Soferii care tranziteaza zi de zi zona de nord a Capitalei asteapta cu maxim interes inaugurarea ultimiilor 3 km din A3, care uneste Soseaua Petricani cu autostrada.
Termenul avansat de ministrul Transporturilor, Lucian Sova, in septembrie a fost noiembrie 2018. "Apreciez ca in cursul lunii noiembrie vom deschide traficului segmentul de autostrada, asa zisul ciot de A3 cu jonctiune in Soseaua Petricani", a spus ministrul, din nou, si in ocotmbrie.
Asociatia Construim Romania a realizat o filmare cu drona in zona pentru a arata in ce stadiu sunt lucrarile.
"Constructorul a avansat cu lucrarile in ultima luna de zile, astfel ca a asternut asfalt pe aproape intreg tronsonul, inclusiv strat de uzura, a inceput montarea de parapeti, dar mai are cateva lucrari de terminat precum relocarea de utilitati de pe breteaua de descarcare a traficului la intersectia cu soseaua Petricani, montarea parapetilor, panourilor fonoabsorbante si a stalpilor de iluminat, trasarea de marcaje si montarea indicatoarelor, precum si alte lucrari de arta.
Cu toate ca mobilizarea in teren nu este una grozava, speram ca in urmatoarea luna de zile constructorul sa termine toate lucrarile astfel incat receptia sa fie facuta pana la 1 decembrie 2018!", a transmis Asociatia Construim Romania pe Facebook.
Citeste si Desi au autostrada la o aruncatura de bat, locuitorii comunelor din nordul Capitalei circula tot in conditii vitrege. Cine e de vina si ce se poate face
...citeste mai departe... mai mult
Luni, 22 Octombrie 2018, ora 12:10
Directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, a vorbit intr-un interviu pentru Agerpres despre momentul in care toate provinciile istorice ar putea fi legate intre ele prin autostrazi.
"Cred ca putem vorbi ca orizont de timp undeva in 2030 - 2040", a afirmat Narcis Neaga, in interviul acordat Agerpres.
Seful CNAIR a mai spus ca in acest an are in plan darea in folosinta a 100 de km de autostrada, cu ocazia Centenarului.
"Ideea de baza a fost ca in acest an - este prima data cand o spun si public - ne-am gandit sa dam in trafic in total 100 de kilometri de autostrada. De ce 100? Pentru ca e anul 100. Si am zis: Ministerul Transporturilor, impreuna cu Compania Nationala de Drumuri, sa contribuie intr-un fel la Centenar. De aceea ne-am fixat 100 de kilometri. Ca sunt 106, ca sunt 104, asta mai putin conteaza, dar sa fim la cifra de 100 in trafic.
Asta ce inseamna? Ca exista, de exemplu, o portiune de autostrada, cum ar fi cea de la intrarea in Bucuresti, de vreo 3 km si ceva, care nu este folosita. Acestia, impreuna cu cei care urmeaza sa fie dati in trafic anul acesta, contribuie la suta respectiva. De-aia am zis 'in trafic'. Pentru ca, teoretic, vom finaliza ca lucrari in jur de vreo 90 de kilometri. Dar, impreuna cu cei care vor fi dati in trafic, ajungem la cifra 100, o cifra simbolica", a spus Neaga.
Despre cei trei km de la intrarea in Bucuresti, acesta a spus trebuia sa fie gata de la inceputul... mai mult
Duminica, 12 August 2018, ora 13:29
Romania avea, anul trecut, numai 763 de kilometri (km) de autostrazi, reprezentand 4,3% din totalul drumurilor nationale si de aproape 40 de ori mai multi kilometri de drumuri pietruite si de pamant, respectiv 30.125 kilometri, potrivit datelor Institutului National de Statistica, publicate miercuri.
Pe de alta parte, aproape jumatate (41,4%) din lungimea drumurilor modernizate avea durata de serviciu depasita.
"Din totalul drumurilor nationale, 35,1% (6.200 km) erau drumuri europene, 4,3% (763 km) autostrazi, iar din punctul de vedere al numarului de benzi de circulatie, 1,6% (290 km) erau drumuri cu 3 benzi, 10,3% (1.826 km) drumuri cu 4 benzi si 0,1% (22 km) drumuri cu 6 benzi. Drumurile judetene erau in proportie de 38,7% drumuri modernizate si 41,3% dintre drumurile comunale erau drumuri pietruite", potrivit sursei citate.
In ceea ce priveste starea tehnica a drumurilor publice, 41,4% din lungimea drumurilor modernizate si 48,2% din lungimea drumurilor cu imbracaminti usoare rutiere aveau durata de serviciu depasita.
La 31 decembrie 2017, drumurile publice totalizau 86.099 kilometri, din care 17.654 km (20,5%) drumuri nationale, 35.149 km (40,8%) drumuri judetene si 33.296 km (38,7%), drumuri comunale.
Din punctul de vedere al tipului de acoperamant, structura retelei de drumuri publice inregistra 34.900 km (40,5%) drumuri modernizate (in proportie de 92,1% drumuri modernizate cu imbracaminti asfaltice de tip greu si mijlociu), 21.074 km (24,5%) drumuri... mai mult
Miercuri, 25 Aprilie 2018, ora 10:51
Circulatia rutiera va fi restrictionata, sambata si duminica, in Capitala, cu ocazia concursului de alergare "Bucharest 10 km si Family Run".
Potrivit Brigazii Rutiere a Capitalei, pentru amenajarea zonei de start, sambata, incepand cu ora 18:00, se va restrictiona traficul rutier pe bd. Libertatii (intre Splaiul Independentei si bd. Natiunile Unite, ambele sensuri), precum si pe bd. Natiunile Unite, sensul dinspre bd. Libertatii spre Izvor pana la alveola Parc Izvor.
Duminica, traficul rutier se restrictioneaza intre orele 08:30 - 12:30, pe urmatorul traseu: bd. Libertatii (intre Splaiul Independentei si bd. Natiunile Unite) - Piata Constitutiei - bd. Unirii (pana la Piata Alba Iulia) - bd. Unirii - bd. I.C. Bratianu - Piata Unirii - str. Halelor - Splaiul Independentei (pana la Pod Hasdeu) - intoarcere pe Splaiul Independentei, Piata Natiunile Unite - Splaiul Independentei - bd. Unirii - bd. Libertatii - bd. Natiunile Unite (pana la alveola Izvor).
Tot duminica, traficul se restrictioneaza intre orele 11:00 - 13:30, pe traseul: bd. Libertatii (intre bd. Natiunile Unite si bd. Libertatii) - bd. Libertatii (bretea Parchetul General) - bd. Unirii pana la bd. I.C. Bratianu - intoarcere bd. Unirii pana la Piata Constitutiei (bretea Ministerul de Finante) - bd. Libertatii pana la Splaiul Independentei - bd. Libertatii - bd. Natiunile Unite pe str. Izvor, stanga pe bd. Hasdeu, dreapta Splaiul Independentei, bd. Libertatii, dreapta bd. Natiunile Unite (pana la alveola... mai mult
Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 08:51
Romania va avea 1.000 de kilometri de autostrada in prima jumatate a anului 2018, multe proiecte fiind oprite momentan din cauza lipsei autorizatiilor de construire, a declarat duminica, la Digi 24, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Catalin Homor.
"Eu sunt optimist. A fost un an foarte greu pentru noi, un an in care am reusit sa deblocam daca nu toate proiectele, spre 90% dintre ele si, indiferent ce se intampla la anul, aceste proiecte vor fi finalizate: Sebes-Turda integral, Lugoj-Deva integral, Suplacu de Barcau-Bors, Mihaiesti-Nadaselu, intrarea in Bucuresti A3. Primii 1.000 de km pot spune (ca vor fi gata - n. red.) in prima jumatate a anului 2018", a afirmat Homor.
Potrivit acestuia, cauza principala pentru care aceste proiecte au mers "ingreunat" a fost conceptul de implementare, faptul ca au fost realizate studii de fezabilitate ce au fost scoase la licitatie pentru proiectare si executie catre constructor, iar ...citeste mai departe despre "CNADNR: Vom avea 1.000 de km de autostrada la inceput de 2018" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 14 August 2016, ora 16:10
Licitatia pentru construirea ultimilor 3 km din autostrada A3, care leaga Ploiestiul de Bucuresti, a fost castigata de un consortiu format din compania greceasca Aktor si romanii de la Euroconstruct.
Oferta depusa de aceasta asociere se ridica la 129 de milioane de lei, adica in jur de 75% din suma estimata de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru acest proiect, informeaza Digi 24.
Sursa citata arata ca autoritatile nu au ales cel mai mic pret, care era de 90 de milioane de lei, ci au optat pentru cel mai bun raport calitate-pret.
Tocmai de aceea e posibil sa existe contestatii.
"S-a comunicat ofertantilor rezultatul procedurii de achizitie publica (licitatie ...citeste mai departe despre "Castigator pentru Bucuresti-Ploiesti: Cine va primi 129 de milioane de lei pentru 3 km de autostrada" pe Ziare.com mai mult
Joi, 15 Octombrie 2015, ora 14:33
Tariful normal al unui kilometru de cursa cu taxiul in Capitala ar trebui sa fie doi lei, mai ales in conditiile cresterilor pretului la combustibili din ultima perioada, a declarat, miercuri, directorul executiv al companiei de profil Meridian, Lucian Marin, potrivit NewsIn."Anul trecut, in februarie-martie, tarifele erau undeva la 1,94-1,99 lei pe kilometru, apoi au scazut in doua etape, la 1,6-1,7 si la 1,4 lei pe kilometru, ceea ce este mult sub limita suportabilitatii pentru companiile de profil. Tariful actual de 1,4 lei in medie nu permite acoperirea unor costuri si cu atat mai putin reinnoirea parcului auto, de care este nevoie", a explicat Marin, cu ocazia unei dezbateri pe tema serviciilor de taximetrie din Bucuresti, organizata de revista The Diplomat si SGS Romania.
Potrivit directorului de la Meridian, tarifele mici practicate in prezent, unele chiar sub 1,4 lei pe kilometru, sunt nejustificate si invita practic taximetristii sa faca evaziune fiscala si sa insele clientul.
"Cine se bucura ca ii costa putin o cursa sa stie ca, in multe cazuri, ei sunt taxati, de fapt, la fiecare 800 de metri, in loc de un kilometru. Metoda aceasta de inselare a clientilor am intalnit-o si la compania mea, taximetristii prinsi in culpa au fost dati in afara, insa ce folos daca dupa aceea s-au angajat la alte firme?", a mai spus Lucian Marin. mai mult
Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 14:12
Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, marti, ca in 2010 ar putea fi receptionati 101 kilometri de autostrada, daca va exista finantare.
"Atata vreme cat nu vor fi finantari corespunzatoare, nu vor putea fi schimbari apreciabile in ceea ce priveste infrastructura de transport. Daca sunt putini bani, ii vom da acolo unde putem sa terminam lucrarile incepute", a afirmat Berceanu, marti, la audierile comisiilor parlamentare de specialitate pentru un nou mandat de ministru al Transporturilor, precizeaza Mediafax.
Defalcat, cei 101,46 kilometri reprezinta 12 kilometri din tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei, 42,5 kilometri tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, centura Sibiu in lungime de 17,56 kilometri, 9,4 kilometri din tronsonul Turda-Gilau al Autostrazii Transilvania, doi kilometri din viaductul de la Suplacu de Barcau si 18 kilometri de la Dolea-Sarsig (judetul Bihor) din Autostrada Transilvania.
In 2010, Ministerul Transporturilor intentioneaza sa efectueze lucrari de constructie a autostrazilor pe 508,16 kilometri, sa lucreze la 12 centuri ocolitoare, respectiv 205 kilometri, si sa finalizeze modernizarea a 855 kilometri de drumuri nationale.
Astfel, urmeaza ca in 2010 sa fie finalizate centurile Timisoara, Iasi, Oradea, Cluj Est, Bucuresti Nord si pasajele de pe soseaua Ploiesti Vest.
Necesarul de fonduri pentru intretinerea drumurilor nationale in 2010 este de 2,25 miliarde lei, din care de la bugetul de stat 1,26 miliarde lei, venituri... mai mult
Marti, 22 Decembrie 2009, ora 15:33
Pretul mediu pe kilometru pentru autostrazile aflate in constructie se situeaza intre 3,5 milioane euro si 8,5 milioane euro, in functie de complexitatea proiectului, potrivit unui document al Ministerului Transporturilor semnat de ministrul Radu Berceanu, obtinut de MEDIAFAX."Pretul mediu pe kilometru de autostrada variaza in functie de proiect, de relieful zonei in care este realizat, de numarul si complexitatea lucrarilor de arta. Preturile medii pentru autostrazile aflate in constructie variaza intre 3,5 si 8,5 milioane euro", se arata in document.In prezent se afla in faza de constructie autostrazile Bucuresti-Ploiesti (sectoarele Bucuresti-Moara Vlasiei si Moara Vlasiei-Ploiesti), Transilvania (tronsoanele Campia Turzii-Gilau si Suplacu de Barcau-Bors), Bucuresti-Constanta (sectoarele Cernavoda-Medgidia si Medgidia-Constanta) si Arad-Timisoara.In acest an vor fi dati in folosinta 42 de kilometri din autostrada Transilvania, pe tronsonul Campia Turzii - Gilau. Accesul pe cei 42 de kilometri poate fi facut dupa constructia a doua noduri rutiere. Oficialii Bechtel declarau in luna iunie ca nodurile rutiere ar putea sa nu fie finalizate, insa se vor amenaja rute alternative, pentru a facilita, temporar, intrarea si iesirea de pe autostrada.Totodata, vor fi asfaltati 30 de kilometri din autostrada Bucuresti-Ploiesti, care are o lungime totala de 62 de kilometri.In luna aprilie, Berceanu declara ca pe acest tronson nu se va circula in acest an, intrucat sectorul se afla... mai mult
Duminica, 01 Noiembrie 2009, ora 19:20