127 de muzee, galerii si institute culturale din Viena au participat pe 3 octombrie la cea de-a 16-a editie a "Noptii lungi a muzeelor", organizata in mai multe orase austriece de Radioteleviziunea Austriaca ORF.
Evenimentul le-a oferit iubitorilor de arta o ocazie unica: cu doar 13 euro au putut vizita intre orele 18:00 si 01:00 cele mai importante muzee din capitala Austriei.
Ba mai mult, biletul de intrare la "Noaptea lunga" a permis in ziua evenimentului, intre orele 16:00 si 03:00, transportul gratuit cu mijloacele de transport in comun din Viena.
Printre punctele culminante ale evenimentului se numara programul muzeului Albertina, care va sta sub semnul lui Edvard Munch si al celebrei sale lucrari "Tipat".
Vizitatorii s-au bucurat pe de o parte de expozitia dedicata renumitului pictor norvegian, deschisa la muzeul Albertina pana pe 24 ianuarie 2016, iar pe de alta parte au experimentat cum se propaga strigatul lor pe peretii muzeului prin intermediul unei instalatii de culoare si lumina.
O alta oferta interesanta a venit din partea "Kunst Haus Wien": pe langa expozitia permanenta dedicata lui Friedensreich Hundertwasser, muzeul a prezentat si o retrospectiva a operei lui Joel Meyerowitz, unul dintre cei mai importanti fotografi americani si figura centrala a "New Color Photography".
Muzeul Leopold a mizat pe colectia sa Egon Schiele precum si pe expozitia dedicata artei vieneze de la 1900. O experienta inedita a oferit si "Scoala spaniola de... mai mult
Sambata, 03 Octombrie 2015, ora 00:00
Un weekend la Viena te va ajuta sa te destinzi si, mai mult decat atat, daca alegi sa iti petreci ultimele zile din acest an acolo, vei avea parte de o multime de surprize culturale.
Muzeele vieneze gazduiesc in aceste zile operele catorva artisti renumiti in intreaga lume, opere pe care rar ai ocazia sa le vezi "pe viu".
Spre exemplu, pana pe 15 februarie 2015, vei avea ocazia sa admiri la Muzeul Leopold operele artistului elvetian Alberto Giacometti, cel mai important sculptor al secolului al 20-lea. In 2010 sculptura sa "L'homme qui marche" s-a vandut la casa de licitatii Sotheby's din Londra cu 74 milioane de euro - cel mai mare pret platit vreodata pentru o sculptura.
Printre expozitiile de exceptie se numara si cele dedicate lui Joan Miro la Muzeul Albertina, Henri de Toulouse-Lautrec la Bank Austria Kunstforum Wien sau Diego Velazquez la Muzeul de Istoria Artei (KHM).
Iata cateva propuneri lansate de Biroul de reprezentare al Municipalitatii Vienei, in acest weekend:
Miro. De la pamant la cer (12 septembrie 2014 - 11 ianuarie 2015)
Muzeul Albertina prezinta in succesiune cronologica creatia pictorului catalan - de la inceputul carierei sale artistice pana la operele tarzii din anii '70. Cele 100 de picturi, desene si obiecte expuse subliniaza calitatea poetica a creatiei lui Joan Miro.
Pe data de 21 noiembrie Muzeul Albertina l-a avut ca invitat pe nepotul pictorului, Joan Punyet Miro. Acesta a discutat cu directorul institutiei vieneze,... mai mult
Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 00:00
Viena, una dintre destinatiile de vacanta preferate de turistii romani, ramane in top si anul acesta. Orasul lui Mozart, caracterizat de un aspect imperial, este relativ aproape de Bucuresti, iar un concediu de sapte nopti aici presupune o "investitie" de la 500 de euro, pentru un cuplu.
Business24 iti recomanda Viena pentru ca "Orasul Imperial" reuseste sa te surprinda de fiecare data. Ai o intreaga lista de obiective turistice pe care le poti vedea, poti lua pulsul orasului in cluburi si vei gusta deliciile culinare care au devenit vedete si pe plan local, precum snitelul vienez sau tortul Sacher, gatite de maestrii bucatari austrieci.
Cum ajungi in Viena
Ca sa ajungi in capitala Vienei, ai de ales intre zborul cu avionul si o calatorie putin mai lunga de 1.000 de kilometri cu masina personala.
Daca vrei sa iti cumperi bilet de avion, este bine sa stii ca din Romania zboara atat companii aeriene low-cost, cat si curse Tarom. Poti ateriza pe Aeroportul International din Viena, dar si pe unitatile similare, aflate in apropiere: Graz (la 151 kilometri de Viena) sau Linz (175 de kilometri de Viena).
Cel mai ieftin zbor catre Viena incepe de la aproximativ 300 de lei (aproximativ 60 de euro)/persoana pentru o calatorie dus-intors. Daca te grabesti si cumperi de acum biletele catre Viena, exista sanse foarte mari sa gasesti si preturi sub 100 de lei (aproape 19 euro), pentru zboruri operate de companiile aeriene low-cost. Singura conditie este sa fii dispus... mai mult
Joi, 06 Iunie 2013, ora 17:10
Printre comorile turistice ascunse de Romania se numara Sibiul, o bijuterie recent slefuita si reasezata la loc de cinste printre preferintele turistilor straini, o data cu dobandirea statutului de Capitala Culturala Europeana, castigat in 2007. De atunci, Sibiul demonstreaza ca isi merita reputatia si ca poate fi comparat cu orase mult mai celebre pe plan mondial, precum Viena. Samuel von Brukenthal a construit la Sibiu, in Piata Mare, un palat in stilul Barocului Tarziu, dupa modelul palatelor vieneze, devenit ulterior muzeu national.Turistii curiosi sa ii descopere colectiile vor putea admira opere de arta precum tablouri consacrate pictate de maestri precum Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Stefan Luchian, Theodor Pallady sau Nicolae Tonitza.Muzeul National Brukenthal, Complexul National Muzeal Astra si Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. sunt cele mai importante trei obiective turistice de neretat in Sibiu, cel putin la fel de interesante precum topul celor trei locatii "must-see" din Viena si anume Palatul Schonbrunn, Palatul Hofburg si Palatele Belvedere.Muzeele din Sibiu nu pot rivaliza opulenta si grandoarea care caracterizeaza majoritatea obiectivelor turistice din Viena, dar compenseaza din plin bogatia decorurilor prin incarcatura emotionala si spirituala, imposibil de obtinut prin obiecte si podoabe materiale.Colectia de pictura europeana a Baronului Samuel von Brukenthal, Cabinetul de stampe sau Galeria de Arta romaneasca sunt reprezentative pentru Muzeul... mai mult
Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 16:41