Platforma LinkedIn, supranumita reteaua sociala a profesionistilor, a devenit o noua piata a muncii, intr-o varianta online in care, asemenea celei offline, angajatorii pot avea contact direct cu potentialii angajati.
In Romania, doar o treime din persoanele angajate au un cont de LinkedIn (sub 2 milioane de profiluri comparativ cu aproximativ 6 milioane de contracte de munca), insa amploarea acestei retele devine tot mai mare, atat de partea specialistilor de Resurse Umane (HR), care apeleaza la aceasta sursa de candidati, cat si de partea candidatilor, care devin mult mai preocupati de completarea profilurilor, accesand periodic aceasta platforma.
Recrutorii utilizeaza metode variate de cautare si abordare a potentialilor candidati, deoarece reteaua profesionala permite accesul facil la profiluri de interes, care pot fi abordate in mod direct, potrivit unui comunicat remis Ziare.com de Smartree, firma ce ofera servicii de HR.
Iata cateva sfaturi legate de cum ar trebui sa ...citeste mai departe despre "LinkedIn, noua piata a muncii: Cum sa-ti faci un profil beton, ca sa te remarce angajatorii" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Mai 2016, ora 11:48
LinkedIn este reteaua sociala cea mai potrivita atunci cand vrei sa te promovezi pentru a-ti gasi un job sau pentru a-ti schimba cariera. In lipsa unei organizari atente a profilului in acest mediu risti sa ramai in anonimat, de aceea expertii in Resurse Umane au alcatuit pentru CareerHubBlog.com o lista de sfaturi pentru a iesi in evidenta si a avea succes in aria ta profesionala. Concentreaza-te pe calitate, nu pe cantitate
Nu conteaza cate conexiuni ai in reteaua LinkedIn, cea mai importanta este calitatea relatiilor si nivelul de interactiune pe care il ai cu oamenii importanti care conteaza.
In plus, este deosebit de importanta marimea si relevanta retelei in care acei oameni sunt la randul lor conectati.
Acest lucru inceamna ca o persoana cu 50 de contacte cu relevanta maxima, cu care interactioneaza constant are mult mai multe sanse de success fata de o persoana cu 500 de contacte cu care interactioneaza foarte rar.
Nu uita de importanta primei impresii
De cele mai multe ori cand cineva iti viziteaza profilul de LinkedIn pentru prima data, “scanarea” nu dureaza mai mult de 5 secunde, apoi urmeaza decizia de a citi sau nu mai departe CV-ul.
Din aceasta cauza, profilul tau trebuie sa fie clar, succint si unic pentru a face o impresie buna si a-i determina pe vizitatori sa aprofundeze lectura.
Alege cu grija titlul
Titlul in reteaua LinkedIn este cea mai importanta parte din intreg profilul tau si trebuie sa cuprinda trei aspecte estentiale, in... mai mult
Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 15:04
In epoca socializarii online, profilul de LinkedIn a devenit esential pentru gasirea unui job. Potrivit expertilor in recrutare citati de Forbes.com, angajatorii considera LinkedIn-ul drept o "mina de aur" pentru gasirea candidatilor potriviti. Cu ajutorul profilului de LinkedIn poti sa ii tii la curent pe toti prietenii, colegii si sefii dar si pe sutele de potentiali angajatori despre realizarile tale recente, despre ambitiile si schimbarile petrecute la nivel profesional.
Cel mai important pas, editarea URL-ului
Pe LinkedIn poti apela la cateva trucuri pentru a-ti pozitiona adresa web cat mai sus in pagina de rezultate a motoarelor de cautare.
Iti poti alcatui o adresa web LinkedIn eleganta, folosind prenumele si numele, fara spatiu intre ele, de forma "linkedin.com/in/utilizator."
Publica dovezi online ale activitatii tale
Urmatorul pas este adaugarea siteurilor care pun in valoare munca ta.
Un jurnalist poate folosi articolele publicate pe Internet, pentru un designer sau un fotograf se recomanda un link catre o pagina de portofoliu, iar un vanzator poate include un link catre clientii sai.
Imbunatateste-ti CV-ul cu cuvinte cheie
Include informatii care ofera o descriere clara a domeniului in care ai experienta si subliniaza realizarile tale.
CV-ul trebuie sa aiba intre 100 si 300 de cuvinte si sa includa cuvinte cheie care ar putea atrage atentia angajatorilor catre profilul tau.
Consolideaza-ti reteaua sociala
Poti incepe prin a cauta printre prietenii... mai mult
Joi, 29 Aprilie 2010, ora 10:31