Jamie Dimon, directorul executiv al JP Morgan Chase, lanseaza un atac dur la adresa administratiei de la Casa Alba pe care o acuza ca pune frana cresterii economice prin nepunerea in practica a unor masuri adecvate.
Dereglementarea si reforma fiscala sunt punctele sensibile pe care Dimon le-ar vrea rezolvate pentru a scoate economia americana din impasul in care se afla in acest moment, mentioneaza CNBC.
"Ceva este gresit! Tot ce a am spus e ca, daca am face lucrurile sa mearga, economia ar creste cu 3%", a explicat directorul Morgan Chase, intr-un interviu acordat televiziunii americane.
Presedintele Trump s-a angajat inca din timpul campaniei electorale sa efectueze o serie de reforme, printre care se numara si cele mentionate de Dimon si, chiar daca acesta nu l-a criticat direct pe presedinte, a comentat destul de mult asupra regulilor prin care acesta vrea sa realizeze o crestere economica solida.
Din punctul de vedere al lui Dimon, noile reguli impuse bancilor americane nu au facut decat sa obtureze creditarea afacerilor, in special a strat up-urilor.
"Este un proces lung de redresare economica, dar nu am facut decat jumatate din ceea ce puteam face in mod normal. Intrebati orice om de afaceri ce au reusit sa aduca noile norme. Nu au reusit decat sa puna pe butuci unele mici afaceri", a explicat acesta.
Jamie Dimon a fost chiar el unul dintre cei care au ajutat la conceperea planului de reforme promovat de Trump, fiind printre consilierii care au... mai mult
Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 10:06
Profitul JP Morgan Chase, cea mai mare banca din SUA dupa active, a crescut cu 33% in primul trimestru, de la 4,9 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 6,5 miliarde de dolari.
Rezultatul din primul trimestru al anului trecut a fost afectat de cazul "Balenei de la Londra", in care banca a inregistrat pierderi de miliarde de dolari prin tranzactii neinspirate cu instrumente financiare derivate, potrivit MarketWatch.
Veniturile nete totale au scazut in intervalul analizat de la 26,8 miliarde de dolari anul trecut la 25,8 miliarde de dolari. Profitul pe actiune s-a situat la 1,59 dolari.
Analistii anticipau un castig pe actiune de 1,39 dolari, la venituri de 25,7 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj derulat de firma FactSet.
Banca a raportat rezultate solide pe toate diviziile, cu venituri de 3 miliarde de dolari din investment banking, in urcare cu 15% fata de 2,6 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. mai mult
Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 15:14
JPMorgan Chase va da publicitatii in urmatoarele zile un raport intern privind cazul "Balenei de la Londra", care a provocat pierderi de peste 6,2 miliarde de dolari bancii prin tranzactii neinspirate cu derivate, concluziile anchetei criticandu-l pe directorul general Jamie Dimon.
Ancheta a inceput in vara anului trecut, iar raportul final, care va fi evaluat in scurt timp de board-ul bancii, il critica pe Jamie Dimon, unul dintre cei mai apreciati bancheri din SUA pana la acest incident, deoarece nu a supravegheat riguros activitatea traderilor, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg.
Raportul ii ataca de asemenea pe fostul director financiar executiv al JPMorgan Doug Braunstein, precum si pe directorul executiv de investitii Ina Drew, sefa departamentului de trading din Londra unde au avut loc tranzactiile paguboase.
Banca a inregistrat pierderi de peste 6,2 miliarde de dolari in urma tranzactiilor cu derivate financiare efectuate la biroul de la Londra. Unul dintre traderi, Bruno Iksil, considerat principalul vinovat pentru incident, acumulase pozitii atat de mari pe piata incat a fost poreclit de traderii concurenti "Balena de la Londra".
Raportul intocmit in urma anchetei interne va fi prezentat marti consiliului de administratie, care va decide prin vot daca documentele vor fi facute publice, au afirmat sursele citate.
Contactati de Bloomberg, reprezentantii bancii au refuzat sa comenteze informatiile.
Cazul este investigat... mai mult
Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 11:00
JP Morgan Chase si Credit Suisse au acceptat sa plateasca aproape 417 milioane de dolari pentru inchiderea unei investigatii in Statele Unite, in care au fost acuzate de inselarea investitorilor, prin plasamente in instrumente financiare garantate prin credite imobiliare.
Banca americana JP Morgan va plati o amenda de 296,9 milioane de dolari, in acordul cu Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC), transmite Bloomberg.
JP Morgan a fost acuzata ca a oferit informatii nereale legate de rata de neperformana a creditelor imobiliare folosite ca garantii pentru instrumentele financiare.
Pentru JP Morgan, penalizarea se adauga unei liste lungi de costuri legate de neregulile constatate de autoritatile de reglementare pentru perioada bulei imobiliare care a precedat criza financiara declansata in 2008.
De la jumatatea lui 2011, banca a mai fost data in judecata de autoritati de reglementare statale si federale in legatura cu vanzarea de instrumente financiare garantate cu ipoteci catre agentiile imobiliare Fannie Mae si Freddie Mac, precum si pentru imprumuturi vandute de Bear Stearns investitorilor.
Chiar daca au acceptat plata amenzilor, JPMorgan si Credit Suisse nu au recunoscut in acordul cu SEC ca au comis ilegalitati.
Credit Suisse a acceptat plata a 120 de milioane de dolari.
In 2010, banca de investitii Goldman Sachs a platit o penalizare de 550 milioane de dolari aplicata de SEC, pentur ca a inselat investitorii la achizitia unor... mai mult
Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 16:00
In 2008, Lehman Brothers se prabusea din cauza achizitiilor prost facute de catre divizia de investitii financiare a grupului bancar american. In prezent, JP Morgan Chase, cea mai mare banca de investitii din lume, "calca" pe urmele Lehman.
Dupa ce banca anuntase o "gaura" de doua miliarde de dolari, se pare ca pierderile din tranzactionare ar putea ajunge la noua miliarde de dolari.
Actiunile JP Morgan Chase & Co, cea mai mare banca din SUA, au scazut puternic joi, in predeschiderea sedintei de tranzactionare a bursei de la New York, dupa publicarea unui raport in care se arata ca pierderile din tranzactionare ar putea ajunge la noua miliarde de dolari, mult peste estimarea anuntata luna trecuta, de doua miliarde de dolari, scrie Bloomberg.
Tranzactiile cu derivate, o afacere paguboasa
In mai, JP Morgan anuntase pierderi de peste doua miliarde de dolari de pe urma unor tranzactii cu derivate. Publicatia New York Times sustine, citand traderi si directori, ca pierderile au crescut recent dupa ce banca si-a dezvaluit pozitiile. Mai multe date privind tranzactii cu derivate ale JP Morgan vor fi publicate in raportul privind castigurile financiare din trimestrul doi, ce va fi prezenta in 13 iulie.
In predeschiderea sedintei de tranzactionare a bursei de la New York din 28 iunie, actiunile bancii au scazut cu 4,9%, la 34,99 dolari.
JP Morgan Chase & Co a acceptat recent demisia seful departamentului de investitii, Ina Drew, dupa ce banca a raportat ca a... mai mult
Joi, 28 Iunie 2012, ora 19:39
Agentia de rating Fitch a anuntat ca retrogradeaza ratingul celei mai mari banci americane, J.P. Morgan Chase, ca semn de ingrijorare pentru lichiditatile acesteia dupa pierderile masive anuntate vineri.
Ratingul pe termen lung si cel de soliditate financiara au fost coborate la 'A+' fata de 'AA-' si agentia de evaluare a plasat aceste note sub perspectiva negativa, fapt ce inseamna ca ar putea sa le retrogradeze din nou pe termen scurt.
"Fitch considera ca dimensiunea pierderilor este controlabila. Acestea fiind spuse, amploarea pierderilor si faptul ca aceste pozitii nu pot fi lichidate rapid implica o pierdere de lichiditati", motiveaza agentia intr-un comunicat.
"Aceasta ridica, de asemenea, semne de intrebare in legatura cu apetitul pentru risc al J.P. Morgan Chase, cadrul sau de gestionare a riscurilor, practicile sale si supravegherea sa', adauga Fitch, care concluzioneaza ca 'riscurile potentiale pentru reputatia' bancii nu mai corespund ratingului 'AA-".
Contractele futures pe actiunile bancii au scazut vineri cu 9% dupa inchiderea bursei americane ca urmare anuntului facut joi cu privire la o pierdere surprinzatoare de doua miliarde de dolari in urma tranzactiilor de produse financiare derivate. mai mult
Sambata, 12 Mai 2012, ora 16:57
JP Morgan, una dintre cele mai mari banci americane si prima in topul celor mai mari companii mondiale, a anuntat ca ia in calcul posibilitatea reducerii expunerii sale pe tarile aflate la periferia zonei euro.
Directorul executiv al JP Morgan, Jamie Dimon, a admis ca banca pe care o conduce analizeaza posibilitatea reducerii expunerii de pe zonele aflate la periferia zonei euro, din cauza perioadei de turbulente financiare, scrie Financial Times.
"Avem o expunere de aproximativ 15 miliarde de dolari in cinci tari din zona euro", spune Dimon, facand referire la Irlanda, Portugalia, Italia, Grecia si Spania. Directorul executiv JP Morgan mai spune ca expunerea este pe mai multe corporatii si banci.
Directorul JP Morgan sustine ca decizia luata de consiliulul bancii se refera la mentinerea expunerii, in ciuda dificultatilor economice.
Dimon a mai adaugat ca banca si consiliul sau director sunt constiente de riscurile implicare dar s-a aratat optimist si crede ca "vom continua sa mai facem afaceri acolo si in urmatorii 50 sau chiar 75 de ani". mai mult
Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 12:50
JP Morgan Chase, cea mai mare si mai profitabila banca din SUA a redus stocul acordat CEO-ului Jamie Dimon cu 15% in conditiile in care actiunile companiei au scazut.
Cei 13 directori executivi al JP Morgan au primit 60,9 milioane de dolari in actiuni pentru performanta acestora din 2011, insa in 2010 cele 14 persoane din Comitetul Director primisera 71,4 milioane de dolari, potrivit
Bloomberg.
Stocul de actiuni a fost micsorat la 4,7 milioane de dolari pe executiv, in comparatie cu 5,1 milioane de dolari acum un an, cand actiunile companiei inregistrau valori mai ridicate pe Bursa din New York.
Reducerile arata ca managerii de top ai JP Morgan nu sunt exclusi de la scaderea bonusurilor, masura care se simte pe intregul Wall Street.
De asemenea, Morgan Stanley a taiat salariile bancherilor seniori de investitii cu 20-30%, potrivit unor surse din interiorul bancii, in timp ce Goldman Sachs a redus beneficiile directorilor cu 21% la 12,2 miliarde de dolari in 2011, din cauza faptului ca veniturile companiei au scazut cu 26%. mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 09:47
JP Morgan Chase va plati 228 de milioane de dolari pentru a incheia un litigiu in care autoritatile federale americane au acuzat banca de aranjarea anumitor licitatii prin care ar fi obtinut contracte de intermediere ale unor emisiuni de obligatiuni, potrivit Mediafax.
Suma care va fi platita de JPMorgan este cea mai mare anuntata pana in prezent in cadrul unei anchete derulata de Departamentul de Justitie si alte agentii federale americane, potrivit cotidianului Financial Times.
In decembrie, Bank of America a acceptat sa plateasca 137 milioane de dolari pentru a scapa de acuzatii similare, iar in mai grupul elvetian UBS a ajuns la un acord in schimbul a 160 milioane de dolari.
Pe langa institutiile de credit, au fost acuzate si 18 persoane, inclusiv James Hertz, un fost angajat JPMorgan. Noua dintre cei 18 au pledat vinovati, potrivit Departamentului de Stat.
Cea mai mare parte a banilor platiti, aproape 130 de milioane de dolari, va reveni municipalitatilor si altor emitenti, a anuntat JPMorgan.
In cadrul intelegerii cu autoritatile SUA, grupul JPMorgan a recunoscut si a acceptat ca este responsabil de comportamnetul anticoncurential al unor fosti angajati inainte de anul 2006. JPMorgan a renuntat la divizia de derivate municipale in 2008.
Municipalitatile americane investesc, de obicei, fondurile obtinute prin vanzarea de obligatiuni pana la utilizarea acestora in scopul pentru care au fost atrase.
Potrivit regulilor Fiscului american,... mai mult
Vineri, 08 Iulie 2011, ora 17:19