Agricultura romaneasca a inregistrat in acest an cele mai bune rezultate din istorie, cu productii record la grau, porumb si floarea soarelui. Recolta totala de cereale obtinuta in 2018 - aproximativ
Novacul afumat din Tara Barsei a devenit al patrulea produs romanesc recunoscut in UE, dupa Telemeaua de Ibanesti, Magiunul de Topoloveni si Salamul de Sibiu.
Ministerul Agriculturii a stabilit un calendar de actiuni la nivelul tarii pentru inregistrarea si recunoasterea produselor alimentare autohtone la nivel european, urmatoarele pe lista, dupa
Sase produse ale unei companii din localitatea brasoveana Halchiu, care au ca ingredient pestele dintr-o arie naturala protejata Sit Natura 2000 si Sit Ramsar, au fost recunoscute ca produse
Zece produse traditionale se afla in pregatire pentru obtinerea protectiei europene, printre ele numarandu-se Branza de Covurlui, Salamul de Nadlac si Pita de Pecica.
Romania are peste 4.200 de produse traditionale, insa doar unul ajunge pe mesele elvetienilor, britanicilor sau grecilor: magiunul de Topoloveni.
Romania avea inregistrate 3.850 de produse alimentare in Registrul de atestare a produselor traditionale, la finele anului 2011, cu aproape 1.000 mai multe decat in 2010, ponderea cea mai mare fiind
Abonează-te la notificările Business24.ro:
Pentru a vă abona la notificările Business24.ro apăsați butonul de sus Allow sau Permite