In anul 2017, profilul celor mai cautati angajati poate fi descris ca acela al unei persoane orientate spre rezultate, cu intiativa, adaptabila, organizata, flexibila, care accepta schimbarea, este "hard worker" si un bun comunicator, arata evaluarile realizate de Thomas Romania.
Pozitiile pentru care angajatorii romani si-au dorit cel mai mult sa faca evaluari au fost cele de Sales Manager, Program Manager, Team Leader si Project Manager.
In perioada 22-23 noiembrie 2018, se va desfasura, la Oradea, Conferinta Internationala Thomas - Innovation in People Management, eveniment aniversar gazduit de Hotel Ramada Oradea si prilejuit de implinirea a 20 de ani de Thomas International in Romania.
Experti internationali si lideri ai mediului de afaceri romanesc vor impartasi cu cei 200 de participanti din tara si din strainatate informatii privind cele mai recente tendinte si solutii care asigura succesul in managementul fortei de munca.
Printre subiectele dezbatute se vor afla integrarea Big Data in HR, era digitala in management, managementul frustrarii si al lucrului sub presiune, cum aduci inovatia in companie prin implicarea oamenilor s.a.
"Am decis sa dedicam aniversarii a 20 de ani de prezenta a Thomas International in Romania prima Conferinta Internationala Thomas - Inovare in Conducerea Oamenilor, pentru a le multumi partenerilor nostri dar si pentru a marca o etapa de maturizare a managementului resurselor umane in Romania, generata inclusiv de efortul... mai mult
Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 11:55
Managerii din Romania sunt mai increzatori in posibilitatile de a-si dezvolta companiile in 2018, comparativ cu cei din restul Europei Centrale si de Est (ECE).
Chiar si cei mai optimisti dintre managerii autohtoni isi dau seama, insa, ca dezvoltarea companiilor le-ar putea fi franata de:
infrastructura insuficient dezvoltatapovara fiscala tot mai mareimbatranirea fortei de muncadificultatea de a gasi angajati calificati.
Nu mai putin de 45% dintre directori ar fi dispusi se isi mute unitatile de productie in zone in care ar gasi personal cu abilitati cheie, potrivit unui raport al PwC Romania.
76% dintre directorii generali din ECE (inclusiv din Romania) considera ca in urmatoarele 12 luni cresterea economica se va accelera, la nivel mondial. Acest ritm de crestere ar urma sa se reflecte, partial, si in evolutia economiilor nationale din ECE.
Spre exemplu, nu mai putin de 38% dintre directorii din Romania s-au declarat foarte increzatori ca veniturile companiilor lor vor creste, in 2018. In acelasi timp, 50% dintre manageri se declara "oarecum increzatori" in cresterea veniturilor in acest an.
In privinta dezvoltarii companiilor lor pe termen mediu, directorii romani sunt mai optimisti decat ceilalti, din ECE.
Mai exact, pe termen mediu, 44% dintre executivii romani sunt foarte increzatori in perspectivele de dezvoltare ale companiilor lor, in vreme ce 43% se declara "oarecum increzatori". Prin comparatie, doar 32% dintre directorii din restul ECE se... mai mult
Marti, 13 Martie 2018, ora 13:01
Romanul Gabriel Constantin a fost numit director general al unui hotel de lux pe care presedintele Statelor Unite, Donald Trump, il detine in orasul Chicago.
Inainte de a se alatura echipei Trump International Hotel & Tower Chicago, romanul a lucrat ca manager pentru Trump Hotels' Old Post Office din Washington. Hotelul a fost deschisa in septembrie 2016 si si-a castigat rapid reputatia internationala datorita locatiei si a serviciilor de lux, informeaza Hotel-online.com
Gabriel Constantin si-a inceput cariera de la o varsta frageda, lucrand la afacerea familiei sale din Bucuresti.
Dupa ce a obtinut diploma de licenta in domeniul finantelor si managementului s-a angajat in industria hoteliera, se mai arata in comunicatul de presa citat de jurnalistii de la Hotel-online.com.
La scurt timp dupa absolvirea facultatii, Gabriel Constantin s-a mutat in Marea Britanie, iar din 2002 a ajuns in Statele Unite unde a ocupat mai multe functii de conducere la Westin si la InterContinental Hotels Group inainte de a fi numit director de operatiuni la The Ritz-Carlton din Philadelphia.
La inceputul lui 2003, Constantin s-a alaturat echipei Trump Hotels pentru a supraveghea partea de alimente si bauturi. Hotelul Trump International & Tower Chicago este situat in centrul orasului si se afla intre etajele 14 si 27 ale unui turn rezidential de 92 de etaje dezvoltat de Trump.
In privara anului trecut, jurnalistii de la New Yorker scriau despre ipocrizia presedintelui... mai mult
Vineri, 26 Ianuarie 2018, ora 13:27
Romanii lucreaza mai multe ore suplimentare decat angajatii din alte tari si beneficiaza de flexibilitate la locul de munca doar in anumite cauzir, arata concluziile unui studiu.
"Generatiile urbane si prioritatile lor" este cercetarea facuta de compania de consultanta Ernst&Young in randul salariatilor din tara, care se confrunta intr-o proportie importanta cu probleme financiare.
Peste 70% dintre respondenti sustin ca fac ore suplimentare, iar 34% lucreaza chiar mai mult de 46 de ore pe saptamana, informeaza News.ro.
Programul standard este de 40 ore pe saptamana, cu maximum 8 ore suplimentare pe saptamana, care trebuie recompensate cu timp liber ulterior sau remunerate.
Jumatate dintre respondenti sustin ca numarul de ore de lucru a crescut in ultimii trei ani fata de perioada anterioara, iar cel mai mult resimt cresterea numarului de ore de lucru cei din "generatia Y" (nascuti intre 1980 si 1995).
Si romanii angajati in functii de conducere stau la munca peste ...citeste mai departe despre "7 din 10 angajati romani muncesc peste program si tot nu se descurca cu banii" pe Ziare.com mai mult
Joi, 10 Martie 2016, ora 11:38
Sectorul IT este asul din maneca Romaniei, iar managerii din tara noastra sunt dornici sa invete, a constatat Jim Bagnola, care a facut traininguri managerilor Secret Service, NASA si NATO.
Intr-un interviu acordat Ziare.com, Jim Bagnola a declarat ca IMM-urile ar trebui sa joace un rol mai mare in tara noastra si ca un manager trebuie sa fie un profesor pentru subordonatii sai.
Jim Bagnola este cotat ca fiind unul dintre cei mai buni traineri de leadership din lume, cu o experienta de 30 de ani si clienti in peste 80 de tari.
In Romania, a facut traininguri pentru Guvern, Allianz Tiriac, GFK, Lafarge, Leaders Romania, McCann Erickson, OMV, Solectron, printre altele.
Citeste interviul integral cu Jim Bagnola pe Ziare.com. mai mult
Vineri, 27 Martie 2015, ora 07:43
Marea majoritate a managerilor de companii din Romania (92%) sunt preocupati de cresterea poverii fiscale, al doilea cel mai ridicat nivel de ingrijorare inregistrat la nivel global, dupa cel din Franta, si mult peste media globala, de 70%, potrivit unui studiu PwC Romania.
Totodata, 92% dintre directorii generali din Romania considera ca firmele ar trebui sa-si plateasca "partea corecta" de impozite si taxe, iar 84% dintre respondenti cred ca firmele multinationale ar trebui sa-si publice informatiile referitoare la venituri, profituri si impozitele si taxele platite pentru fiecare tara in parte in care opereaza, in timp ce 80% sunt de acord ca autoritatile fiscale din intreaga lume sa comunice intre ele informatiile fiscale pe care le au referitor la companii, reiese din studiul CEO Survey 2014, la care au participat 49 de manageri.
"Ceea ce ne spun directorii de companii din Romania este ca politica fiscala are un impact major asupra competitivitatii afacerilor lor si se tem ca masurile luate pentru echilibrarea bugetului s-au facut in dauna companiilor. In acelasi timp, acestia recunosc ca nivelul scazut al colectarii fiscale este una dintre vulnerabilitatile Romaniei si sustin puternic initiativele de majorare a incasarilor bugetare si de combatere a evaziunii fiscale, care este vazuta drept o practica de concurenta neloiala. 53% dintre directorii generali din Romania si-ar dori ca Guvernul sa ia masuri pentru crearea unui sistem fiscal competitiv la nivel... mai mult
Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 11:32
Multinationalele continua sa faca angajari, in ciuda contextului economic nefavorabil, mai ales in domeniile industrial, financiar si, desigur, IT.
Criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca un potential candidat la o functie de management s-au schimbat de cand a inceput criza, spune Ana Ber, Senior Consultant in cadrul companiei de consultanta in resurse umane Dr. Pendl & Dr. Piswanger.
Daca, in perioada anterioara crizei, reprezentantii companiilor care faceau recrutari de personal erau mai flexibili, de data aceasta lucrurile s-au schimbat.
"Companiile cauta manageri care sunt foarte aproape de industrie, care vin deja cu un portofoliu consistent de rezultate si care au o experienta semnificativa", spune consultanta.
De asemenea, aceasta remarca faptul ca a scazut destul de mult toleranta fata de perioada initiala, cand angajatul ajunge pentru prima data in companie si trebuie sa se familiarizeze cu fisa postului. "Desigur, perioada de proba a ramas, dar companiile vor ca angajatii sa intre direct in paine, sa inceapa sa ofere rezultate chiar din prima zi", spune Ana Ber.
Pe langa cerintele mai exigente si preferintele clar determinate, cand vine vorba de angajari, companiile au scazut si nivelul de salarizare. Acesta este discutabil si depinde foarte mult de marimea companiei, de cifra de afaceri, dar si de profitabilitate.... mai mult
Miercuri, 20 Februarie 2013, ora 07:05
Peste 2.000 de manageri romani lucrau in strainatate, la conducerea unor companii sau a unor divizii ale marilor grupuri internationale, la nivelul anului 2010. Chiar daca din cauza crizei numarul lor a mai scazut, romanii sunt achizitii valoroase pentru companiile internationale.
Majoritatea tarilor unde lucreaza romanii cu pozitii de conducere se afla in Europa, dar exista pozitii si in Statele Unite si Asia, potrivit informatiilor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca
"99% din managerii romani care ajung pe pozitii importante la firme din strainatate (vorbesc aici doar de tarile civilizate, nu de cele >, ca Ucraina, Albania, tari africane etc) sunt trimisi prin filiala din Romania a firmei respective, dupa ce au lucrat multi ani in firma respectiva, au avut o ascensiune constanta si au confirmat ca sunt compatibili cu modelul corporatist central.
Cazurile in care astfel de manageri ajung direct din Romania in aceste tari dezvoltate pe o pozitie manageriala semnificativa pe alta filiera decat cea descrisa mai sus sunt rare, foarte, foarte rare exceptii. De pilda, e aproape de neconceput ca o firma occidentala sa caute astfel de manageri in Romania", scrie pe blogul sau specialistul in resurse umane George Butunoiu, care a fost implicat in procesul de recrutare a managerilor straini pentru companiile de stat din Romania.
Salariile managerilor romani care ajung in straintate pot fi duble sau chiar triple, spune George Butunoiu.
Printre... mai mult
Miercuri, 24 Octombrie 2012, ora 14:21
Un studiu Roland Berger Strategy Consultants releva faptul ca 80% dintre managerii romani cred ca varful crizei nu a fost atins, iar 54% dintre acestia vad posibila o noua recesiune in Romania.
Studiul reflecta modul in care managerii percep criza datoriilor suverane si efectele acesteia asupra accesului la finantare si economiei reale. Rezultatele studiului din Romania sunt prezentate comparativ cu cele din Germania.
Astfel, daca managerii germani tind sa fie mai optimisti, cei romani se asteapta la un impact major al crizei datoriilor publice asupra economiei, 80% estimand ca varful crizei inca nu a fost atins.
Asteptarile privind economia romaneasca continua sa fie moderate, majoritatea estimand o crestere a PIB de 1% - 2% in 2013, nivel mai scazut decat in Germania.
In medie, managerii romani tind sa fie mai preocupati de impactul crizei datoriilor publice asupra economiei romanesti si asupra companiilor lor.
O majoritate clara a respondentilor romani (54%) vad posibila, si chiar probabila, o noua recesiune in Romania. Prin comparatie, 70% dintre managerii germani nu percep un astfel de risc.
Managerii romani cred ca Grecia va parasi zona euro
Totodata, spre deosebire de managerii germani, majoritatea celor romani considera ca Grecia va parasi zona euro. Nu exista insa o teama generalizata de destramare a monedei unice.
Desi atat managerii romani, cat si cei germani fac fata acelorasi provocari privind accesul la finantare, perspectiva din... mai mult
Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 15:12