste 49 de tari, pe toate continentele, iar NAR este asociatia fondata in 1908 ce deserveste mai mult de 1.200.000 de profesionisti imobiliari din Statele Unite si din intreaga lume.
La Conferinta de deschidere a targului imobiliar, pe 4 octombrie, avem deosebita onoare ca expozitia sa fie inaugurata de catre domnul Walid Moussa, Presedintele Federatiei... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 16:46
Numarul de companii in insolventa a scazut in primul semestru al acestui an cu 33%, insa aceasta diminuare este compensata de cresterea numarului de firme radiate in timp ce intarzierile la plata cresc semnificativ, iar companiile mari se confrunta cu un mediu economic dificil, conform unui studiu realizat de Coface.
"Un nou studiu realizat de Coface Romania privind evolutia insolventelor in Romania, pe parcursul primului semestru al anului 2019, puncteaza scaderea numarului de companii insolvente in aceasta perioada, cu 33%, in contextul unei cresteri economice reale sustinute, de 5,1%. Cu toate acestea, evolutia macroeconomica nu este sustenabila, din cauza mai multor dezechilibre: adancirea deficitului fiscal cu 81% in primul semestru al acestui an, prin comparatie cu aceeasi perioada a anului anterior, cea mai ridicata inflatie anuala din cadrul UE, de 4,1%, cresterea deficitului comercial si deprecierea monedei nationale. Mai mult, analiza Coface arata ca scaderea insolventelor este compensata de cresterea firmelor radiate, intarzierile la plata cresc semnificativ, iar companiile mari se confrunta cu un mediu economic dificil", se mentioneaza intr-un comunicat Coface remis, miercuri, AGERPRES.
Studiul semnaleaza ca firmele care au intrat in insolventa pe parcursul primului semestru al anului curent au generat cele mai mici pierderi financiare din ultimii 10 ani, iar distributia regionala a cazurilor de insolventa in primul semestru al anului 2019 reflecta... mai mult
Miercuri, 07 August 2019, ora 11:49
Germania, Franta si Italia ocupau primele trei locuri in topul tarilor care controlau, in 2017, subgrupuri de intreprinderi din Romania, iar din numarul total al multinationalelor controlate din strainatate, 13.195 sunt grupuri controlate de persoane juridice straine, iar 62.507 sunt grupuri controlate de persoane fizice straine, potrivit datelor Institutului National de Statistica, publicate luni.
In Romania, in anul 2017, au fost identificate 80.905 grupuri de intreprinderi, din care 4.910 grupuri de intreprinderi rezidente (6% din total) si 75.995 grupuri de intreprinderi multinationale (293 controlate din interior, respectiv 75.702 controlate din strainatate).
Cea mai mare parte a grupurilor de intreprinderi din Romania activau in comert (35% din total) . In constructii si industria prelucratoare isi desfasurau activitatea 11% dintre companii, activitati stiintifice si tehnice derulau 9% din totalul grupurilor de intreprinderi, iar in tranzactii imobiliare - 8%.
Raportat la ponderea numarului de salariati, majoritatea subgrupurilor de intreprinderi din Romania sunt controlate din Germania, Franta si Italia. Astfel, subgrupurile de intreprinderi controlate de persoane juridice sau persoane fizice din Germania reprezinta 16,9% din total, urmate de cele controlate din Franta (11,7%) si Italia (9,5%) . mai mult
Luni, 06 Mai 2019, ora 10:57
Cladirile istorice din centrul Capitalei au devenit noua tinta pentru dezvoltatorii imobiliari, in contextul in care exista tot mai putine terenuri pentru constructii in aceasta zona, se precizeaza intr-o analiza de specialitate.
Avand in vedere cererea mare existenta pentru spatii de birouri si pentru hoteluri moderne in centrul orasului, potentialul segmentului de piata al cladirilor istorice este foarte mare, estimeaza sursa.
Potrivit analizei realizate de compania de management a investitiilor imobiliare JLL, interesul investitorilor pentru proiectele de dezvoltare a imobilelor istorice e motivat de faptul ca zona centrala este una dintre cele mai cautate din Bucuresti pentru sedii de firme, ceea ce se vede si in rata de neocupare, de sub 5%.
In 2018, in zona centrala a fost livrata o singura cladire de birouri, de 12.000 de metri patrati, in conditiile in care cererea bruta a fost de 72.176 metri patrati (22% din suprafata de birouri inchiriata in Bucuresti), din care jumatate a reprezentat cerere neta, respectiv 25% din cererea neta al nivelul anului 2018 din Capitala.
"Din studiile pe care le-am facut pe acest segment de piata, am identificat mai multe zone din Bucuresti unde exista cladiri istorice care, prin investitii in modernizare si reabilitare, ar putea sa intre in circuitul imobiliar comercial. Printre acestea amintim Piata Universitatii, Centrul Vechi, Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei si zona Cismigiu", se precizeaza in analiza... mai mult
Luni, 25 Februarie 2019, ora 12:44
Principalele companii imobiliare din Romania vor participa la Targului National Imobiliar (TNI), care se va desfasura la Palatul Parlamentului in porioada 26-28 septembrie, si concep oferte atractive, dar si avantajoase, pentru vizitatorii evenimentului.
Prin intermediul TNI, companiile isi pot indeplini minim 5 obiective de business, respectiv crearea si consolidarea imaginii companiei, pozitionarea pe piata de profil, dezvoltarea activitatii business prin realizarea de parteneriate, demonstrarea performantelor si lansarea de produse si servicii noi intr-un cadru dedicat, respectiv contactul direct cu minim 6.000 de clienti targetati.
Cei patru parteneri ai evenimentului sunt Romania Green Building Council, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri, Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii, Asociatia Imobiliara Romana. mai mult
Marti, 05 August 2014, ora 16:51
Procter & Gamble, producator american de bunuri de larg consum, a extins suprafata detinuta intr-una din cladirile din complexul Iride Business Park si a prelungit contractul de inchiriere pentru o perioada de cinci ani.
Suprafata inchiriata de compania americana a ajuns la peste 6.000 de metri patrati, ceea ce reprezinta 6,5% din Iride Business Park.
Compania face parte, din 2004, din portofoliul de clienti ai IMMOFINANZ Group, unul dintre cei mai mari proprietari de cladiri de birouri din Bucuresti si unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari din Romania.
Iride Business Park se afla in nordul Bucurestiului, in cea mai noua zona de birouri din capitala, cu o suprafata inchiriabila de 92.878 metri patrati.
In 2013, Iride Business Park si-a marit portofoliul cu clienti importanti, precum Veolia Water Solutions & Technologies, Japan Tobacco International, IC Companys, RX Atelier.
Birouri de peste 200.00 metri patrati, de aproape 350 milioane de euro
In total, grupul IMMOFINANZ detine noua proprietati in sectorul cladirilor de birouri, cu o suprafata inchiriabila totala de 206.418 metri patrati, o valoare de aproximativ 348,8 milioane de euro si o rata de ocupare de 80,2%, la 31 octombrie 2013.
Immofinanz a avut, in primul semestru fiscal incheiat la 31 octombrie 2013, venituri din inchirieri in crestere, respectiv 24,5 milioane euro fata de 23,6 milioane de euro in perioada similara a anului trecut si reprezinta 7,7% din veniturile... mai mult
Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 14:01
Tranzactiile cu spatii de birouri din Bucuresti, atat cele de rolocare, cat si cele reinoire de contracte si de extindere, au depasit 90.000 de metri patrati in trimestrul trei al anului.
Denumite generic tranzactii "New Demand", acestea au inregistrat in trimestrul trei un total de 19.599 metri patrati inchiriati, mai mult cu 39% decat cele doua trimestre anterioare, cumulat.
Tranzactiile de acest tip sunt importante pentru jucatorii din piata imobiliara pentru ca indica ritmul dezvoltarii companiilor si implicit, al pietei birourilor, fiind un indicator in functie de care se face previzionarea nevoii (sau oportunitatii) de a construi cladiri noi de birouri.
"Acesta este un semnal bun, pentru ca tranzactiile de tip New Demand reduc din stocul de spatii de birouri neocupate din piata si reflecta un fenomen pozitiv, de crestere a increderii companiilor in perspectivele dezvoltarii proprii sau in piata locala. Cresterea tranzactiilor New Demand a cuprins atat tranzactii cu suprafete mari, cat si cu suprafete medii si o diversificare a mediilor din care provin, regasindu-se companii multinationale care si-au reluat planurile de expansiune, start-up-uri locale, companii internationale care deschid pentru prima data un spatiu de birouri in Romania", a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner al ESOP Consulting l CORFAC International.
In primul trimestru din acest an a fost un volum total de 7.963 metri patrati de tranzactii de tip New Demand, iar in... mai mult
Joi, 05 Decembrie 2013, ora 16:20
Creantele recuperate si distribuite de Casa de Insolventa Transilvania (CITR) in ultimii ani creditorilor proiectelor imobiliare aflate in insolventa totalizeaza circa 200 de milioane de euro.
Din aceasta suma, 47,8 milioane de euro au fost obtinuti din distribuirile efectuate in cadrul a doar doua proceduri, doua malluri aflate in insolventa, respectiv Tiago Mall din Oradea si City Mall din Bucuresti.
"Pentru proiectele imobiliare de tip mall sau complexe rezidentiale exista posibilitatea de restructurare si de salvare prin insolventa, daca aceasta este accesata la timp. Principala problema a acestor proiecte imobiliare o reprezinta supra-indatorarea.
Ea poate fi remediata rapid, concomitent cu stabilizarea operationala a proiectului, acolo unde este cazul. Solutionarea acestor doua aspecte in paralel si cu asemenea eficienta se poate face numai in cadrul procedurii de insolventa. Nerezolvate, astfel de probleme se amplifica in timp si devine tot mai greu sa fie aliniate ulterior corect la realitatile pietei", a declarat, intr-un comunicat Andreea Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolventa Transilvania.
Insolvente rasunatoare: Cum pierde din mana statul "avutia nationala"
Piata imobiliara, supraincarcata
Potrivit CITR, piata imobiliara din Romania este supraincarcata de proiecte, iar acesta este unul dintre motivele pentru care business-urile imobiliare ajung sa aiba dificultati financiare.
Experienta proiectelor administrate de societatea... mai mult
Luni, 25 Februarie 2013, ora 13:17
Investitorii imobiliari straini au adus in primele sase luni 86 milioane de euro la capitalul firmelor pe care le detin in Romania, putin peste jumatate din suma infuzata in perioada similara a anului trecut, de 150 milioane de euro, potrivit datelor ONRC.
Cea mai mare subscriere a fost realizata de realizata la divizia imobiliara a grupului francez Auchan, Immochan Imobiliare, care a adus peste 11,4 milioane de euro la capitalul firmei din Romania. Spre comparatie, anul trecut, cea mai mare majorare de capital a fost de 46,2 milioane de euro, respectiv jumatate din subscrierile totale realizate de investitorii imobiliari in primele sase luni din acest an.
Sumele subscrise sunt in majoritate doar de ordinul catorva milioane de euro, iar firmele apartin unor investitori mici, cu cateva exceptii.
Astfel, printre investitorii importanti care au adus bani entitatilor detinute in Romania se numara fondul german DEGI, care a majorat capitalul uneia din firmele pe care o controleaza in Romania (DEGI PGV Tower din Bucuresti) cu 1,8 milioane de euro, Multi Development din Olanda, cu un aport de 1,1 milioane de euro, si Gran Via din Spania, cu 2,9 milioane de euro.
Alt investitor important este Area 10 Eastern World din Spania, cu o subscriere in valoare de 2,9 milioane de euro.
Si investitorii romani au adus bani la companiile imobiliare, capitalul Domus Stil, apartinand fratilor Negoita, fiind majorat cu 2,1 milioane de euro.
Alti investitori imobiliari activi... mai mult
Marti, 31 Iulie 2012, ora 18:48