Animals International condamna tragedia din portul Midia, unde un vapor incarcat cu 14.600 de oi s-a rasturnat, duminica dimineata, iar majoritatea animalelor au murit in chinuri, in lipsa unei interventii prompte din partea autoritatilor romane.
"Aceasta tragedie putea fi evitata daca existau proceduri pentru astfel de situatii de urgenta si, mai ales, daca Romania ar exporta carne in loc de animale vii", acuza Gabriel Paun, directorul UE al Animals International.
Filmarile teribile obtinute ieri si astazi de investigatorii Animals International demonstreaza ca in afara curajului extraordinar al unor indivizi care au salvat echipajul navei si 32 din 14.600 de animale, lipsa unui protocol de urgenta si a unei legislatii stricte pentru transportul maritim al animalelor pot duce cu usurinta la astfel de tragedii.
Foto: Animals International
"Imaginile pe care le-am obtinut includ mii de animale prabusite in peretii laterali ai vasului inainte ca acesta sa intre sub apa si animalele sa se inece, urmate de filmari de astazi dimineata cu animale moarte plutind pe apa. Nava a fost abandonata pe timpul noptii iar dimineata nu s-a efectuat nicio operatiune de salvare pentru bietele animale", a adaugat Paun.
Foto: Animals International
Nava Queen Hind a fost implicata in decembrie 2018 intr-un incident pe Marea Marmara unde s-a defectat motorul, nava plutind zile in sir in deriva, dupa care a realizat pana ieri mai multe transporturi cu animale vii din Romania... mai mult
Luni, 25 Noiembrie 2019, ora 13:10
In perioada 20 - 21 noiembrie 2019, BusinessMark organizeaza la Bucuresti, cu sprijinul Camerei Consultantilor Fiscali, o noua editie a TAX & FINANCE FORUM. Evenimentul va avea loc la Hotel Radisson Blu si este adresat atat companiilor din mediul privat, cat si celor din sectorul public.
Pe parcursul celor doua zile, specialisti din domeniu vor prezenta si analiza tendinte si politici la nivel international, armonizarea legislatiei romanesti, principalele aspecte privind impozitele directe si impozitele indirecte, modificari si reglementari ale Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala.
Editia de la Bucuresti va include o conferinta (20 noiembrie) si seminarii de cate trei ore (21 noiembrie), ce vor acoperi cele mai de interes subiecte de fiscalitate pentru mediul de afaceri.
Agenda evenimentului:
- ZIUA I - CONFERINTA sustinuta de MIRUNA ENACHE, Partener, Asistenta fiscala, EY Romania; ANA-MARIA IORDACHE, Partener, D&B David si Baias; ALINA ANDREI, Partener, Cabot Transfer Pricing; MITEL SPATARU, Tax Partner, FiNEXPERT; VIOREL SBORA, Partener preturi de transfer, ATIPIC Solutions; MIHAELA MITROI, Tax & Law Leader CESA South Cluster, EY Romania; FLORENTINA SUSNEA, Managing Partner, PKF Finconta; EMANUEL BANCILA, Partner, Litigii si dispute fiscale, EY Romania; RALUCA BUCIUC, Director Valuation and Hospitality Advisory Services, Colliers International Romania; LELIA GRIGORE, Litigation Department Manager, Dobrinescu Dobrev SCA si ADINA VIZOLI, Director, PwC... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 09:33
Cea de-a III-a editie a Concursului International de DUO Suzana Szorenyi, un eveniment artistic care pune in valoare DUO-ul pianistic si care, anul acesta, comemoreaza 90 de ani de la nasterea reputatului artist si pedagog roman al carui nume il poarta, se desfasoara la Bucuresti, in perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019.
Anul acesta au trecut de preselectia juriului 54 de muzicieni, dintr-un total de 108 inscrisi, provenind din 15 tari: Austria, Canada, Cehia, China, Franta, Japonia, Lituania, Marea Britanie, Polonia, Rusia, Serbia, Slovenia, Spania, Ucraina si Romania.
Ampla participare internationala confirma interesul pentru acest tip de competitie muzicala, destul de rar intalnita. Editia din acest an a Concursului este organizata pentru trei categorii de tip duo: pian la patru maini, doua piane si categoria Duo Hobby.
Concertul inaugural are loc vineri, 27 septembrie, de la ora 19:00, la Ateneul Roman - un super recital sustinut la doua piane de Daniel Petrica Ciobanu si Alexander Gadjiev - Pianist, doi dintre cei mai apreciati tineri muzicieni ai momentului.
Concursul International de Duo Suzana Szorenyi, organizat de Asociatia MAJURA CHRIST, ofera interpretilor dedicati acestui gen interpretativ scena ideala de afirmare, atat profesionistilor in domeniu, cat si amatorilor.
Editia 2019 a Concursului International de Duo Suzana Szorenyi continua promovarea muzicii romanesti, prin solicitarea unui repertoriu impus in care se regasesc "Variatiunile... mai mult
Vineri, 27 Septembrie 2019, ora 13:27
Exista probe suficiente si credibile pentru deschiderea unei anchete internationale suplimentare asupra printului mostenitor Mohammed bin Salman si a altor oficiali sauditi in legatura cu cazul Khashoggi, a indicat miercuri Agnes Callamard, raportor special al ONU.
Cautarea justitiei in acest caz nu este in primul rand despre "a gasi un pistol fumegand si o persoana care il tine in mana", a scris raportorul special in concluziile privind moartea lui Jamal Khashoggi.
In schimb, trebuie cautati cei care "au abuzat sau nu si-au indeplinit responsabilitatile pozitiilor lor de autoritate" in contextul ordonarii asasinatului, transmit Reuters, AFP si dpa.
Callamard a mai spus ca tarile ar trebui sa ceara jurisdictie universala in acest caz, ceea ce ar insemna ca suspectii ar putea fi inculpati si judecati in alte state decat Turcia sau Arabia Saudita.
Ancheta a aratat ca, in acest caz, niciuna dintre aceste doua tari nu a respectat standardele internationale.
Agnes Callamard, raportor special al ONU cu privire la executiile extrajudiciare, le-a cerut statelor sa extinda sanctiunile pentru a-l include pe printul mostenitor saudit si averea sa personala, daca si pana cand acesta va putea dovedi ca nu are nicio responsabilitate.
Jamal Khashoggi, un critic vocal al printului mostenitor saudit Mohammed bin Salman si editorialist al cotidianului american Washington Post, a disparut pe 2 octombrie 2018, in timpul unei vizite la consulatul Arabiei Saudite de la... mai mult
Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 15:12
Transparency International a criticat marti opacitatea Eurogrupului, o reuniune informala din care fac parte cei 19 ministri de finante din zona euro si care a elaborat si a pus in aplicare planuri de salvare drastice pentru Grecia si alte tari in criza economica, relateaza AFP si dpa.
"Pentru o institutie ale carei decizii au avut un impact asupra vietii a milioane de europeni, exista multe lucruri misterioase despre Eurogrup", se arata intr-un raport difuzat de ONG-ul anti-coruptie.
Din 1998, Eurogrupul reuneste o data pe luna ministri de finante din cele 19 tari europene care au adoptat moneda unica lansata in 1999. Institutia este condusa de unul dintre ministri si portughezul Mario Centeno asigura in prezent conducerea.
Inaintea crizei datoriei in zona euro declansata de criza financiara globala din 2008, Eurogrupul era un fel de "forum de discutii" politic, dar totul s-a schimbat atunci cand idealul monedei unice euro a devenit un cosmar financiar.
Situatia urgenta a necesitat o coordonare stransa intre guvernele zonei euro pentru a face fata pietelor financiare care amenintau sa ucida proiectul monedei unice.
Intr-o serie de reuniuni de maraton intre 2010 si 2013, marii finantatori ai zonei euro au organizat planuri de salvare si o noua guvernanta politica pentru moneda unica, inclusiv controlul planurilor nationale de cheltuieli.
Dar, in pofida cresterii considerabile a responsabilitatilor sale, Eurogrupul a ramas un grup de ministri care sunt... mai mult
Marti, 05 Februarie 2019, ora 16:09
China a avut anul trecut cea mai slaba crestere economica din ultimele trei decenii, iar perspectivele pentru 2019 sunt chiar mai sumbre. Efectele acestei situatii puse de economisti pe seama razboiului comercial cu Statele Unite incep sa fie resimtite de cateva dintre cele mai mari companii din lume.
Printre ele se afla gigantul american Caterpillar, producator de echipamente pentru constructii, in cazul caruia rezultatele financiare raportate au fost mult sub asteptarile initiale, diferenta fiind cea mare din ultimul deceniu. Compania sustine ca acest lucru se explica partial printr-o cerere mai scazuta in China, relateaza CNN.
Producatorul de hardware Stanley Black&Decker a invocat la randul sau o cerere mai slaba in industria constructiilor din China, in timp ce compania de cipuri Nvidia si-a rectificat in scadere estimarile privind vanzarile in semestrul al patrulea, ca urmare a "deteriorarii conditiilor macroeconomice, in special in China".
In ianuarie, Apple a anuntat ca se asteapta ca incetinirea ritmului de crestere economica in China sa-i afecteze vanzarile. Intr-o scrisoare adresata investitorilor, CEO-ul companiei, Tim Cook, a precizat ca producatorul de smartphone-uri a fost luat prin surprindere de "magnitudinea decelerarii economice" din China.
Compania americana obtine 15% din veniturile sale globale pe piata chineza.
China este importanta si pentru sud-coreenii de la Samsung, care ar putea fi la randul lor afectati de situatia economica din... mai mult
Luni, 04 Februarie 2019, ora 00:00
Doua surse independente din cadrul sistemului de securitate european sustin ca mai multe petroliere care navigheaza sub pavilion rusesc alimenteaza cu petrol Coreea de Nord, in largul marii. Prin astfel de actiuni, Rusia - membra cu drept de veto in consiliul de securitate al ONU - ar incalca blocada economica impusa Phenianului.
Inca din luna septembrie, Reuters informa ca mai multe nave sub pavilion nord-coreean transportasera petrol pe rute directe din Rusia in statul comunist. In octombrie si noiembrie, insa, nivelul contrabandei ar fi crescut, iar transferul de petrol s-ar fi facut in largul marii, in ape internationale, intre petrolierele rusesti si cele nord-coreene.
Sursele citate de Reuters sustin ca isi bazeaza declaratiile pe imagini capturate de sateliti si pe date culese de sistemele de informatii ale marinei militare. Oficialii au precizat insa ca nu pot oferi informatii suplimentare, in conditiile in care acestea sunt secrete.
De asemenea, sursele jurnalistilor au precizat ca nu exista la acest moment nicio dovada potrivit careia Moscova ar fi informata sau ar sustine astfel de practici. Dealtfel, Ministrul de Extrene rus si seful Vamilor din statul moscovit au negat vehement ca ar fi implicati in acest scandal.
Printre navele suspectate ca ar fi livrat ilegal petrol, in largul marii, catre cargourile nord-coreene se numara petrolierul Vityaz. Acesta plecase dintr-un port rusesc pe data de 15 octombrie, urmand sa alimenteze o flota din Marea... mai mult
Sambata, 30 Decembrie 2017, ora 08:32
Presedintele Donald Trump, care se confrunta cu o adevarata furtuna la Washington, pleaca vineri intr-un turneu in strainatate - la Ryad, Ierusalim, Betleem, Roma, Bruxelles si in Sicilia - care va fi analizat in cele mai mici detalii de intreaga lume.
Acest prim turneu extrem de aglomerat - cinci tari in opt zile, nenumarate intrevederi bilaterale, de la regele Salman al Arabiei Saudite, la papa Francisc si noul lider francez Emmanuel Macron - se anunta un exercitiu periculos pentru presedintele american, considera AFP.
Avalansa de dezvaluiri care a precedat plecarea sa l-a pus intr-o pozitie delicata in Statele Unite si a alimentat semnele de intrebare privind capacitatea sa de a reprezenta tata, in calitate de lider, in prezenta omologilor sai.
"Adevarul este ca nimeni nu stie cum se va comporta Donald Trump sau ce va spune la astfel de reuniuni, pentru ca nu a mai fost cazul", explica Stephen Sestanovici de la centrul de reflectie Council of Foreign Relations.
Anturajul presedintelui imprevizibil da asigurari ca acesta va adopta un stil "amical, dar franc", ce va garanta eficienta in relatiile internationale.
Donald Trump, caruia nu ii plac deplasarile lungi, va fi insotit de sotia sa, Melania, foarte discreta pana acum. De asemenea, fiica sa Ivanka si ginerele sau Jared Kushner, doi dintre cei mai apropiati consilieri ai sai, vor fi prezenti la bordul Air Force One.
Foto: Arhiva Hepta.ro
In fapt, magnatul, care in domeniul politicii externe si-a... mai mult
Vineri, 19 Mai 2017, ora 12:42
Partidul Popular pentru Libertate si Democratie (VVD), condus de premierul Mark Rutte, a castigat alegerile parlamentare din Olanda.
Dupa numararea a 94% din voturi, Partidul Liberal VVD a obtinut cele mai multe sufragii, urmand sa aiba 33 de reprezentanti in Parlament, arata CNN.
Liderii internationali l-au felicitat pe Rutte pentru victoria sa in alegeri, afirmand ca olandezii au respins populistii anti-europeni.
"Astept cu nerabdare sa lucrez cu voi ca prieteni, vecini si europeni", i-a spus cancelarul german Angela Merkel premierului olandez.
Anterior, seful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel, Peter Altmaier, a felicitat olandezii pentru un rezultat "grozav" in alegeri.
"Olanda, oh, Olanda, esti campioana", a scris Altmaier pe Twitter, in olandeza. "Felicitari pentru acest rezultat extraordinar", a adaugat el.
Nederland oh Nederland jij bent een kampioen!Wij houden van Oranje om zijn daden en zijn doen! Gefeliciteerd met dit geweldig resultaat!- Peter Altmaier (@peteraltmaier) March 15, 2017
La randul sau, Ministerul german de Externe a scris pe Twitter: "Majoritatea alegatorilor olandezi au respins populistii anti-europeni... Aceasta este o veste buna, avem nevoie de voi pentru o #Europa puternica".
Totodata, presedintele francez Francois Hollande l-a felicitat joi pe Rutte si a apreciat ca victoria acestuia in alegerile legislative de miercuri reprezinta o victorie impotriva extremismului, relateaza Reuters.
"Presedintele... mai mult
Joi, 16 Martie 2017, ora 08:48
Data nasterii: 22 iulie 1944