Cei mai bine platiti bancheri din Romania sunt cei din grupul spaniol La Caixa, care a oferit in 2011 un castig mediu salarial net de peste 10.000 lei pe luna.
Pe locul al doilea se situeaza bancherii de la RBS, cu un castig salarial mediu net de 10.828 lei, scrie Ziarul Financiar.
Bank of Cyprus si-a dublat "castigul net" urcand la 10.235 lei fata de 5.020 lei la 30 septembrie.
Managementul de top (presedinte si vicepresedinti) poate castiga de 10 ori peste media bancii.
In ciuda salariilor mari, sistemul bancar a inregistrat anul trecut o pierdere de aproape 430 de milioane lei (100 de milioane de euro), fata de un rezultat negativ de 516 milioane lei in 2010, reusind sa recupereze in ultima luna din anul precedent peste 400 de milioane lei.
Dupa primele 11 luni de anul trecut, sistemul raporta o pierdere de aproape 900 de milioane lei (peste 200 milioane euro), dar in decembrie a recuperat aproape jumatate din rezultatul negativ.
Bancile au continuat anul trecut o restructurare timida a activitatii, prin disponibilizarea a 1.000 de salariati (1,5% din total), cea mai importanta restangere fiind observata, insa, in decembrie, cand au iesit din sistem 350 de angajati, adica mai mult de o treime din reducerea anuala. mai mult
Marti, 28 Februarie 2012, ora 10:17
Jobul intr-o banca de investitii poate fi adaugat pe lista lucrurilor care dauneaza grav sanatatii.
Insomnia, alcoolismul, bolile de inima, tulburarile de alimentatie si temperamentul exploziv sunt caracteristice bancherilor aflati la inceput de cariera in bancile de investititii, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din California de Sud, ce urmeaza sa fie publicat in aceasta luna.
Peste 20 de bancheri au fost monitorizati de-a lungul unei decade, multi dintre ei dezvoltand o alienare fizica sau emotionala, determinata de stres, in doar cativa ani de munca, potrivit The Wall Street Journal.
Citeste mai multe despre Angajat la banca? Ai grija ce iti doresti! pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 18 Februarie 2012, ora 10:12
Un loc de munca in banca iti poate aduce un salariu de pana in 2.000 lei, daca aplici pentru un post full-time, fara responsabilitati executive. Salariile nu difera foarte mult de la o banca la alta, si au scazut cu pana la 50% fata de 2008, spune Daniela Serban, director de recrutare Succes TGM.
Salariile au scazut si la nivel executiv cu pana la 40 de procente, spune Daniela Serban, care mentioneaza ca si pachetul bonus pe care omul de banca il primeste a fost redus considerabil.
Daca iti doresti sa obtii un job de Ofiter de credit in Bucuresti, trebuie sa te astepti la un salariu de aproximativ 1700 de lei, iar daca esti un absolvent fara experienta, trebuie sa te multumesti cu cel mai mic salariu, a mai spus directorul de recrutare.
Ofertele de pe site-urile de recrutare
BRD angajeaza Permanent Supervisor pentru absolventii Academiei de Studii Economice (ASE) care au experienta in banking. In anuntul publicat pe MyJob, se cer aptitudini de analiza, si capacitatea de a opera MS Office, dar si cunostinte minime de IT.
Pentru post au aplicat pe Myjob doar 55 de persoane pana in acest moment, la doar sase zile dupa ce a fost postat, asa ca sansele tale nu sunt tocmai mici.
Tot BRD iti ofera un job de Accounts Payable Operator, daca esti vorbitor de limba franceza si engleza. Din nou, BCR prefera absolventii de ASE si experienta in domeniu.
Un job de Economist Creditare este disponibil la Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP. Daca ai diploma de... mai mult
Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 13:24
Angajamentul tinerilor din intreaga lume fata de companiile in care lucreaza a atins un nivel foarte scazut, principala lor preocupare in acest moment fiind echilibrul intre viata personala si cea profesionala (40% dintre tinerii intervievati), potrivit unui studiu Gfk. Printre motivele de ingrijorare mentionate de 32% dintre tineri in raport se numara “presiunea la locul de munca” si problemele de sanatate provocate de ea.Studiul, realizat cu mai mult de 30.000 de angaja?i din 29 de tari, a aratat ca, la nivel global, doar 21% dintre cei cu varsta intre 18 si 29 de ani au un nivel foarte ridicat de angajament fata de organizatie, comparativ cu cei 31% din randul celor depeste 60 de ani.
Aceasta distanta de 10 puncte procentuale intre tinerii - care, la nivel global, sunt de obicei executanti - si cei care de multe ori se afla in pozitii superioare (seniori/ management) poate crea probleme reale pentru companiile din lume, pentru ca exista riscul diviziunilor la locul de munca ?i al resentimentului intre generatii si poate ingreuna eforturile de a recruta, retine si motiva un flux adecvat de tineri talentati, se arata in comunicatul Gfk.
Situatia in Romania, putin diferita fata de cea la nivel global
Studiul mai arata si faptul ca doar 12% din tinerii din Romania cu varste cuprinse intre 18-29 de ani au un nivel ridicat de angajament fata de organizatia in care lucreaza.
In Romania, impactul locului de munca asupra sanatatii ii preocupa mai mult pe tinerii de... mai mult
Luni, 06 Iunie 2011, ora 17:46
Aproximativ 45% dintre angajatii din Romania lucreaza la negru, ceea ce plaseza tara noastra pe locul 7 in clasamentul evaziunii pe piata muncii din cele 18 state ale Europei Centrale si de Est, potrivit unui studiu al Bancii Mondiale, citat de Money Channel.Datele statistice mai arata ca jumatate dintre romani si-au redus cheltuielile cu alimentele pentru a economisi bani, in timp ce altii au preferat sa cumpere mai putine medicamente sau sa reduca vizitele la medic.Tarile din Europa Centrala si de Est au fost printre cele mai afectate de recesiunea globala, arata raportul Bancii Mondiale, piata muncii fiind si ea afectata.Romania se situeaza, in clasamentul muncii la negru, chiar inaintea unor state mai sarace, precum Moldova, Armenia sau Ucraina. In Polonia si Cehia, doar 15% din forta de munca lucreaza fara contracte legale, in timp ce, in Ungaria, ponderea este de numai 5%.Potrivit raportului Bancii Mondiale, citat de Money Channel, aceste job-uri pot genera probleme, deoarece salariatii nu beneficiaza de nicio forma de protectie sociala in cazul in care ar ramane fara serviciu. mai mult
Joi, 10 Martie 2011, ora 16:32
Dupa zeci de interviuri si zile stresante ai obtinut, in sfarsit, un job pe placul tau. Inainte de a semna contractul, gandeste-te serios la salariu si la alte beneficii aduse de noua ta slujba. De asemenea, inainte de a stabili salariul trebuie sa te interesezi de cateva aspecte. Chiar daca oferta pare in regula, nu este cazul sa te arunci cu capul inainte fara sa te asigura care este cel mai bun salariu si cel mai bun pachet de beneficii.In primul rand, intereseaza-te despre companie, deoarece este important sa afli pozitia financiara a societatii, te sfatuieste eHow. Aceste situatii financiare pot fi gasite pe Internet, pe site-uri de specialitate sau pe cele de stiri. Intereseaza-te ce salariu primeste o persoana ce ocupa acelasi post ca al tau la o firma asemenatoare. Exista, de asemenea, site-uri speciale, unde poti introduce pozitia, anii de experienta si inca alte cateva detalii si vei obtine un salariu orientativ.
De asemenea, sa nu uiti ca varsta si experienta conteaza foarte mult. Daca ai multi ani de experienta in spate, nu trebuie sa accepti acelasi salariu cu un student ce abia a iesit de pe bancile facultatii. Gandeste-te din timp la ce pachet salarial iti doresti si fa o lista cu aceste beneficii. Nu uita de asigurarea medicala si eventual unele servicii mai ieftine la o clinica particulata. De asemenea, discuta despre zilele de concediu. Unele firme nu respecta zilele legale de concediu, insa nu anunta de la inceput acest lucru.Acum este... mai mult
Joi, 29 Aprilie 2010, ora 01:41
Profesionistii cu experienta, dar si tinerii absolventi si studentii, au ocazia sa-si gaseasca un loc de munca la targul Angajatori de TOP, unde, vineri si sambata, vor fi disponibile circa 1.600 de oportunitati de cariera, potrivit organizatorilor citati de NewsIn.Cele mai multe locuri de munca oferite la acest eveniment sunt in domeniile IT si Comunicatii, Contabilitate, finante si banci, Inginerie si Client service.
"La aceasta editie vom avea oportunitati atat pentru candidati care au intre 1 si 7 ani de experienta, cat si pentru studenti si absolventi.
De la Senior Analyst, IT Project Manager, Quality Manager si Manager Accounting, la programele de internship pentru studenti, targul ofera o gama larga de oportunitati de cariera, cu o distributie echilibrata intre joburile pentru seniori si juniori", spune managerul proiectului, Larisa Serban.
Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Recruitment Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru atragerea si recrutarea de tineri talentati din randul absolventilor, tinerilor profesionisti si specialistilor. mai mult
Miercuri, 21 Aprilie 2010, ora 16:51
Premierul Emil Boc a declarat, sambata, la Bistrita, ca va avea o discutie cu reprezentantii bancilor, carora le va cere sa urgenteze termenul pana la care dau un raspuns firmelor in legatura cu creditele pe care acestea le solicita, transmite NewsIn. "Trebuie sa avem o discutie cu mediul bancar pentru a reglementa si aici o chestiune decenta: un termen in care sa se dea un raspuns firmelor care solicita credite. Sa li se spuna daca este aprobata cererea, daca este respinsa, iar daca este nevoie de completarea documentatiei, iarasi sa se faca intr-un termen foarte clar pentru ca a lasa mediul privat la interpretarea si discretia functionarilor din banci este inadmisibil", a declarat Boc, dupa o intalnire cu oamenii de afaceri din Bistrita. Premierul a tinut sa precizeze ca nu are nimic cu mediul bancar, dar crede ca si functionarii bancari trebuie sa fie responsabili la fel cum sunt toti functionarii care au contact cu cei care finanteaza economia, fie ca vin din bani publici, fie privati. "Deci respectul fata de firme trebuie sa fie in mod egal si din partea mediului public si a celui privat ca firmele sa primeasca raspunsul in termen real, mai ales in perioada de criza cand toata lumea asteapta sa vada ca finantarea este asigurata de catre banci, ca proiectul poate merge mai departe, ca locurile de munca sunt pastrate si ca poti plati salariile in continuare. A astepta sapte luni pentru ca o banca sa-si dea raspunsul daca primesti sau nu credit, mi se pare inacceptabil... mai mult
Duminica, 26 Iulie 2009, ora 11:01
Numarul somerilor din Rusia a ajuns la 6,5 milioane, a spus sambata ministrul adjunct al sanatatii, Maxim Topilin, ceea ce inseamna ca circa 200.000 de persoane si-au pierdut locurile de munca luna trecuta, scrie Newsin.
"Conform metodologiei Organizatiei Internationale a Muncii, 6,5 milioane persoane si-au pierdut locurile de munca", a spus Topilin pentru postul de radio Echo Moskvy. Circa doua milioane de rusi au intrat in somaj din august 2008, in contextul in care pretul petrolului, scaderea cererii la nivel global si criza economica au impins economia in prima recesiune din ultimii 10 ani. Topilin a mai spus ca numarul rusilor inregistrati oficial ca someri se situeaza la circa 2,15 milioane persoane. Aproximativ 200.000 de rusi si-au gasit in mai locuri de munca, ceea ce a dus la scaderea ratei somajului la 9,9%, de la maximul ultimilor noua ani, atins in aprilie, de 10,2%. Cifrele vin in contextul in care guvernul rus prevede o scadere a produsului intern brut cu 10,2% in primul trimestru si cu 6,8% in al doilea trimestru, declin urmat de o usoara revenire a economiei in 2010. Fondul Monetar International estimeaza ca economia rusa va scadea cu 6,5% in 2009. Banca Mondiala estimeaza ca produsul intern brut al Rusiei va scadea cu 7,9% in 2009, aproape dublu fata de asteptarile anterioare, din cauza crizei globale si nivelului scazut al productiei industriale si al investitiilor. Pe termen mediu, in actualul context economic, Banca Mondiala estimeaza... mai mult
Duminica, 26 Iulie 2009, ora 10:45