Numarul bancherilor din Uniunea Europeana care au castigat in 2017 peste un milion de euro a crescut la aproape 5.000, chiar daca au fost introduse limite cu privire la bonusurile ce pot fi platite angajatilor din sectorul financiar, arata un studiu publicat luni de Autoritatea Bancara Europeana (EBA).
Majoritatea lor sunt in Marea Britanie, dar, cum tara urmeaza sa iasa din UE, unii bancheri cu salarii ridicate se vor muta din Londra in alte centre financiare din Europa continentala, transmite Reuters.
Luni, EBA a anuntat ca 4.859 de bancheri au fost platiti in 2017 cu peste un milion de euro, inclusiv bonusurile, numarul lor fiind in crestere fata de 2016, cand au fost 4.597.
Dupa ce in timpul crizei financiare platitorii de taxe au salvat bancile care se confruntau cu spectrul falimentului, Uniunea Europeana a introdus limite cu privire la bonusurile ce pot fi platite angajatilor din sectorul financiar, care au dus la modificarea sistemului de recompensare printr-un accent mai mare pe partea fixa a remuneratiei. Din 2014, bonusurile sunt plafonate si nu pot depasi valoarea salariului de baza sau de doua ori acea suma, daca actionarii sunt de acord.
EBA subliniaza ca raportul dintre partea variabila si partea fixa a remuneratiei acordata bancherilor milionari a continuat sa scada in 2017 pana la 101,08%, de la 104% in 2016, 118% in 2015 si 123% in 2014.
Aproape trei sferturi (73,3%) dintre bancherii milionari din UE lucrau in 2017 in Marea Britanie (3.567... mai mult
Marti, 12 Martie 2019, ora 10:23
Guvernul ar trebui sa regandeasca intregul sistem de protectie sociala din Romania, intrucat tinerii nu gasesc nicio forma de protectie in mecanismul actual, iar autoritatile sa ia in calcul inclusiv renuntarea la cota unica in favoarea unui impozit progresiv, a declarat, vineri, Hans Timmer, economist-sef al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bucuresti.
"Motivul pentru care politicienii pierd voturi din zona populatiei tinere este faptul ca sistemele de protectie sociala nu mai sunt valabile, astfel ca tarile trebuie sa-si regandeasca sistemele sociale si reglementarile de pe piata muncii, asa incat sa nu mai fie avantajati doar cei cu joburi permanente", a spus el, prezentand concluziile unui studiu al bancii pe aceasta tema.
Timmer a aratat ca piata muncii a evoluat, odata cu tehnologia, iar tinerii nu mai au, ca pe vremuri, joburi clasice, permanente, de unde sa iasa la pensie.
"Nu venim cu recomandari specifice, dar guvernele si societatile vor trebui sa regandeasca reglementarile existente pe piata muncii, sa le faca mai flexibile, ca sa pregatim toata societatea pentru ce va urma. Nu poti sa ramai cu reglementarile din economia veche, de pana acum", a subliniat el.
Reprezentantul Bancii Mondiale s-a referit si la cota unica, adoptata de mai toate statele est-europene, precizand ca trebuie analizat inclusiv daca acest sistem mai este de actualitate.
"Sfatul nostru ar fi sa reganditi tot sistemul de... mai mult
Vineri, 19 Octombrie 2018, ora 14:32
A stapani a treia limba straina a devenit o cerinta de baza pentru a avea acces la un loc de munca calificat in strainatate, iar candidatii cunoscatori de mai multe limbi straine sunt cautati mai ales in profesii tehnice, finante si banci, posturi de conducere in cabinete de avocatura, vanzari si marketing, informeaza online ziarul La Razon.
Sunt principalele concluzii ale raportului intitulat "Limbile cele mai cerute in domeniul muncii din strainatate', realizat de agentia de head hunting Randstad, care a evidentiat ca cerinta cunoasterii altor limbi neconventionale isi face loc cu tot mai multa forta si presupune unul din factorii cei mai atractivi in momentul angajarii unui profesionist.
"Cu cat este mai mare calificarea, cu atat este mai mare cerinta cunoasterii mai multor limbi straine', comenteaza Randstad, potrivit careia cunoasterea unei a doua limbi straine este o cerinta cuprinsa in 58 % din ofertele adresate noilor absolventi, in 65 % din ofertele pentru posturile de conducere intermediare si in 100 % pentru posturile de conducere la varf.
Limba engleza este cea mai solicitata limba
Limba engleza este cea mai solicitata limba in randul candidatilor care vizeaza un post in strainatate, urmata de germana si franceza. Potrivit Randstad, a stapani engleza si germana este o cerinta de baza pentru inginerii mecanici si electronisti, pentru posturile din finante, directorii de vanzari si marketing si in telecomunicatii.
O pondere importanta are si... mai mult
Marti, 25 Februarie 2014, ora 10:14
Sistemul financiar din Marea Britanie va pierde 43.000 de locuri de munca in urmatoarele sase luni, in urma reducerilor de costuri si a restrangerii activitatii in mediul privat, se arata intr-o previziune a Confederatiei Industriei Britanice.
Bancile, asiguratorii, fondurile de investitii si alte institutii financiare au concediat aproximativ 25.000 de angajati in ultimul trimestru din 2012 si ar mai putea renunta la 18.000 de locuri de munca in primul trimestru din 2013, potrivit unui studiu realizat de cel mai mare grup de lobby din Marea Britanie si de PricewaterhouseCoopers.
Morgan Stanley planuieste sa taie 1.600 de locuri de munca din cadrul diviziei de investitii din Londra in saptamanile urmatoare, potrivit unor surse apropiate companiei. Citigroup are de gand sa taie 11.000 de locuri de munca si se va retrage de pe anumite piete emergente, pentru reducerea costurilor.
"Ce vedeti acum este exitul din anumite domenii, piete sau restructurarea activitatii, in timp ce se cere o reglementare mai stricta", a declarat Kevin Burrowes, sef Servicii Financiare, in cadrul PwC Marea Britanie, citat de Bloomberg.
Exigentele sporite in privinta capitalizarii determina banci ca UBS AG sa reduca riscurile in cazul titlurilor de stat; HSBC Holdings, cea mai mare banca europeana, a vandut anumite afaceri pentru a spori profitul; Barclays spune ca ar putea renunta la acele operatiuni care nu sunt suficient de profitabile sau care ii lezeaza reputatia.
In total, peste... mai mult
Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 14:31
Liceenii vad banca viitorului cu sucursale digitalizate, bani virtuali, tranzactii online, mobile banking si cu tehnologii bazate pe holograme sau criptare moleculara.
Liceenii cred ca o banca ar trebui sa fie orientata spre socializare, punand astfel un accent mai personal asupra comunicarii dintre consultantii financiari si clienti, potrivit unui program realizat de BCR, pe timpul verii, in care au fost selectati 60 de elevi.
Tinerii cred ca o banca ar trebui sa fie digitalizata, sa aiba sucursale virtuale, portaluri online, bani electronice si oferte dezvoltate in tehnologia 3D. Securitatea bancii ar trebui sa fie sustinuta prin criptare moleculara, in opinia elevilor.
Liceenii s-au gandit si la aspectul ecologic, fiind de parere ca o banca ar trebui sa utilizeze panouri solare, sonde geotermale si imprimante care recicleaza hartia.
Incepand cu 2 iulie, 60 de elevi, participanti in programul Summer Job BCR, singurul program de educatie financiara din Romania cu o componenta de internship adresat liceenilor, si-au inceput activitatea in sucursalele BCR din Bucuresti si din tara. Acestia au fost alesi din peste 350 de tineri care s-au inscris in competitie.
Cei 60 de elevi vor lucra in cadrul BCR, in toate departamentele, si vor fi sprijiniti de mentori, care le vor impartasi din experienta lor si ii vor ghida pe parcursul intregii veri. mai mult
Joi, 05 Iulie 2012, ora 14:14
Companiile din domeniile IT, bancar sau farma ofera in prezent cele mai mari salarii de pe piata fortei de munca. Cu toate acestea, exista diferente foarte mari intre o pozitie de nivel mediu si o pozitie de top management.
In prezent un programator software, indiferent daca este developer, team leader, project manager, sau software architect are toate sansele sa fie recrutat cu un salariu de 1.500 pana la 2.000 de euro pe luna pentru un nivel mediu, potrivit unui studiu Trenkwalder.
In cazul pozitiilor de management, salariul creste pana la 5.000 euro pe luna si poate chiar sa depaseasca aceasta suma.
In domeniul bancar lucrurile sunt putin diferite, media unui salariu este aproximativ 1.000 de euro pe luna in cazul unui relantionship manager, branch manager sau regional manager. In ceea ce priveste nivelul de top management, in acest domeniu apar diferente foarte mari comparativ cu un nivel mediu.
"Un salariu pentru pentru o persoana din top management in domeniul bancar poate ajunge la sume cuprinse intre 100.000 si 1 milion de euro pe an sau mai mult, fara sa luam in considerare bonusurile si beneficiile pe care aceste persoane le primesc", a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.
Domeniul farma se afla si el in topul celor mai bine platite locuri de munca, astfel ca un sales representative, clinical research associate sau un farmacist ajunge sa castige in medie aproximativ 1.000 euro pe luna.
Salariile in anumite regiuni ale... mai mult
Marti, 15 Mai 2012, ora 13:09
Jobul intr-o banca de investitii poate fi adaugat pe lista lucrurilor care dauneaza grav sanatatii.
Insomnia, alcoolismul, bolile de inima, tulburarile de alimentatie si temperamentul exploziv sunt caracteristice bancherilor aflati la inceput de cariera in bancile de investititii, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din California de Sud, ce urmeaza sa fie publicat in aceasta luna.
Peste 20 de bancheri au fost monitorizati de-a lungul unei decade, multi dintre ei dezvoltand o alienare fizica sau emotionala, determinata de stres, in doar cativa ani de munca, potrivit The Wall Street Journal.
Citeste mai multe despre Angajat la banca? Ai grija ce iti doresti! pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 18 Februarie 2012, ora 10:12
Un loc de munca in banca iti poate aduce un salariu de pana in 2.000 lei, daca aplici pentru un post full-time, fara responsabilitati executive. Salariile nu difera foarte mult de la o banca la alta, si au scazut cu pana la 50% fata de 2008, spune Daniela Serban, director de recrutare Succes TGM.
Salariile au scazut si la nivel executiv cu pana la 40 de procente, spune Daniela Serban, care mentioneaza ca si pachetul bonus pe care omul de banca il primeste a fost redus considerabil.
Daca iti doresti sa obtii un job de Ofiter de credit in Bucuresti, trebuie sa te astepti la un salariu de aproximativ 1700 de lei, iar daca esti un absolvent fara experienta, trebuie sa te multumesti cu cel mai mic salariu, a mai spus directorul de recrutare.
Ofertele de pe site-urile de recrutare
BRD angajeaza Permanent Supervisor pentru absolventii Academiei de Studii Economice (ASE) care au experienta in banking. In anuntul publicat pe MyJob, se cer aptitudini de analiza, si capacitatea de a opera MS Office, dar si cunostinte minime de IT.
Pentru post au aplicat pe Myjob doar 55 de persoane pana in acest moment, la doar sase zile dupa ce a fost postat, asa ca sansele tale nu sunt tocmai mici.
Tot BRD iti ofera un job de Accounts Payable Operator, daca esti vorbitor de limba franceza si engleza. Din nou, BCR prefera absolventii de ASE si experienta in domeniu.
Un job de Economist Creditare este disponibil la Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP. Daca ai diploma de... mai mult
Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 13:24
Goldman Sachs este una din cele mai mari companii de pe Wall-Street, in care o armata de bancheri, consultanti si investitori invart miliarde de bani. Multi isi imagineaza ca un fotoliu intr-un birou de la Goldman Sachs iti aduce multi bani si faima, insa viata intr-o asfel de companie nu e atat de usoara pe cat pare. Cu toate ca sunt considerati "zeii finantelor americane", angajatii Goldman Sachs au sefi si interdictii. Expertii contactati de Business Insider te sfatuiesc sa nu mai visezi cu ochii deschisi la un job pe Wall Street daca nu ai nervii suficient de tari.Iata care sunt cele mai importante motive pentru care ar trebui sa-ti iei gandul de la Goldman Sachs.
Timpul nu-ti apartine – stapanul este Goldman
Acesta este practic un motto la Goldman Sachs. Daca iti doresti cu disperare sa lucrezi in aceasta companie pregateste-te sa lucrezi in weekend pana noaptea tarziu.
Daca "ciripesti" in presa, iti pierzi jobul
In public, trebuie sa fii extrem de discret. In cazul in care iti scapa vreo informatie din interiorul companiei, risti sa-si pierzi jobul.
Banca a interzis angajatilor sa comenteze pe popularul tabloid de afaceri Dealbreaker.
Ai grija la cum te distrezi in timpul liber! Ti-ai putea pierde jobul
In 2009, angajatii care se distrau cu mai mult de 12 colegi incalcau regulile companiei.
Cu toate ca Goldman Sachs a investit aproape jumatate de milliard de dolari in Facebook, politica firmei interzice accesul angajatilor pe aceasta retea de socializare.... mai mult
Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 17:21