In timp ce Hollywood-ul incearca sa spuna poveste rivalitatii dintre vizionarul Apple, Steve Jobs, si deschizatorul de drumuri de la Microsoft, Bill Gates, Steve Wozniak are un loc in primele randuri la povestea adevarata, nu la cea transpusa in film.
Wozniak este cofondator si geniul tehnic din spatele Apple. Din aceasta postura, el a fost omul care a adus la viata ideile lui Jobs, scrie Business Insider.
De-a lungul anilor, a ajuns sa ii cunoasca foarte bine pe Jobs si Gates, mai ales ca Apple si Microsoft au o istorie intortocheata, cu suisuri si coborasuri, in care au oscilat in a fi ...citeste mai departe despre "Vizionarul vs. deschizatorul de drumuri: Principala diferenta intre Steve Jobs si Bill Gates" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 31 Mai 2015, ora 16:54
Succesul in afaceri depinde de multi factori, dar uneori, o decizie inspirata poate face diferenta dintre un business profitabil si un esec rasunator. Managerii unor companii de prestigiu, precum Microsoft, Apple sau Ford au luat, de-a lungul timpului, hotarari controversate, dar care au crescut exponential veniturile companiilor pe care le-au cladit, personal, de la zero.
Henry Ford a luat doua decizii care pareau imposibile intr-o epoca in care trusturile exploatau angajatii, iar sindicatele nu aveau de spus decat un cuvant formal. Ford a hotarat sa reduca programul de lucru al angajatilor cu o ora si a introdus, pentru prima oara in lume saptamana de lucru de cinci zile.
In acelasi timp, a dublat salariile, permitandu-le muncitorilor sai sa achizitioneze automobilele la care lucrau. In urma inovatiilor implementate de el, productivitatea angajatilor aproape ca a explodat.
Motivarea angajatilor romani, misiune imposibila?
In contextul actual, caracterizat de reduceri bugetare, disponibilizari si scaderi salariale, este dificil de introdus metode pentru eficientizarea angajatilor si pentru cresterea productivitatii. Dan Berteanu, general manager al firmei de recrutare Talent Stream, sustine ca piata muncii este caracterizata, mai degraba, de apatie si ca angajatii prefera sa lucreze la potentialul minim, daca sunt nemultumiti de salariile primite.
"Fenomenul mai degraba este ce sa faci ca sa nu ii demotivezi mai rau, decat sa ii motivezi", crede... mai mult
Joi, 20 Iunie 2013, ora 08:00