Conglomeratul american General Electric (GE) a semnat acordul final privind vanzarea diviziei sale de echipamente electrocasnice grupului suedez Electrolux AB, pentru 3,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.
Tranzactia, ce urmeaza sa se finalizeze in 2015, a fost aprobata de comitetele de conducere ale General Electric si Electrolux, grupul suedez urmand sa utilizeze in continuare brandul GE Appliances, relateaza Agerpres.
Aceasta este cea mai mare tranzactie realizata de Electrolux, care vrea sa-si extinda prezenta in SUA si sa-si depaseasca rivala, Whirlpool Corp.
Electrolux a anuntat ca tranzactia va fi finantata printr-un imprumut punte si prin emiterea de actiuni, urmand sa genereze economii anuale de costuri de aproximativ 300 milioane de dolari.
Electrolux este al doilea producator de echipamente electrocasnice de pe piata din SUA, dupa Whirlpool Corp, in timp ce GE ocupa locul al treilea. Grupul suedez vrea sa-si creasca veniturile din Europa si SUA, cea mai mare piata a sa, dupa mai multi ani de stagnare a vanzarilor.
Recent, directorul general de la Electrolux, Keith McLoughlin, declara ca, desi firma intentioneaza sa se extinda organic, ar putea lua in considerare si achizitii 'daca vom vedea o oportunitate care are sens'.
Directorul financiar al GE, Jeff Bornstein, declara luna trecuta ca GE intentioneaza sa vanda in acest an operatiuni non-financiare in valoare de aproximativ patru miliarde de dolari.
Compania Electrolux este prezenta in... mai mult
Luni, 08 Septembrie 2014, ora 14:06
Fabrica Bosch de la Cluj va fi inaugurata in data de 9 mai, noul punct de lucru al companiei germane primind distinctia 'Automotive Electronics Speed Award' pentru construirea in timp record a fabricii din Romania, potrivit unui comunicat de presa al Grupului.
Echipa Bosch care a participat la ridicarea fabricii de la Cluj a fost formata din angajati din Romania (Bucuresti si Cluj), Germania (fabrica din Ansbach), Franta (unitatea de productie din Mondville) si Ungaria (centrul Bosch din Hatvan).
Inaugurarea unitatii de productie din Romania va coincide cu marcarea Zilei Europei.
Bosch a investit la Cluj, in prima faza, suma de 77 milioane de euro in noul centru de cercetare si productie care ocupa o suprafata totala de circa 38.000 mp.
Potrivit companiei, pana la inceputul anului 2014, un numar de 325 de angajati si-au desfasurat activitatea in domeniul productiei si cercetarii in cadrul acestui centru. De-a lungul urmatorilor ani, locatia urmeaza sa fie extinsa, iar Bosch planuieste sa continue procesul de recrutare.
Din punct de vedere organizational, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvolta si produce unitati electronice de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto si alte domenii.
Divizia are 17 unitati de productie la nivel mondial si un numar de aproximativ 20.000 de angajati.
Grupul Bosch este reprezentat in Romania in patru orase: Bucuresti, Blaj, Cluj si Timisoara.
In Bucuresti, Bosch... mai mult
Joi, 17 Aprilie 2014, ora 15:40
Un om de afaceri italian, proprietarul unei fabrici de componente electrice, si-a trimis angajatii in concediu si a mutat pe ascuns uzina in Polonia, pentru a evita un conflict de munca la anuntul ca productia va fi transferata in Europa de Est.
Fabriziu Pedroni, patronul Firem Srl, cu sediul in apropiere de Modena, le-a acordat celor 40 de angajati trei saptamani de vacanta de vara, in luna august. In prima noapte de concediu, Pedroni a inceput sa demonteze fabrica si sa o mute in Polonia, potrivit Bloomberg.
"Daca le-as fi spus anterior ca am de gand sa transfer productia in strainatate, mi-ar fi ocupat fabrica si ar fi pus sechestru pe echipamente si utilaje. Adevarul este ca am vrut ca afacerea mea sa supravietuieasca, iar Italia nu imi mai ofera conditiile potrivite", a declarat Pedroni pentru Bloomberg de la noua fabrica din Polonia.
Angajatii au aflat de intentiile patronului cand mutarea era aproape de final. Un grup de angajati a reusit sa blocheze ultimele 20 de camioane cu utilaje, iar decizia Firem a devenit o controversa la nivel national. Soarta celor 40 de angajati nu este clara.
Italia este codasa in clasamentul mondial al productivitatii
Italia traverseaza o recesiune prelungita, iar revigorarea economiei intarzie sa apara, pe fondul competitivitatii relativ slabe. Italia este pe locul 128 in topul productivitatii economice intocmit de Forumul Economic Mondial, cu o pozitie in urma Burkina Faso, in timp ce Polonia ocupa locul 39. Capacitatea... mai mult
Vineri, 23 August 2013, ora 15:20
Compania DeLonghi, producator italian de electrocasnice, va construi a doua fabrica in Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, judetul Cluj, unde se vor produce componente pentru expresoarele de cafea, care se asambleaza in prima fabrica, achizitionata de la Nokia.
Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, marti, presei, ca cei de la DeLonghi au depus la CJ documente pentru autorizare-avizare pentru construirea celei de-a doua fabrici din Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, in care vor sa fabrice componente pentru expresoarele de cafea produse in prima fabrica, transmite corespondentul Mediafax.
"Cea de-a doua fabrica ar trebui sa fie finalizata pana in toamna acestui an. Decizia de construire a celei de-a doua unitati de productie a fost luata pentru a nu se mai importa componentele pentru expresoare, ci a le produce la Jucu. Noua fabrica va insemna si noi locuri de munca, ceea ce inseamna ca investitia DeLonghi din Jucu se dezvolta", a spus Uioreanu.
Compania italiana DeLonghi a inceput productia la fabrica din comuna Jucu, judetul Cluj, in luna martie, fiind asamblate expresoare de cafea de uz casnic.
Managerul DeLonghi Romania, Massimo Paronitti, declara, presei, la inceputul lunii martie, la un targ de internship pentru studentii Universitatii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), ca productia a fost inceputa in martie.
"Am inceput productia la inceputul lunii martie si avem o suta de angajati, majoritatea fiind... mai mult
Marti, 14 Mai 2013, ora 18:10
Producatorul de electrocasnice De'Longhi va cumpara fabrica Nokia de la Cluj, cele doua companii anuntand miercuri semnarea unui acord in acest sens.
"De'Longhi intentioneaza sa integreze facilitatea de productie, ca parte cheie, in cadrul strategiei sale de dezvoltare, contribuind, astfel, la extinderea internationala a grupului, aflat intr-o perioada de crestere accelerata.
"De asemenea, producatorul de electrocasnice planifica adaptarea capacitatii sale de manufactura si diversificarea platformei sale de productie, astfel incat sa balanseze structura de productie din Estul Indepartat catre Europa, unde De'Longhi isi desfasoara deja activitatea in cadrul unei fabrici, in Italia", se arata intr-un comunicat al celor doua companii.
Tranzactia va fi supusa aprobarii Consiliului Concurentei.
Companiile estimeaza ca tranzactia va fi finalizata in primul trimestru al anului in curs.
"Partile au convenit ca termenii acordului sa ramana confidentiali", se precizeaza in comunicat.
Nokia a anuntat, in septembrie 2011, ca va opri productia de telefoane mobile la Cluj si ca va vinde halele de productie, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor. Grupul finlandez a inceput productia la Jucu, Cluj, in februarie 2008, investitia in fabrica ridicandu-se la 60 milioane euro.
Robert Andersson, senior vice president la Nokia, a declarat in comunicat ca grupul a dorit sa gaseasca pentru halele de productie "un investitor important cu planuri... mai mult
Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 14:08
Peste o mie de persoane s-au inghesuit, vineri, in comuna damboviteana Darmanesti la bursa locurilor de munca organizata ad-hoc dupa ce un investitor chinez a hotarat sa construiasca pana la sfarsitul anului o fabrica de produse electronice in zona, transmite corespondentul MEDIAFAX.Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Dambovita, patronul fabricii a cerut sprijinul Agentiei si al primariei din localitate pentru a-l ajuta in recrutarea angajatilor, astfel ca pentru o zi bursa locurilor de munca a functionat ad-hoc la Darmanesti.
Autoritatile locale spun ca investitia va aduce o crestere a nivelului de trai al locuitorilor din judetele Dambovita si Prahova, comuna fiind situata la limita dintre cele doua judete.
"Este o prima actiune a acestui investitor. Este o investitie mare, se vor fabrica electronice, produse finite si componente.
Un numar de 141 de persoane vor fi angatate in acest an, celelalte, pana la 2.250, pe tot parcursul anului viitor. Acum este o recrutare, urmeaza sa se stabileasca de catre angajator cati au calificarea necesara unor asemenea meserii, iar actiunile vor continua" a declarat directorul AJOFM Dambovita, Catalin Niculae.
Reprezentantii Agentiei pentru Ocuparea Fortei de Munca Dambovita si cei ai investitorului spun ca aceasta fabrica va atrage forta de munca din toate localitatile din imprejurimi, numarul total al angajatilor urmand sa fie de 2.250.
Productia, destinata exportului in... mai mult
Vineri, 06 Mai 2011, ora 17:58
Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, specializat in productia de tabla groasa pentru industria navala si industria auto, vrea sa-si extinda gama de produse, tintind industria de aparatura electrocasnica, mare consumatoare de tabla subtire, transmite NewsIn.Deocamdata, combinatul din sudul Moldovei se afla in plin proces de transformare.In primul rand, unitatea si-a modificat organizarea, implementand echipe de progres. In al doilea rand, siderurgicul a inceput sa apeleze la suportul change leaderilor locali si al expertilor din unitatile-surori, cu care Galatiul deruleaza programe de twinning.In al treilea rand, si-a regandit modul de utilizare a resurselor, plasand investitiile acolo unde ele sunt necesare si conturand o noua politica de mentenanta, pentru imbunatatirea peformantelor instalatiilor, si instruind personalul.Scopul acestui amplu proces este acela de a transforma combinatul de la Galati intr-o unitate competitiva, atat din punctul de vedere al calitatii produselor sale, cat si din punctul de vedere al costurilor variabile.
La inceputul anului 2009, costurile variabile pentru a produce o tona de otel erau cu 100 de euro mai ridicate la Galati decat in combinatele din Occident.In ultimele luni, unitatea siderurgica din sudul Moldovei a reusit sa acopere 40% din diferentele care existau intre ea si unitatile-surori din Europa de Vest."Astazi avem o stabilitate mai buna la furnale. Laminorul de Benzi la Cald produce peste 6.000 de tone pe zi. Inregistram... mai mult
Joi, 18 Martie 2010, ora 14:00
Panasonic a lansat in premiera in Romania gama sa de frigidere si masini de spalat de lux, echipamente pe care compania le produce de peste 50 de ani, dar pe care nu le comercializa decat pe piata asiatica.Noile produse din gama "white goods" se remarca prin performantele tehnice - cel mai mic consum de energie, cel mai mic consum de apa, cele mai silentioase motoare sau cu cel mai mare grad de protectie anti-bacteriana.
Au fost prezentate doua modele de combine frigorifice: modelul premium NR-B30FX1 (FX1, cu pret de circa 3.500 de lei) si modelul de lux NR-B30FG1 (FG1, circa 3800 lei) si trei modele de masini de spalat, una premium NA-16VX1 (2900 de lei), modelul de lux NA-16VG1 (2500 de lei) si modelul standard NA-14VA1 (2200 lei), toate echipate cu functii avansate care asigura mentinerea unui nivel scazut de consum, zgomot si vibratii.
"Electrocasnicele genereaza cea mai mare parte a consumului de energie, in mod special frigiderele si masinile de spalat, iar Panasonic aduce solutii superioare din punct de vedere al calitatii si al protectiei mediului inconjurator", a declarat pentru Bloombiz Alexandru Mina, Advertising & Communication Coordinator, Panasonic Romania.
Tehnologia Inverter, spre exemplu, permite noilor frigidere sa controleze consumul de energie astfel incat sa mentina o temperatura optima la un consum foarte mic. Senzorii de temperatura si tehnologia de microprocesare ajuta invertorul de curent electric sa ajusteze functiile compresorului la un nivel... mai mult
Joi, 28 Mai 2009, ora 09:55