Facebook a fost creat pentru a exploata "o vulnerabilitate in psihologia umana", iar impactul asupra utilizatorilor, in special asupra copiilor, poate fi extrem de serios.
O spune chiar unul dintre cei care au ajutat compania sa devina gigantul de astazi, Sean Parker, presedinte fondator al Facebook, care a strans o avere de miliarde in mare parte datorita site-ului lui Mark Zuckerberg.
Parker, in prezent presedinte al Institutului Parker de Imunoterapie Cancerului, a participat la un eveniment organizat saptamana aceasta in Philadelphia de site-ul de stiri Axios, unde a vorbit despre progresele terapiilor pentru vindecarea cancerului. Cu acest prilej si intr-un moment delicat pentru companiile de social media, a caror influenta se afla in centrul unei investigatii in Congresul american, antreprenorul de 38 de ani a facut cateva dezvaluiri in legatura cu metodele de crestere folosite la Facebook inca din fazele sale incipiente.
Cand site-ul se afla la inceput, povesteste Parker, erau oameni care ii spuneau ca nu sunt pe retele de socializare, deoarece pretuiesc interactiunile din viata reala. "Vei fi", le raspundea el.
"Nu stiu daca am inteles cu adevarat consecintele a ceea ce spuneam", a adaugat el, vorbind despre "consecintele neintentionate" care au aparut cand Facebook a ajuns sa aiba peste 2 miliarde de utilizatori.
"Iti transforma relatia cu societatea, transforma relatiile dintre oameni. Probabil ca interfereaza cu productivitatea in moduri... mai mult
Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 09:25
Parintii vor avea la dispozitie aplicatii prin care vor putea monitoriza si controla modul in care copiilor lor folosesc internetul, in contextul in care varsta utilizatorilor de smarphone-uri si tablete scade tot mai mult, relateaza Reuters.
Un studiu realizat de Pew Research Center arata ca mai mult de o treime din adolescentii americani au un smartphone, in crestere de la o mai mult de o cincime in 2011. Pentru aproape jumatate din acesti utilizatori, telefonul este principalul instrument de navigare pe internet, parintii avand dificultati in a supraveghea comportamentul copiilor.
"Cand ai un smartphone, ai practic internetul la tine in buzunar oriunde ai fi - departe de ochii parintilor", a spus Anooj Shah, reprezentant al companiei Kytephone din Toronto.
Aplicatia Kytephone le permite parintilor sa controleze programele si site-urile pe care copiii lor le folosesc si sa vada de la ce persoane primesc minorii mesaje si apeluri.
Compania a pus luni la dispozitie o aplicatie Kytetime pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 13 si 17 ani. Noua aplicatie are multe din trasaturile Kytephone, insa nu include si capacitatea de a bloca apeluri.
Net Nanny, aplicatia de monitorizare disponibila pentru iOS si Android
La inceputul lunii martie, Net Nanny, o companie de programe de monitorizare, a lansat o aplicatie pentru dispozitivele iOS ale Apple pentru a filtra continutul pe internet si pentru a bloca vulgaritatile.
"Smartphone-urile si tabletele au adaugat... mai mult
Marti, 02 Aprilie 2013, ora 11:45
Duma, Camera inferioara a Parlamentului rus, a adoptat miercuri amendamente controversate la o lege privind Internetul, care au generat proteste, multi observatori temandu-se ca acestea urmaresc sa cenzureze mediul virtual in Rusia, relateaza AFP.
Amendamentele la legea privind "protectia copiilor" impotriva pericolelor pentru "sanatatea si dezvoltarea lor" pe care le reprezinta unele informatii au fost adoptate cu 441 de voruri in a doua lectura si cu 434 de voturi in a treia lectura. Niciun deputat nu a votat impotriva.
Legea amendata trebuie adoptata de Camera superioara a Parlamentului, Consiliul Federatiei, iar apoi trebuie promulgata de presedintele Vladimir Putin.
Amendamentele, care au fost votate deja de Duma la 6 iulie, in prima lectura, urmaresc infiintarea unui registru federal care sa reglementeze activitatea site-urilor de Internet ce contin informatii interzise de lege, obligand proprietarii sau furnizorii de Internet sa le inchida.
Legea vizeaza site-urile care difuzeaza pornografie cu caracter pedofil, care promoveaza consumul de droguri sau ofera sfaturi pentru sinucidere. Dar nu se precizeaza carui organism federal ii revin deciziile in acest domeniu.
Aceasta masura ingrijoreaza insa site-urile de Internet si opozantii, care se tem de cenzura.
"Este o lege represiva (...) Aparent, este vorba despre inceputul sfarsitului Internetului" in Rusia, a declarat opozantul si scriitorul Eduard Limonov, citat de agentia de presa Interfax.... mai mult
Joi, 12 Iulie 2012, ora 09:16
Au aparut scoli care, pe langa materii banale, cum ar fi citire, scriere si matematica, ii initiaza pe elevi in domenii demne de secolul XXI. Unul dintre acestea este "stiinta digitala", copiii pregatindu-se astfel pentru o societate in care profilele de pe internet si fluenta in utilizarea retelelor sociale sunt ridicate la nivel de arta.
O astfel de institutie este Scoala din cadrul Universitatii Columbia care, de curand, si-a construit o retea sociala privata.
"Le oferim elevilor o cetate fortificata in care pot experimenta. Acest lucru ii va ajuta enorm, din moment ce vor utiliza retele sociale tot restul vietii", a declarat pentru mai mult
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 07:19