Peter Thiel, cofondator PayPal si director in cadrul Facebook, si-a vandut majoritatea actiunilor detinute la reteaua de socializare, in valoare de peste un miliard de dolari, potrivit Comisiei pentru Titluri de Valoare din Statele Unite ale Americii.
Peter Thiel a vandut 20,1 milioane de actiuni pe 16 si 17 august, obtinand astfel 395,8 milioane de dolari. In plus, investitorul a mai vandut actiuni in valoare de 640,1 milioane de dolari in momentul listarii companiei. Investitia initiala in compania Facebook a fost de 500 mii de euro, in 2004, potrivit Bloomberg.
Peter Thiel este unul dintre oamenii care au avut cel mai mult de castigat de pe urma succesului retelei de socializare, fiind si unul dintre primii investitorii care au avut incredere in Mark Zuckerberg.
Actiunile Facebook au crescut luni cu peste 2%, dupa ce Capstone Investments a revizuit ratingul acestora de la pastreaza la cumpara si a imbunatatit tinta de pret, anticipand potentialul dezvoltarii operatiunilor de baza ale companiei.
Actiunile Facebook, in crestere dupa revizuirea ratingului
Actiunile Facebook s-au apreciat luni cu 5% si au inchis la 20,01 dolari.
Actiunile retelei de socializare Facebook au coborat joi la o noua valoare record, sub pragul de 20 de dolari, titlurile Facebook pierzand aproape 50% din valoarea de la listarea publica initiata care a avut loc in luna mai.
Actiunile Facebook au pierdut jumatate din valoare in trei luni
Facebook a inregistrat venituri de... mai mult
Marti, 21 August 2012, ora 12:22
Facebook va derula una dintre cele mai mari oferte publice initiale din istorie, prin care va atrage pana la 16 miliarde de dolari, iar flotarea companiei, vineri, pe piata Nasdaq, va imbogati atat compania, cat si pe fondatorul ei, Mark Zuckerberg, si pe investitorii care s-au implicat devreme.
Facebook va vinde 422 milioane de actiuni la preturi intre 34 - 38 dolari pe unitate, astfel ca ar putea atrage de pe piata intre 14 miliarde dolari si 16 miliarde dolari.
La mijlocul intervalului de pret, de 36 de dolari, reteaua de socializare ar reusi o oferta publica initiala de 15 miliarde dolari, cu o capitalizare la debutul pe bursa de circa 100 miliarde dolari.
Astfel, listarea Facebook va marca a treia mare oferta publica initiala din istoria SUA, dupa cele ale Visa si General Motors.
Valoarea estimativa a ofertei este cu circa 5 miliarde de dolari mai mare fata de suma tintita oficial de Facebook in prospectul valabil la inceputul lunii mai, de aproximativ 11 miliarde de dolari.
Oferta a fost majorata atat prin cresterea volumului actiunilor scoase pe piata cu 25%, cat si prin majorarea intervalului de pret de la 28-35 dolari la 34-38 dolari pe actiune, masuri luate de companie datorita entuziasmului investitorilor pentru operatiune.
Facebook a anuntat, miercuri, intr-un raport catre Comisia de Valori Mobiliare din SUA, ca nu intentioneaza sa floteze pe bursa noi actiuni dupa incheierea ofertei de joi, transmite Reuters.
Investitorii Facebook vor... mai mult
Joi, 17 Mai 2012, ora 11:01
Listarea Facebook, considerata "evenimentul bursier al anului" aduce in discutie managerii care reusit sa construiasca in opt ani o afacere de 75 miliarde de dolari.
Desi povestea celei mai influente retele de socializare se invarte in jurul studentului la Harvard, Mark Zuckerberg, care a lansat un serviciu web pentru a interactiona cu colegii sai, succesul Facebook are in spate manageri care au pus umarul la crearea acestui business.
De la manageri care au sustinut financiar proiectul Facebook, pana la mentori de la care Zuckerberg a invatat secretele unui business de succes sau directori care s-au ocupat de companie cat timp antreprenorul lucra la alte proiecte, toti isi pot atribui o parte din succesul international pe care il are in prezent reteaua de socializare.
Iata care au fost cei mai influenti manageri pe care i-a avut Facebook, potrivit BusinessInsider.
Sean Parker, primul manager Facebook
Parker s-a alaturat echipei Facebook chiar din primul an de funtionare. Intrucat avea experienta startup-urilor, Parker l-a ajutat pe Zuckerberg sa inteleaga modul in care trebuie sa organizeze compania, astfel incat sa nu riste ca aceasta sa ajunga pe mainile investitorilor.
Prin urmare, Zuckerberg a transformat Facebook intr-o afacere de familie. Un alt element pe care Parker a pus accentul in scurta perioada in care a ocupat functia de manager la Facebook, a fost ca utilizatorii retelei de socializare sa poata incarca fotografii pe profilul lor, desi,... mai mult
Vineri, 11 Mai 2012, ora 08:28