Mai mult de trei sferturi dintre antreprenorii HoReCa au declarat că în 2024 nu vor lansa campanii noi de recrutare, fiind chestionați în cadrul unui sondaj realizat printre liderii din industrie.
Începând cu data de 20 decembrie intră în aplicare ordinul ANPC nr. 201 din 19 aprilie 2022 și Ordinul 163/2021, prin care unitățile care produc și vând produse alimentare au obligația de a
Institutul National de Statistica a anuntat miercuri, 12 octombrie, ca salariul mediu net din august a fost de 3.933 de lei, cu 1,1% mai mic fata de luna anterioara. Iulie este luna in care s-au
Dacă te atrage industria HoReCa și vrei să pui bazele unei afaceri în acest sector, ca să îți mărești șansele de a avea succes încă de la început, poți să ții cont de câțiva pași
Avand in vedere ca dureaza de aproape doi ani, situatia sanitara si economica globala nu mai poate fi descrisa drept un "context", ci mai degraba "o noua realitate". A trebuit sa ne obisnuim cu totii
Operatorii din turism vor primi un ajutor de 2,5 miliarde de lei, dupa ce ministrul Economiei, Claudiu Nasui si-a dat acordul pentru aceasta finantare, a declarat presedintele Organizatiei Patronale
Ceremonia de inaugurare a presedintelui ales Joe Biden va avea loc miercuri intr-un eveniment cu public redus, avand in vedere pandemia de coronavirus dar mai ales teama de noi proteste violente
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului, Claudiu Nasui, nu avanseaza un termen la care activitatile din domeniul HoReCa vor putea fi reluate, el sustinand ca decizia apartine
Industria ospitalitatii arata ca este "in pragul disperarii" si solicita autoritatilor masuri de resuscitare. Alianta pentru Turism precizeaza ca industria are nevoie de bani si daca autoritatile nu
"Adapteaza-te sau mori" nu a fost nicicand mai relevant ca acum, in special pentru peisajul HoReCa. Incertitudinea generata de pandemie a impus o regandire a modelelor de business, iar industria
Multe afaceri au fost prinse nepregatite in momentul in care, aparent din senin, au fost anuntate de catre autoritati incredibilele masuri de tip lockdown din starea de urgenta, in aceasta primavara.
Reprezentantii Asociatiei Patronale HORETIM acuza Guvernul de distrugerea sectorului HoReCa prin masuri "total disproportionate" fata de situatia reala, se arata intr-un comunicat transmis miercuri,
Presedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, 26 august 2020, ca restaurantele se pot redeschide in interior, incepand cu 1 septembrie. Vor exista insa reguli care trebuie respectate pentru
Ludovic Orban a anuntat ca va avea loc miercuri o sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU), unde va fi completata hotararii de Guvern pentru starea de alerta prin care sa fie
Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca premierul Ludovic Orban "dispretuieste" industria ospitalitatii si "sacrifica" zeci de mii de locuri de munca.
Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, prin Directia Generala Turism, demareaza campania "Traieste, Munceste, Pofteste Romaneste!". O initiativa dedicata romanilor din diaspora, care
Romanii intentioneaza sa iasa in oras pentru a manca, dupa ridicarea restrictiilor, in special la restaurant, dar vor cheltui cu 10% mai putin, in comparatie cu anul 2019, reiese din rezultatele unui
O instanta din Paris a decis ca asiguratorul Axa trebuie sa il despagubeasca pe proprietarul unor restaurante pentru veniturile pierdute timp de doua luni din cauza epidemiei de coronavirus, a
Pierderile estimate pentru anul 2020 in industria carnii din cauza pandemiei de coronavirus ar putea depasi mai multe milioane de euro, in conditiile cresterii costurilor pe angajat cu circa 25-30%,
Bulgaria intentioneaza sa reduca Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) pentru restaurante si cantine la 9%, de la 20%, incepand din 2021, pentru a ajuta industria ospitalitatii sa isi revina dupa pandemia
Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, prin Directia Generala Turism, a lansat miercuri aplicatia dedicata operatorilor economici din turism, in vederea inventarierii sumelor achitate
Organizatia patronala HORETIM semnaleaza ca, in industria ospitalitatii din Timis, din cauza coronavirusului, activitatea comerciala a scazut brusc, cu pana la 80-90%, in decurs de cateva zile, si
Pandemia COVID-19 face ravagii in economie, la nivel mondial, iar in Romania peste un milion de angajati risca sa stea pe termen lung in somaj tehnic sau chiar sa ramana fara un loc de munca. In
Afacerile micilor antreprenori au fost lovite cel mai mult de criza economica. Pentru a-i ajuta pe acestia, Frames a adunat la un loc voci din mediul de afaceri romanesc si a identificat cateva
Operatorii de pe litoralul Marii Negre, dar si agentiile de turism care vand vacante in aceasta zona se confrunta cu un blocaj economic din cauza pandemiei de coronavirus, motiv pentru care solicita
Transilvania Trek, prima companie de management hotelier din Romania, anunta astazi startul operatiunilor la nivel national. In prezent, compania detine in portofoliul sau hotelul Double Tree by