In sfarsit, se mai aude ceva despre impozitarea la sursa in pariuri. La aproape un an dupa ce aparusera primele informatii ca este posibil sa se recurga la o astfel de solutie, Comisia de Buget-Finante a Senatului a aprobat azi, in unanimitate, impozitarea la sursa a retragerilor de la agentiile online.
Cu alte cuvinte, casa de pariuri va retine si va trimite la ANAF impozitul pentru fiecare suma pe care o retragem.
Birocratia ne omoara!
Este o veste extraordinara pentru toti pariorii online. Daca proiectul trece de plenul Senatului si de plenul Camerei Deputatilor, nu va mai fi nevoie ca cei care retrag bani din cont sa faca acea deplasare chinuitoare la sediul administratiei fiscale pentru a completa Declaratia 200.
In prezent, daca efectuezi 50 de retrageri intr-un an, trebuie sa completezi 50 de formulare! Explicatia este ca impozitul se plateste pentru fiecare retragere in parte, nu pentru suma totala pe care ai retras-o intr-un an.
Daca ai cont online la Fisc, poti completa aceasta declaratie pe Internet, caz in care poti trece pana la 20 de retrageri pe un formular. Nu sunt multi cei care au un asemenea cont, din simplul fapt ca, pentru a-l deschide, trebuie sa mergi la sediul agentiei fiscale!
Parca s-a dorit descurajarea retragerilor
Personal, am pierdut multe sute de lei din cauza acestei birocratii presupuse de impozitarea veniturilor obtinute din pariuri sportive online. Atunci cand am obtinut un profit bun, in loc sa il retrag, l-am lasat... mai mult
Miercuri, 13 Decembrie 2017, ora 14:01
Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) va primi, din februarie, 2% din taxele percepute pentru desfasurarea jocurilor de noroc, ca forma de sprijin pentru activitatile sportive din Romania.
"Alocarea unei parti din taxele pe jocuri de noroc catre tineret si sport reprezinta o practica intalnita in toate statele din Europa Occidentala, aici ma gandesc mai ales la aportul Loteriei din Marea Britanie la finantarea Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012, sau la cazul Irlandei, tara in care Loteria a fost fondata chiar cu scopul de a sustine domenii ca sportul, tineretul sau sanatatea", a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului, intr-un comunicat remis Ziare.com.
Lovitura pentru cazinouri: Ce decizie a luat Guvernul privind jocurile de noroc
Taxele colectate de catre stat de pe urma jocurilor de noroc ajung anual in jurul sumei de 700 de ...citeste mai departe despre "Cresc taxele pe jocuri de noroc: Unde se duc banii" pe Ziare.com mai mult
Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 13:53
Guvernul elimina pragul neimpozabil de 600 de lei pentru castigurile din jocuri de noroc si introduce taxarea progresiva in trei trepte, de 1%, 16% si 25% in functie de nivelul veniturilor, cota aplicata la toate sumele incasate, pana in prezent impozitul fiind de 25%, dar pe venitul net.
Noul sistem a fost introdus de Guvern prin ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal si nu mai prevede exceptii de la impozitare pentru sume mai mici obtinute din jocuri de noroc, informeaza Mediafax.
Pana in prezent, veniturile din jocuri de noroc au fost impuse, prin retinerea la sursa, cu o cota de 25% aplicata asupra venitului net, calculat la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor.
Acum, Guvernul a decis ca veniturile din jocurile de noroc sa fie impozitate, tot prin retinere la sursa, cu o cota de 1% aplicata asupra tuturor sumelor incasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc, impozitare care va urca la 16% daca veniturile din jocuri de noroc depasesc echivalentul a 15.000 euro si la 25% daca veniturile depasesc echivalentul a 100.000 euro.
In acelasi timp, daca pana in prezent era stabilit ca nu sunt impozabile veniturile obtinute din premii si din jocuri de noroc, in bani si/sau in natura, sub valoarea sumei neimpozabile stabilita in suma de 600 lei, realizate de contribuabil pentru fiecare premiu si pentru castigurile din jocuri de noroc, de la acelasi organizator sau platitor intr-o singura... mai mult
Marti, 30 Decembrie 2014, ora 13:23
Organizatorii jocurilor de noroc vor fi obligati sa verse intre 1.000 si 5.000 euro anual in contul unei fundatii care va derula activitati si programe de protectie a tinerilor impotriva acestui tip de jocuri, precum si pentru prevenirea si tratamentul dependentei fata de jocurile de noroc.
Fundatia va fi una nou-infiintata, din care vor face parte, la cerere, membrii Consiliului Consultativ de pe langa Oficiul National al Jocurilor de Noroc (ONJN), a decis Guvernul, informeaza Mediafax.
Funrizorii de servicii radio, TV, internet, telefonie fixa sau mobila, precum si de servicii prin cablu vor fi obligati sa respecte deciziile in domeniu ale Comitetului de Supraveghere al ONJN. mai mult
Marti, 30 Decembrie 2014, ora 12:18
Guvernul a promovat in sedinta de luni o ordonanta prin care se reglementeaza sectorul jocurilor de noroc online si care prevede ca taxa de licenta pentru cazinouri sa creasca de la 400.000 de lei la 100.000 de euro, a declarat, luni, presedintele Oficiului national pentru jocurile de noroc, Odette Nestor.
"Prin aceasta ordonanta pe care Guvernul a promovat-o astazi (luni - n.red.) s-a reusit reglementarea sectorului jocurilor de noroc online, sector care a fost reglementat in 2010, in 10 decembrie, dar nu a fost complet si nu a fost aplicabil.
In acest moment avem un cadru legislativ care da posibilitatea operatorilor de jocuri de noroc sa se licentieze in Romania si prin aceasta licentiere se va obtine o protectie a minorilor si a jucatorilor cetateni romani.
Tot prin aceasta ordonanta Romania a reusit sa se conformeze Comisiei Europene pentru a nu intra in starea de infringement in vederea eliminarii obligatiei unui operator din Uniunea Europeana de a fi persoana juridica ...citeste mai departe despre "Lovitura pentru cazinouri: Ce decizie a luat Guvernul privind jocurile de noroc" pe Ziare.com mai mult
Luni, 29 Decembrie 2014, ora 16:37
Guvernul vrea sa recupereze impozite de la site-urile de pariuri si jocuri de noroc care vor sa se autorizeze pe piata din Romania, dar anterior au activat fara sa declare si sa plateasca sumele datorate, potrivit proiectului de Ordonanta elaborat de Ministerul Finantelor.
"Nu se acorda licenta de organizare a jocurilor de noroc sau autorizatie de exploatare a jocurilor de noroc, dupa caz, in situatia in care operatorii economici organizatori au operat jocuri de noroc on-line in Romania si nu declara si platesc sumele datorate. Site-urile care exploateaza jocurile de noroc on-line, care nu au achitat taxele de licenta si de autorizare, precum si alte sume datorate, vor fi introduse pe o a organizatorilor neautorizati pana la clarificarea situatiei si vor fi scoase din acea lista ca urmare a deciziei Comitetului de supraveghere al ONJN", se arata in proiect.
Potrivit presedintelui Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN), Cristinela Odeta Nestor, site-urile care exploateaza jocuri loto sau de noroc on-line, pariuri in cota fixa, pariuri mutuale, pariuri in contrapartida sau bingo on-line si care nu au achitat taxele de licenta si de autorizare, precum si alte sume datorate, vor fi introduse pe o "lista neagra" a organizatorilor neautorizati, iar providerii de internet vor fi obligati sa nu permita accesul jucatorilor din Romania la aceste site-uri.
Site-urile respective nu vor fi scoase din acea lista decit ca urmare a unei decizii Comitetului de... mai mult
Vineri, 13 Decembrie 2013, ora 15:00
Impozitele in domeniul jocurilor de noroc nu vor fi eliminate, dar impozitarea va fi diferita, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice /MFP/ Dan Manolescu, intr-o conferinta de presa.
Guvernul ar putea discuta saptamana viitoare doua acte normative, care modifica Codul Fiscal si Legea jocurilor de noroc, conform carora nu vor mai fi impozitate cu 25% veniturile obtinute de persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri in cota fixa, jocuri de noroc online, jocuri caracteristice cazinourilor si cluburilor de poker, dar vor fi majorate taxele pentru operatorii de jocuri de noroc, iar persoanele fizice vor fi impozitate cu 2%, fiind estimat un plus de venituri la buget de 34 milioane de lei.
Operatorii de slot-machine vor plati 200 euro/an pentru fiecare echipament
Presedintele Oficiului National pentru Jocuri de Noroc /ONJN/, Cristinela Odeta Nestor, a precizat ca operatorii de slot-machine (pacanele) vor plati o taxa anuala de 200 de euro pentru fiecare echipament, in plus fata de taxa de licentiere si taxa de autorizare, taxa de intrare in cazinouri pentru jucatori va creste de la 20 lei la 50 lei, iar taxa de intrare in cluburile de poker va creste de la 10 lei la 20 lei.
De asemenea, la toate jocurile online, operatorii vor plati taxe de autorizare si licentiere, iar jucatorii vor plati 0,1% pentru fiecare mana jucata.
Participantii la jocurile de noroc, altele decat cele online, vor plati un... mai mult
Marti, 10 Decembrie 2013, ora 18:45
Guvernul va autoriza operatori locali de jocuri de noroc si pariuri online, odata cu infiintarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, institutie care va asigura si suportul tehnic pentru astfel de activitati, statul estimand ca va realiza venituri suplimentare pentru buget.
"Pana in prezent, desi exista cadrul legal de autorizare si desfasurare a activitatii de jocuri de noroc online, nu a fost acordata nicio autorizatie de operator de monitorizare si raportare.
De asemenea, nu a fost identificata o autoritate sau o institutie de stat careia sa-i fie atribuite competentele de monitorizare si raportare pentru jocurile de noroc on-line. Modelul implementat in o serie de state membre ale Uniunii Europene, care exploateaza cu succes jocurile de noroc, este cel al autoritatii de monitorizare si raportare pentru jocurile de noroc", se arata in nota de fundamentare a unui proiect de ordonanta de urgenta privind infiintarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN).
Cu alte cuvinte, statul va investi in crearea infrastructurii pentru monitorizarea jocurilor de noroc, intrucat nicio companie privata nu a fost atrasa de aceasta activitate.
Noua entitate va asigura autorizarea, supravegherea si monitorizarea, inclusiv tehnica, a tuturor tipurilor de jocuri de noroc reglementate de legislatia in vigoare, inclusiv jocurile si pariurile online si jocurile tip bingo transmise prin televiziuni sau internet. Guvernul a revenit asupra deiciziei de a interzice... mai mult
Sambata, 23 Martie 2013, ora 09:05
Guvernul va majora semnificativ taxele pentru jocurile de noroc, cu o crestere de pana la patru ori in cazul cazinourilor, si va introduce obligatia unei licente de organizare si a unui capital social minim, iar regimul de taxare va fi aplicabil si Companiei Nationale Loteria Romana.Sistemul de taxare va fi extins si asupra Loteriei, care isi pastreaza insa exclusivitatea pe anumite jocuri de noroc, iar mijloacele de joc vor putea fi exploatate numai cu personalul utilizat pe baze contractuale, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta initiat de Ministerul Finantelor si obtinut de Mediafax.
Urmare analizei indicilor de inflatie anuali, a rezultat, potrivit sursei citate, o crestere de 3,86 ori fata de cuantumul taxelor aferente anului 2000, noile taxe anuale fiind stabilite la o suma fixa, in functie de tipul activitatii.
Proiectul prevede astfel o taxa anuala aferenta autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc de 800.000 lei pentru jocurile loto si de 400.000 lei pentru pariuri mutuale, in timp ce pentru pariuri in cota fixa este stabilita o taxa de 5% din incasarile efectiv realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai putin de 300.000 lei, pe baza documentatiei tehnico-economice de eficienta prezentate de agentul economic.
Pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor va fi impusa o taxa anuala de 250.000 lei pentru fiecare masa in municipiul Bucuresti si de 150.000 lei pentru fiecare masa in alte localitati decat Capitala.
Pentru fiecare mijloc... mai mult
Miercuri, 27 Mai 2009, ora 09:35