Fostul premier Dacian Ciolos a reactionat pe pagina personala de Facebook dupa ce ministrul Justiei, Tudorel Toader, a anuntat declansarea procedurii de revocare a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.
Ciolos arata ca ministrul Justitiei e un "adevarat exemplu anti-comunicare", care a incercat sa convinga tara ca anumite persoane sunt inchise pe nedrept din cauza sefei DNA.
"Ministrul Justitiei cere revocarea Procurorului sef DNA, in urma unui discurs de profesor din alte vremuri, adevarat exemplu de anti-comunicare pentru un demnitar aflat in slujba cetatenilor.
Dupa apelul 'Tudorele fa ceva', domnul ministru si-a pregatit terenul printr-o 'declaratie de independenta' ca sa-si ia avant si sa convinga o tara intreaga ca unii pot sta la puscarie pe nedrept din cauza procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi", a scris Dacian Ciolos pe platforma de socializare.
Fostul premier spune ca s-a ajuns intr-o faza in care lupta anticoruptie a devenit un pericol pentru cei dintr-un trecut in care "merge si asa".
"Spune dansul ca DNA si lupta impotriva coruptiei nu inseamna doar doamna Kovesi, dar cand decapitezi o institutie care se apropie periculos de politicieni in functie, asta se numeste timorarea celor care vad ca seful se clatina pentru ca nu vrea sa cada la pace cu cei amenintati.
S-a ajuns intr-o faza in care lupta impotriva coruptiei nu mai e un proces de primenire ci a devenit un pericol pentru cei care apartin unui trecut in care 'mergea si... mai mult
Joi, 22 Februarie 2018, ora 20:38
Romanii care au fost multumiti de Guvernul Ciolos si il sustin in continuare pe premier si echipa sa sunt chemati in noiembrie la un miting organizat in Piata Victoriei.
Pe 19 noiembrie va fi organizat mitingul "Intalnire apreciere guvern Ciolos - 1 an de guvern tehnocrat".
"Pe 17 Noiembrie se implineste un an de cand avem un guvern tehnocrat. Intrucat in noiembrie soarele apune la ora 17:00, ne intalnim sambata, 19 noiembrie in fata guvernului, de la ora 15:00", se arata pe pagina de eveniment a mitingului.
La eveniment sunt astepti cei care sunt multumiri de acesta guvernare si de ce s-a schimbat in Romania in acest an, "incepand de la comisia de taiat hartii, implemetarea de masuri fiscale bune pentru economie etc., ne intalnim in fata Guvernului in semn de multumire pentru acest efort".
Organizatorii mai spun pe Facebook ca anul acesta a fost unul de pace, cu un Guvern care a incercat sa faca cat mai multe lucruri posibile, in mandatul limitat pe care l-a avut.
"Stim ...citeste mai departe despre "Miting de sustinere pentru Guvernul Ciolos: Incurajam progresul si bunul simt" pe Ziare.com mai mult
Marti, 04 Octombrie 2016, ora 14:37
Liberalizarea vizelor pentru Republica Moldova este unul dintre dosarele in care este foarte important sa se obtina rezultate in timpul presedintiei elene a Consiliului UE, a declarat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, precizand ca va face tot posibilul pentru a sustine politic propunerea Comisiei Europene in acest sens.
Prezent la ceremonia de lansare a presedintiei elene de la Atena de miercuri seara, Dacian Ciolos a apreciat ca la fel de importanta este si semnarea Acordului de asociere, un act 'simbolic si esential'.
"Aici exista deja angajamente politice. Atat timp Acordul de asociere a fost parafat, semnarea ar trebui sa decurga cumva de la sine. Ceea ce mi se pare inca si mai important este ca propunerea CE pe care colega mea Cecilia Malmstrom (n.r. - comisarul european pentru afaceri interne) a facut-o deja, de liberalizare a regimului de vize, sa poata fi confirmata de Consiliu si de Parlament. Personal, voi sustine atat cat pot politic si in Parlament, si in Consiliu aceasta propunere. Chiar urmeaza sa am in zilele urmatoare, la Strasbourg, intalniri cu raportorul si cu raportorul din umbra pe acest dosar, care este europarlamentarul roman Marian-Jean Marinescu, sa vad cum ii pot ajuta. Cred ca acesta este un lucru foarte important atat pentru Europa, cat si pentru R. Moldova, ca pana in vara Consiliul sa confirme si sa adopte aceasta propunere a Comisiei de liberalizare a regimului de vize", a declarat Ciolos.... mai mult
Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 16:01
In Noua Politica Agricola Comuna, autoritatile nationale vor avea posibilitatea, incepand cu 2014, sa elaboreze subprograme in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru a sprijini un anumit sector agricol.
"Ca element de noutate, in Noua Politica Agricola Comuna, autoritatile natioanele pot elabora subprograme in cadrul PNDR pentru a sustine restructurarea anumitor sectoare sau pentru a acorda plati la pachet pentru un anumit sector", a declarat comisarul european pe Agricultura, Dacian Ciolos, in cadrul unei conferinte de specialitate.
La randul sau, ministrul Agriculturii Daniel Constantin a anuntat ca autoritatile au in vedere infintarea a doua subprograme pentru sustinerea unor sectoare cu probleme in Romania.
"Vom avea submasuri prin care sa finantam beneficiarii in PNDR prin doua subprograme - 'Zona Montana si submontana' si programul pe lapte. Ne gandim serios sa cream un program pentru zona de pomicultura unde incercam sa venim cu un program similar cu cel de la vita de vie", a declarat ministrul Agriculturii Daniel Constantin in cadrul unei conferinte pe tema "Viitoarea Politica Agricola Comuna - Oportunitati si prioritati pentru Romania" oranizata de MADR. mai mult
Luni, 20 Mai 2013, ora 11:18
Dacian Ciolos, comisarul european pentru Agricultura, a declarat ca reforma Politicii Agricole Comune vizeaza masuri diferite pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene, ceea ce ar putea genera plati directe la hectar diferentiate pe regiuni.
"Am venit cu o alta abordare: recunoastem ca exista o diversitate si nu avem ambitia sa avem aceeasi politica in toate statele. Nu cred ca trebuie sa asteptam finalizarea reformei pentru ca Romania sa isi stabileasca obiectivele in agricultura. Nu trebuie sa mai astepte masurile UE", a declarat Ciolos in cadrul unei conferinte de presa.
Potrivit acestuia, Romania ar trebui sa gandeasca si o directie de dezvoltare a agriculturii cu tinte pentru urmatorii 10-15 ani.
"Trebuie stabilite niste tinte in perspectiva, in toate statele membre cu sector agricol important, ma lovesc de fiecare data de abordarea asta. Fiecare are o abordare a lor pe 10-15 ani si reforma PAC vine si schimba anumite prevederi. (...) In unele noi state membre, printre care si Romania, propunerile de la Comisie aproape ca intra prin branza, pentru ca nu sunt fixate foarte clar niste obiective", a argumentat Ciolos, aratand ca exista si o parte pozitiva a acestei realitati pentru ca exista o mai mare flexibilitate si nu inertie fata de reforma PAC propusa de Comisie.
Reformarea Politicii Agricole Comune ar putea aduce Romaniei fonduri europene suplimentare. Ministrul Agriculturii a declarat ca negocierile vizeaza ca tara noastra sa fie inclusa cu 11... mai mult
Joi, 13 Septembrie 2012, ora 15:10
Grecia trebuie sa-si puna in valoarea "atuurile" in materie de diversitate si calitate a produselor agricole, a subliniat vineri la Atena comisarul european pentru agricultura Dacian Ciolos.
"Cred ca Grecia are multe atuuri in materie de diversitate si calitate a produselor agricole care nu au fost inca puse in valoare", a declarat Dacian Ciolos la sfarsitul unei intalniri cu oficialii greci pe tema reformei Politicii Agricole Comune (PAC).
Subliniind ca reforma PAC are 'multe elemente favorabile pentru Grecia', Dacian Ciolos a scos in evidenta ca 'in aceasta perioada economica dificila sectorul agricol este capabil sa contribuie in mod pozitiv la evitarea concentrarii somerilor in orase'.
Comisarul european a adaugat ca in pofida situatiei bugetare dificile la nivelul UE, Comisia Europeana a decis sa mentina bugetul PAC pentru periaoda 2014-2020, deoarece "agricultura este singurul sector capabil sa mentina si sa creeze locuri de munc in multe zone rurale din UE".
Politica Agricola Comuna "favorizeaza instalarea tinerilor in mediul rural prin masuri de sprijin financiar in primii cinci ani", a spus Dacian Ciolos.
Anterior, Dacian Ciolos a declarat ca viitoarea PAC va avea instrumente financiare pentru promovarea produselor traditionale si pentru organizarea producatorilor, exprimandu-si speranta ca proiectul de reformare a Politicii Agricole Comune (PAC) va fi adoptat cat mai repede, poate chiar pana la inceputul anului viitor. mai mult
Vineri, 02 Martie 2012, ora 21:11
Ministrul german al Agriculturii, Ilse Aigner, critica propunerile comisarului pentru agricultura, Dacian Ciolos, privind reforma Politicii Agricole Comune, sustinand ca acestea vor crea mai multa birocratie si vor dezavantaja marile ferme.
"Va trebui sa purtam multe discutii. Una dintre principalele noastre cerinte consta in simplificarea procedurilor (...) In prezent, fermierii trebuie sa completeze 18 formulare", a declarat ministrul Ilse Aigner, intr-un interviu pentru DPA.
"Nu avem nevoie de un nou monstru birocratic, ci de o politica agricola orientata spre viitor", a mai precizat Aigner, referindu-se la propunerea comisarului de asociere a sprijinului pentru fermieri cu masuri de ecologizare, in caz contrar aplicandu-se penalizari.
Cum se va proceda in cazul in care un fermier nu respecta regulile de ecologizare, "primeste subventii cu 30% mai putin, nu primeste nimic sau penalizarea este in functie de gravitatea neregulilor?", s-a intrebat Ilse Aigner.
Propunerile lui Ciolos au fost criticate si in Danemarca
Ministrul german nu este de acord nici cu propunerea ca micile ferme sa fie scutite de aceasta prevedere, de care ar beneficia in special micile exploatatii agricole din Romania, Bulgaria sau Polonia cu doua sau trei hectare de teren.
"Nu este in spiritul protejarii mediului ca toate fermele mici sa fie scutite. Dat fiind ca fermele din statele est-europene sunt mult mai mici decat cele din Germania inseamna ca zone intregi din aceste tari... mai mult
Marti, 27 Decembrie 2011, ora 15:51
Primul-ministru Emil Boc a avut joi, la Palatul Victoria, o intrevedere cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in cursul careia s-a discutat despre Politica Agricola Comuna, informeaza NewsIn. Potrivit unui comunicat de presa, seful Executivului si oficialul european au discutat despre principalele linii de reforma ale PAC dupa anul 2013.
"Romania este interesata sa participe in mod activ la structurarea politicii viitoare a UE pentru agricultura, aceasta politica fiind una de interes major. Sustinem necesitatea ca viitoarea arhitectura a PAC sa fie concentrata pe mentinerea celor 2 piloni: plati directe si dezvoltare rurala", a declarat premierul Emil Boc.La randul sau, Dacian Ciolos a aratat ca reforma Politicii Agricole Comune vizeaza o impartire echitabila a resurselor la nivel european pentru o dezvoltare rurala echilibrata, in folosul fermierilor si consumatorilor.In timpul intalnirii au fost discutate si posibile modalitati de simplificare a procedurilor pentru accesarea fondurilor structurale si de coeziune, pentru cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene alocate Romaniei, informeaza Executivul. mai mult
Joi, 03 Martie 2011, ora 23:12
Comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a aparat, luni, mentinerea unei politici agricole europene puternice in viitor pentru sustinerea selectiva in cazul unor crize care ar bulversa functionarea normala a pietelor, informeaza Mediafax."In situatia unor crize pe piata trebuie sa dispunem de instrumentele pentru a interveni, ca sa nu regretam mai tarziu lipsa lor.
Lipsa unei interventii ne-ar putea costa mai mult pe termen mediu si lung decat o implicare rationala la momentul respectiv.
Politica Agricola Comuna a functionat decenii ca un instrument cu un grad ridicat de interventionism pe niste piete controlate strict, dupa care s-a trecut la un proces de liberalizare.
Acum am gasit calea de mijloc", a spus Ciolos.
Reformarea Politicii Agricole Comune (PAC) va insemna identificarea de astfel de instrumente pentru interventie in situatii de criza sau pentru anticiparea lor, a afirmat el.
Inainte de prezentarea propunerilor de reformare a PAC, comisarul a lansat, luni, o dezbatere publica, centrata pe rolul agriculturii in societate.
Ciolos a declarat ca "intr-o situatie de concurenta normala, oferta se adapteaza cererii, dar in perioade de criza, piata nu-si mai poate juca rolul intr-un mod natural si transparent".
"Aceasta situatie poate afecta ireversibil unele sectoare ale productiei agricole, care, in conditii normale ar putea rezista cu anumite modificari, sau poate duce la disparitia completa a agriculturii din regiuni intregi.
Impactul ar influenta nu... mai mult
Luni, 12 Aprilie 2010, ora 17:09